واکنش میراث فرهنگی به خبر وجود تونل جنگ جهانی اول زیر محوطه راه‌آهن اهواز؛ کشف جدیدی نیست | پیش از انقلاب دفتر ستادی بود

 سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: وجود تونل، زیر محوطه راه‌آهن اهواز کشف جدیدی نیست.

سیدمحسن حسینی در گفت‌وگویی رسانه ای گفت: درحال هماهنگی برای دریافت مجوز از راه‌آهن برای بازدید مجدد از محوطه هستیم و به محض دریافت مجوز، کارشناسان ما از محوطه و تونل بازدید و اقدام به تهیه گزارش کارشناسی خواهند کرد.

وی با اشاره به این‌که بررسی مقدماتی و اولیه از این تونل طی سال‌های گذشته انجام شده بود افزود: دوباره در حال هماهنگی با راه‌آهن و پیگیری به‌منظور بازدید دوباره کارشناسان مرتبط با ثبت آثار از این محوطه هستیم و چنانچه کارشناسان تشخیص دهند که اثر واجد شرایط در فهرست آثار ملی است، موضوع را به جدیت پیگیری خواهیم کرد تا ضمن ثبت اثر، اقدامات لازم برای حفظ، نگهداری و در نهایت مرمت تونل با همکاری مسوولان مربوط انجام شود.

حسینی تصریح کرد: بررسی و کارشناسی‌های مقدماتی حاکی از این بود که تونل یادشده مربوط به جنگ جهانی اول است که از میدان راه‌آهن، احتمالأ، به طرف بیمارستان رازی در مجاورت رود کارون امتداد دارد؛ این درحالی است که قسمت‌هایی از این تونل به علت عوامل طبیعی ریزش کرده و تردد در همه قسمت‌ها و دنبال کردن کامل مسیر آن از نظر کارشناسان امکان‌پذیر نیست.

جالب است بدانید: قطار اهواز تهران از چه ایستگاه هایی عبور می کند؟

یک فعال میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به ساخت و قدمت این تونل گفت: در زیر محوطه راه‌آهن اهواز، تونلی از زمان شکل‌گیری راه‌آهن با ارتفاع حدود ۳ متر و عرض ۲ متر وجود دارد که با برخورداری از راهرو، اتاق و سالن، قابلیت احیا و تبدیل آن به موزه راه‌آهن و هرگونه کاربری فرهنگی دیگری وجود دارد.

بنا به گفته برخی از افراد آگاه، تونل در بخش‌هایی با دو مسیر به سمت رودخانه کارون و بیمارستان رازی تقسیم می‌شود که البته بخش‌هایی از مسیر تونل به دلیل ملاحظاتی مسدود شده، اما قابلیت بازگشایی دارد.

با توجه به نقش و اهمیت راه‌آهن در اهواز طی حدود یکصد سال اخیر و نردیکی راه‌آهن به رودخانه و تعلق بیمارستان رازی به راه‌آهن که نام راه‌آهن هم از همین مکان گرفته شده، مشاهده بخش‌هایی از تونل زیرزمینی در محدوده‌ای از راه‌آهن‌ نشن می دهد که این تونل می تواند برای انتقال و سرعت بخشی در دسترسی افراد به بیمارستان و برعکس جانمایی شده باشد.

ورودی بنا آجری و راهرو آن با دیوارکوب چوبی و سقف آن با دیوار کاذب تزئین شده است و تاکنون نه تنها از این اتاق ها استفاده ای نشده، بلکه به حال خود رها شده اند.

در پیش از انقلاب از این مکان به عنوان دفاتر ستادی و در دوران جنگ تحمیلی به عنوان محلی برای بایگانی اسناد، کارگزینی و پناهگاه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

کد خبر 249986

برچسب‌ها