-
هر آنچه که باید درباره موزه آذربایجان تبریز بدانید
موزه آذربایجان، یکی از معتبرترین و باستانی ترین موزه های این کشور و جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی است که در قلب شهر واقع شده و هر سال میزبان بیش از صد هزار گردشگر محلی و خارجی می باشد. تبریز را می توان به عنوان شهری از موزه ها نامید زیرا با دارا بودن آثار تاریخی، ساختمان های باستانی و موزه های پربار، بخشی از تاریخ ایران را به نمایش گذاشته اند.
-
بیستون کرمانشاه؛ عاشقانهترین روایت تاریخی دنیا
بدون شک زاگرس با پهنه هزار و ۲۰۰ کیلومتری از همه نظر قوی و غنی است؛ یکی از استانهایی که از آداب و رسوم، دانش، مناسک و ابنیه تاریخی برخوردار است و میتواند به جامعه بشری در حیطه میراث فرهنگی و تاریخی کمک کند، کرمانشاه است.
-
ماجرای فیلم خط و نشان کشیدن ضرغامی برای مقبره کوروش چیست؟
حسن میثمی مدیرکل روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در واکنش به فیلمی که در آن ضرغامی گفته بود مردم شهر پاسارگاد بهخاطر مقبره کوروش گرفتار شده است توییتی منتشر کرد و آن را تکذیب کرد.
-
پاسخ میراث فرهنگی اصفهان به استفاده از قیر و گونی برای عایقسازی قدیمی ترین پل زاینده رود
پل شهرستان، قدیمیترین پل زاینده رود است که قدمت آن به دوره ساسانیان میرسد و در شرقیترین نقطه اصفهان بر روی زاینده رود قرار دارد؛ انتشار تصاویر مرمت در فضای مجازی سبب نگرانی برخی کاربران نسبت به از بین رفتن این اثر تاریخی شده بود.
-
تصاویر عجیب حفاری غیر مجاز برای یافتن گنج در تپه باستانی منجوق روستای انذر
پیدا کردن حفاران غیرمجاز تپه باستانی «منجوق» تبدیل به یک چالش بزرگ هم برای اهالی روستای «انذر» و هم برای میراث فرهنگی شده است، چرا که اهالی روستای انذر توپ را به زمین میراث و میراث هم توپ را به زمین اهالی روستا میاندازد، اما در این میان آنچه اتفاق میافتد این است که تعداد حفاریهای غیر مجاز هر روز بیشتر میشود.
-
چرایی حذف شب یلدا و چهارشنبهسوری از تقویم رسمی کشور | متناسب با سنتهای ایرانی اسلامی روز ترویج میهمانی و پیوند با خویشان و روز تکریم همسایگان اضافه شد!
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به موضوعات مطرح شده درباره حذف «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» از تقویم کشور توضیحاتی را ارائه و تاکید کرد که «شب یلدا» از تقویم حذف نشده و چهارشنبه آخرسال هم برای اولین بار است که به تقویم اضافه میشود.
-
ارادت ویژه امپراتور به گوسفند | هر جا گوسفندان توقف میکردند، میخوابید
باستانشناسان با کاوش در نزدیکی «ارتش سفالین» بقایای یک ارابه باستانی را که توسط گوسفندان حمل میشد، کشف کردند.
-
احتمال افزایش قاچاق میراث فرهنگی و تخریب آثار تاریخی در غزه با ادامه روند جنگ
شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) نگرانی عمیق خود را درباره خشونتهای کنونی بر غیرنظامیان ساکن غزه ابراز کرد و درباره بیتوجهی به حفاظت از اموال فرهنگی و افزایش احتمالی قاچاق و تخریب اشیاء فرهنگی و تاریخی در این منطقه هشدار داد و بر آتشبس فوری تاکید کرد.
-
کشف سکه طلای تاریخی با فلزیاب | قدمتی بیش از ۲هزار سال!
فردی با استفاده از دستگاه فلزیاب یک سکه طلای تاریخی را کشف کرده است که نام یک حکمران گمنام بر روی آن حکاکی شده است.
-
ساخت بیمارستان در مزرعه پرورش خرگوش در تهران / رد پای سیاستمدار مطرح ایرانی!
روند ساخت مریضخانه در ایران از ابتدا تاکنون با فراز و نشیبهایی همراه بوده است؛ اما در تمام ۱۵۰ سال گذشته صفت "وقفی" در کنار نام بیمارستانهای مهمی در کشور به چشم میخورد؛ چنانچه بیمارستان محله "سادات آباد" که این روزها با عنوان سعادتآباد از آن یاد میکنیم هم از این قاعده مستثنی نیست ...
-
تصاویر شگفت انگیز کشف شهر زیرزمینی دوره اشکانیان در اصفهان
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تیران و کَروَن از توابع اصفهان گفت: محوطهای با مساحت بالغ بر۱۰ هزار مترمربع در روستای "دولتآباد" بعنوان دومین شهرِ زیرزمینی دوره اشکانی در این شهرستان شناسایی شد.
-
پوشش زیبای ۲۰۰ ساله زنان کرد که رو به انقراض است | از هبر چه میدانید و در چه مراسمی استفاده میشود؟
«هَبَر» نوعی سربند است که زنان ایلامی به دور سر خود میبستند اما این پوشش دیگر مورد استفاده این زنان نیست و شاید زنان میانسال در مراسمهایی چون عروسی و عزا و یا زنان عشایرنشین «هَبَر» به سر ببندند.