اشتغال زنان در ایران؛ از فعالیت زنان باستان در تپه سیلک تا مکانیکی دختران امروز  | تصاویر دو دختری که مکانیک خودروها شدند

زنان از ایران باستان تا امروز ثابت کرده‌اند که پای به پای مردان در تمامی صحنه‌های اجتماعی حضوری فعال دارند و «کار مردانه» وجود خارجی ندارد.

چمدان - از زمان پیدایش انسان، زن و مرد هر دو کار می‌کرده‌اند. گروهی از مورخان می‌گویند در پایان دوران کهن سنگی دیرین است که تقسیم کار بین زن و مرد به وجود آمد. مردان به شکار مشغول می‌شدند و زنان به جمع آوری میوه و گیاهان می پرداختند.

باستان شناسی به نام پ. افی. منگو می‌گوید ابزار نئاندرتال‌ها به هر دو جنس مرد و زن تعلق داشته است. قطعات ابزارهای نوک تیز، چاقوی مردان بود و زنان وسایل خراش و تراش به کار می‌بردند.  

ویل دورانت می‌گوید: در اجتماعات ابتدایی قسمت اعظم ترقیات اقتصادی به دست زنان اتفاق افتاده است نه به دست مردان. در آن هنگام که قرن‌های متوالی مردان دائما با طرق کهن به شکار اشتغال داشتند زنان در اطراف خیمه، زراعت را ترقی می‌داده و هزاران هنر خانگی ایجاد می‌کرده است که هر یک روزی پایه گذار صنایع مهمی شدند.

در حفاری‌های تپه باستانی سیلک کاشان دقت نظر زنان و تخصص و هنرنمایی آنها به خوبی آشکار است. گیرشمن می‌نویسد: زن خود را با باغ مشعول می‌کرد، غذا تهیه می‌کرد و همچنان به ساختن ظروف سفالین نیز می‌پرداخت.

در عصر نوسنگی حتی زن به مقام روحانیت می‌رسید. در مراسم رقص‌های مذهبی مقامی والا داشت. در حفاری‌های تخت جمشید، تپه ارسنجان و شهرری (چشمه علی) نشانه‌هایی به دست آمده که موید این مطلب است.

زنان از ایران باستان تا امروز ثابت کرده‌اند که پای به پای مردان در تمامی صحنه‌های اجتماعی حضوری فعال دارند و «کار مردانه» وجود خارجی ندارد.

کیانا یار احمدی با کارشناسی حقوق و نیلوفر فرهمند با کارشناسی گرافیک که هر دو ۲۹ ساله هستند مدت ۵ ماه است که بر حسب علاقه به یادگیری مکانیکی ماشین‌های سواری مشغول هستند.

هر دو بر این باروند که می‌توانند پس از کسب آموزش لازم تجربه خود را به دیگر زنان نیز انتقال دهند.

علی هامونی صاحب مغازه مکانیکی و هادی همکارشان معتقد هستند که آن دو استعداد خوبی دارند و حتی روزهای تعطیل را نیز برای یادگیری به سر کار می‌آیند. تصاویر آنها را در زیر ببینید.

چمدان در سلسله گزارش‌های به نقش زن در فعالیت اجتماعی و اقتصادی در طول دوره‌های تاریخ خواهد پرداخت.

زنانی که در دوره هخامنشی فعالیت اقتصادی داشتند ؛ کدام زنان جیره خاص دریافت می‌کردند؟

عکس‌ها: ایرنا

کد خبر 247001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =