چمدان : «جلسه هم‌اندیشی اعضای جامعه تورگردانان ایران و دست‌اندرکاران بخش خصوصی و دولتی صنعت گردشگری» با حضور مسئولان سازمان میراث‌فرهنگی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان حوزه گردشگری شب گذشته 6 دی 96 در هتل پارسیان اوین برگزار شد.

سعید اوحدی معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این جلسه گفت: «شما تورگردانان سفیران فرهیخته و پرتلاش عرصه فرهنگی کشور هستید. همه پدیده‌ها یک ظاهر و یک باطن دارند اما تنها متخصصان می‌توانند باطن هر پدیده را ببینند، باطنی که ظرفیت‌های بی‌شماری دارد. فاصله ظاهر پدیده‌ها با باطن پدیده‌ها شناخت است. ما نیز امشب دور هم جمع شده‌ایم که باطن صنعت گردشگری را درک کنیم.»

او افزود: «هنوز در حوزه توسعه گردشگری راه زیادی در پیش داریم، با این جلسات هم‌اندیشی می‌توان تلنگری به مجموعه‌های مختلف ازجمله سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زد تا با افزایش شناخت بتوان ابزار موردنیاز را برای توسعه گردشگری فراهم کرد.»

معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: «شما سربازان، سفیران و پیش‌قراولان این صنعت هستید که گردشگر خارجی را علی‌رغم ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی و تبلیغات منفی علیه ایران که به‌عنوان راهبرد بعضی از کشورها اتخاذ شده وارد کشور می‌کنید.»

او با اشاره به مزیت‌های کشور در حوزه گردشگری گفت: «هیچ گردشگر خارجی سراغ نداریم که به ایران وارد شود از مزیت‌های کشور لذت نبرد، و تمایل نداشته باشد دوباره به ایران سفر کند. کشورمان به‌لحاظ ظرفیت‌های فرهنگی‌تاریخی جزو 10 کشور اول و به‌لحاظ تنوع صنایع‌دستی جزو چهار کشور اول دنیا است. ما با 33هزار اثر ثبت‌ملی و 22 اثر ثبت جهانی ظرفیت‌های بسیار بی‌نظیری داریم.»

کاهش 50درصدی سرفصل تملک دارایی یارانه زیرساخت‌های صنعت گردشگری

اوحدی با بیان اینکه گردشگری صنعتی فرابخشی است، گفت: «بسیاری از ابزارها در اختیار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و معاونت گردشگری این سازمان قرار ندارد. مثلاً در لایحه بودجه امسال، سرفصل تملک دارایی یارانه زیرساخت‌های صنعت گردشگری را نسبت به سال گذشته 50درصد کاهش داشته است. متأسفانه کشور ما با وجود ظرفیت‌های بی‌نظیری که دارد، در حوزه زیرساخت‌های گردشگری بین 136 کشور دنیا در رتبه 116 قرار دارد.»

او با تأکید بر این‌که رشد گردشگری توزیع عادلانه ثروت را به‌همراه دارد، افزود: «اما آیا توزیع خدمات نیز در کشور عادلانه است؟ شش مقصد جزو مقاصد اصلی جهان‌گردی کشور ماست، و متأسفانه بسیاری از استان‌ها و ظرفیت‌های آن استان هنوز معرفی نشده است و زیرساخت‌ها در آن توسعه پیدا نکرده است. بزرگ‌ترین مزیت نسبی کشور امنیت بسیار بالای کشور در منطقه و جهان است و باید از این مزیت برای جذب گردشگر بین‌المللی استفاده کنیم.»

معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به برگزاری دومین همایش صنعت جهان‌گردی در عمان گفت: «در این همایش بر مواردی نظیر فرهنگ و توسعه پایدار تأکید شد. امروز دنیا به حرف‌هایی که ما از اول انقلاب زده بودیم رسیده است. دنیا به این نتیجه رسیده که گردشگری صنعتی فرهنگی است.»

او افزود: «توسعه فرهنگ، حفظ داشته‌های فرهنگی کشورها با بستر صنعت جهانگردی تحقق می‌یابد. امروز سازمان جهانی گردشگری، گردشگری را به‌عنوان شاخص توسعه و امنیت کشورها در نظر گرفته است. باید قدر داشته‌های خود را بدانیم و برای توسعه گردشگری در کشور تلاش کنیم.»

اوحدی با اشاره به مشکلات پیش روی صدور روادید گفت: «سال گذشته 36هزار نفر عمانی وارد کشور شدند اما امسال این عدد ریزش داشت، زیرا ایران فقط یک سفارت در مسقط دارد و مردم سایر شهرها مجبورند چند ساعت وقت صرف کنند تا به این سفارت برسند.»

او با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت بسیار زیادی که در حوزه گردشگری سلامت داریم افزود: «باید قدر جلسه‌هایی ازاین‌دست را بدانیم. توسعه گردشگری نیازمند عزمی ملی است امیدواریم با کمک هم اجماعی برای رسیدن به اهداف مدنظر صورت گیرد.»

معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در پایان گفت: «مقام معظم رهبری تأکید کردند تا پایان برنامه ششم میزان گردشگر ورودی به کشور باید پنج‌برابر شود، این مسئله مدنظر دولت، اسناد بالادستی و سازمان میراث‌فرهنگی نیز است، امیدواریم با کمک شما پیش‌قراولان و سفرای فرهنگی شاهد پیشرفت این صنعت در راستای فرمایش‌های مقام معظم رهبری باشیم.»

حذف روادید کاغذی در تمام نمایندگی‌های وزارت امور خارجه تا قبل از ماه مبارک رمضان

حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه نیز در این جلسه گفت: «ایران جزو 10 کشور برتر جهان ازنظر جاذبه گردشگری است و اسناد بالادستی، برنامه پنج‌ساله، سند چشم‌انداز بر روی توسعه گردشگری تأکید دارند. باید از تجربه سایر کشورها در توسعه گردشگری استفاده کرد.»

او افزود: «ارزش ورود یک گردشگری به کشور حدود 1350 دلار است. باید درآمد حاصل از گردشگری صرف رونق گردشگری شود. ما برای هر بشکه نفت هفت تا 10 دلار هزینه می‌کنیم، پس چرا بخشی از درآمد حاصل از گردشگری برای رونق و توسعه این حوزه هزینه نمی‌شود. مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه به حوزه گردشگری کمک کند. باید در حوزه گردشگری کار عملیاتی انجام شود، ایران دارای جاذبه‌های بسیاری است.»

معاون کنسولی وزارت امور خارجه خبر داد: «تا قبل از ماه مبارک رمضان روادید کاغذی را در 74 نمایندگی وزارت امور خارجه در دنیا حذف خواهیم کرد، زیرا در دنیای خدمات الکترونیک صدور روادید کاغذی اتلاف‌کننده وقت و انرژی است و ما نیز باید با این تغییرات مهم خود را وفق دهیم.»

او تصریح کرد: «باید کمیته‌ای اجرایی در سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با همکاری فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی مشکلات پیش روی توسعه گردشگری را آسیب‌شناسی کنند و همه باهم برنامه‌ای جامع برای توسعه صنعت گردشگری تدوین کنیم.»

تبریز 2018

مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه هم‌اندیشی با اشاره به رویداد «تبریز 2018» گفت: «این فرصتی بسیار مناسب برای کشور و استان آذربایجان شرقی و استان‌های هم‌جوار است.»

او با اشاره به اینکه هفته آینده افتتاحیه مقدماتی این رویداد برگزار می‌شود افزود: «کشور در حال تجربه دوره گذار است. ما برای توسعه کشور نیازمندیم که وابستگی به نفت را کاهش دهیم و جذب گردشگر را در دستور کار خود قرار دهیم، این مهم تحقق پیدا نمی‌کند مگر اینکه نگاه همه بر جذب گردشگری متمرکز باشد.»

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: «از همه تورگردانان دعوت می‌کنیم برای حضور در مراسم افتتاحیه مقدماتی ”تبریز 2018“ که پنجشنبه آتی با حضور علی‌اصغر مونسان معاون رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود شرکت کنند و در طول سال 2018 به این استان سفر کنند.»

شهاب‌الدین بی‌مقدار نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: «گردشگری کم‌هزینه‌ترین و بهترین صادرات و کم‌هزینه‌ترین راه برای ایجاد اشتغال است، باید برای توسعه گردشگری باید از اداره کردن کشور به‌صورت جزیره‌ای خودداری کرد.»

لزوم تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی

پروانه سلحشوری نماینده تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و ری در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید برای گردشگری، حفظ میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تلاش کنند گفت: «متأسفانه به‌دلیل مشغله بالای مجلس، آن‌طور که بایدوشاید به این حوزه‌ها توجه نشده است. درخواست تشکیل کمیسیون ویژه از این نشئت گرفت که بتوانیم در راستای سیاست‌های کلی نظام، اصل 44 و مواد ابلاغی برنامه ششم توسعه یعنی مواد 98، 99 و 100 بهتر حرکت کنیم.»

سلحشوری با اشاره به بررسی اولویت‌دار تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «ازآنجاکه درآمدزایی صنعت گردشگری می‌تواند بسیار بیشتر از درآمدهای نفتی و قابل اتکاتر باشد، پیشنهاد رسیدگی اولویت‌دار کمیسیون ویژه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی را مطرح کردیم. این کمیسیون به‌صورت ویژه بررسی و رفع موانع توسعه صنعت گردشگری، تصویب قوانین لازم برای توسعه صنعت گردشگری و نظارت بر این حوزه را بر عهده خواهد داشت.»

او افزود: «متأسفانه بررسی اولویت‌دار تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در مجلس رأی نیاورد، اما ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا با تقاضای تشکیل این کمیسیون ویژه موافقت شود.»

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری و اسلام‌شهر بر لزوم تهیه سند جامع گردشگری از سوی دولت و معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی تأکید کرد و گفت: «این سند در معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی در حال تدوین است و می‌تواند راهگشای بخش خصوصی باشد.»

او افزود: «4700 آژانس فعال در کشور داریم اما تنها 160 آژانس گردشگر وارد می‌کنند و این جای تأسف دارد. دولت و مجلس علاقه‌مند به حمایت از ورود گردشگر به کشور هستند زیرا برای صدور انقلاب کافی است که گردشگر. وارد ایران شود. هر گردشگر خارجی که وارد ایران شد مجذوب زیبایی، هویت، تاریخ و طبیعت کشور شد و تمایل داشت که مجدد به ایران سفر کند. مطمئن باشید که فرهنگ ایرانی و اسلامی بر گردشگران تأثیر می‌گذارد و خود آن‌ها مبلغانی برای ایران، فرهنگ دینی و آیین‌های ما خواهند بود.»

او تأکید کرد: «جامعه تورگردانان باید مقاصد جدید گردشگری را تعریف کند، تا سایر مناطق ایران نیز معرفی شود.»

حذف کردن مالیات بر ارزش‌افزوده از صنعت گردشگری

رییس جامعه تورگردانان ایران هم با تأکید بر ضرورت هرچه سریع‌تر حذف کردن مالیات بر ارزش‌افزوده از صنعت گردشگری، گفت: به خاطر دریافت این مالیات، شرکت‌های خارجی ما را به کلاهبرداری، سوءاستفاده از قوانین دولتی و باج‌گیری متهم می‌کنند.

ابراهیم پورفرج در گردهمایی جامعه تورگردانان ایران از مسؤولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرد معضل مالیات بر ارزش‌افزوده در صنعت گردشگری را سریع‌تر حل کنند و در ادامه اظهار کرد: شرکت‌های خارجی نسبت به این پول اضافه که همزمان باید به هتل، رستوران و آژانس‌های ایرانی بدهند شاکی هستند و ما را به کلاهبرداری و سوءاستفاده از قوانین دولتی متهم می‌کنند. یکی از شرکت‌های بزرگ آلمانی که ۲۴ سال است به ایران گردشگر می‌فرستد، اخطار داده اگر این روش ادامه پیدا کند ایران را از برنامه سفر خود حذف خواهد کرد، چون معتقد است ما از آن‌ها باج می‌گیریم.

وی با بیان این که ادامه این وضعیت به تعطیلی شرکت‌های واردکننده گردشگر منجر خواهد شد، افزود: اگر راه حلی پیدا نشود، ما هم مثل سایرین مسیر ترکیه و دبی را چارتر می‌کنیم و دیگر گردشگر نمی‌آوریم. اگر وارد آن خط شویم دیگر برنمی‌گردیم.

این تورگردان سپس اظهار کرد: بخش خصوصی به کمک دولت نیاز دارد. بخش دولتی تا به حال خیلی حرف زده است، ولی ما به کمک عملی آن‌ها بیشتر از حرف‌هایشان احتیاج داریم. می‌خواهیم گرفتاری و نیازهای ما را برطرف کنند. باور داریم اگر بخش دانشگاهی، خصوصی و دولت در کنار یکدیگر قرار گیرند مثلث مقدسی برای توسعه گردشگری در کشور شکل می‌گیرد.

او گفت: بخش خصوصی در چند دهه اخیر هیچ وقت روبه‌روی دولت قرار نگرفته، بلکه در کنار آن بوده است، ولی متأسفانه شاهدیم که همه اختیارات در گردشگری متمرکز در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیست و سازمان‌ها، وزارتخانه ها و نهادهای بسیاری در آن نقش دارند. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فقط هماهنگ‌کننده است. لازم است تمام سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها برای رسیدن به هدف توسعه، هماهنگ با یکدیگر وظایف خود را به جا آورند.

پورفرج با اشاره به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر پنج‌برابر شدن تعداد گردشگران خارجی بر اساس برنامه ششم توسعه، گفت: مقام معظم رهبری با توسعه گردشگری موافق‌اند. همه رؤسای جمهور که تاکنون بر سر کار آمده‌اند نیز به این صنعت اهمیت داده‌اند، اما چه اتفاقی افتاده که گردشگری توسعه پیدا نمی‌کند؟ آیا مدیران میانی تنبل هستند، آن‌ها کوتاهی می‌کنند، چه گیری وجود دارد؟

رییس جامعه تورگردانان ایران در بخش دیگری از سخنانش به موضوع «گردشگری پایدار، ابزاری برای توسعه» که شعار سازمان جهانی جهانگردی و خط مشی تورگردانان در سال جاری است، پرداخت و گفت: لازم است در کنار سفرنامه‌های کلاسیک، محصولات و سفرنامه‌های جدیدی تعریف شود. برای این کار به حضور دانشگاهیان نیازمندیم. آن‌ها باید تعریف توسعه پایدار را به سند جامع گردشگری انتقال دهند. جامعه دانشگاهی باید وارد این حوزه شود و راهکار و تحلیل ارائه کند؛ نباید کنار بنشیند.

در این نشست همچنین محمد محب‌خدایی معاون گردشگری، قدرت ابراهیمی مدیرکل حوزه ریاست، فائزه بهزادنژاد مدیرکل امور بین‌الملل سازمان میراث‌فرهنگی، پورابراهیم نماینده مردم کرمان و رئیس مجتبی کریمی رئیس اداره گذرنامه وزارت امور خارجه، مجتبی خسروتاج رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران، مسئولان و مدیران معاونت گردشگری و معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی و فعالان بخش خصوصی صنعت گردشگری حضور داشتند.
کد خبر 9231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =