-
پوشش زیبای ۲۰۰ ساله زنان کرد که رو به انقراض است | از هبر چه میدانید و در چه مراسمی استفاده میشود؟
«هَبَر» نوعی سربند است که زنان ایلامی به دور سر خود میبستند اما این پوشش دیگر مورد استفاده این زنان نیست و شاید زنان میانسال در مراسمهایی چون عروسی و عزا و یا زنان عشایرنشین «هَبَر» به سر ببندند.
-
سنادره سمنان ؛ گورستانی ۱۱۰ ساله با قبرهای متفاوت زن و مرد
«سنادره» یکی از گورستانهای تاریخی استان سمنان است که با قدمتی از دوران قاجار در خیابان حکیم الهی، جنب بقعه پیر علمدار، خیابان سنادره قرار گرفته است. این گورستان مانند تمام گورستانهای تاریخی ویژگیهای خاص و منحصر به فردی دارد.
-
کشف تصادفی مکانی باستانی در کلاته یاور خراسان هنگام ساخت و سازهای مسکونی! | گورستان ۴۵۰۰ ساله در شمال شرق ایران
باستانشناسان با کاوش در محوطه باستانی «کلاته یاور» در خراسان شمالی به شواهدی از معماری و گورستانی به قدمت ۴۵۰۰ سال دست یافتند.
-
میراث تاریخی و فرهنگی؛ راهکار رئیس دادگستری کرمان به اتفاقات اخیر | بناهای تاریخی، تنها مشتی خاک و گل نیست
طبق اعتقاد رئیس کل دادگستری استان کرمان، امروز که عده ای به فرهنگ حجاب و ارزش های دینی می تازند، باید دست این فریب خوردگان را گرفت و براساس داشته های فرهنگی و تاریخی نسبت به توجیه آنها اقدام کرد.
-
خانه تاریخی انیس الدوله؛ سوگلی ناصرالدین شاه و هووی جیران کجاست؟ | چرا در تملک صنف گوشت گوسفندی است؟
خانه تاریخی انیسالدوله (سوگلی ناصرالدین شاه قاجار و مشهور به نخستین ملکه ایران) در تملک اتحادیه صنف گوشت گوسفندی تهران است. همین بهانه عجیب، کافی است تا برای تهیه گزارش راهی این خانه تاریخی با ارزش و در فهرست آثار ملی شویم. به ویژه این روزها که سریال پرطرفدار «جیران» پخش میشود.
-
ماجرای انتشار عکس زنان شمالی ایران در سازمان ملل چیست؟ | با روز جهانی زنان روستایی آشنا شوید
پوستری که در روزهای اخیر با عنوان پوستر روز جهانی زنان روستایی با تصویری از زنان روستایی شمال ایران در فضای مجازی دست به دست میشود و حتی در برخی رسانههای رسمی نیز خبر آن منتشر شده، یک پوستر جعلی است که پیش از این نیز بارها در فضای مجازی بازنشر شده بود.
-
سالروز جنایت درسدن آلمان | شهری با گنجینههای معماری که در ۳ روز پذیرای ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار کیلو بمب بود
در غروب ۱۳ فوریه ۱۹۴۵ (۲۴ بهمن ۱۳۲۳)، بمبافکنهای متفقین شهر درسدن آلمان را به تلی از آوار و اسکلتهای سوخته ساختمانها و انسانها مبدل کردند.
-
گذری بر تاریخچه شرقیترین محله شهر مشهد | سفر به «پایینخیابان»
در میانه سلطنت شاهعباس یکم، در حدود سال ۹۸۰ خورشیدی، وقتی طرح خیابان شهر مشهد به عنوان چهارمین خیابان بزرگ ایران، پس از قزوین، هرات و اصفهان ریخته شد، محلهای در دو طرف ضلع شرقی این خیابان شکل گرفت که به آن پایینخیابان گفتند. امروزه پایینخیابان گسترش فراوانی پیدا کرده است و بازارها و هتلهای متعددی در آن ساختهاند. اما نباید از یاد برد که پایینخیابان امروزی، هنوز هم ویژگی قدیمی خودش را که همان شلوغی و پرجمعیت بودن نسبت به دیگر محلات شهر مشهد است، تا حدود زیادی حفظ کرده است.