دانشنامه چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

دانشنامه نوعی گواهی است که نشان می‌دهد شما یک دوره آموزشی خاص را پشت سر گذاشته‌اید. در هر مقطع تحصیلی پس از اتمام واحدهای درسی، مدرکی به شما داده می‌شود که مهر تأییدی بر موفقیت شما در آن مرحله آموزشی است.

دانشنامه چیست؟

دانشنامه نوعی گواهی است که نشان می‌دهد شما یک دوره آموزشی خاص را پشت سر گذاشته‌اید. در هر مقطع تحصیلی پس از اتمام واحدهای درسی، مدرکی به شما داده می‌شود که مهر تأییدی بر موفقیت شما در آن مرحله آموزشی است.

اگر در موقعیتی قرار بگیرید که بخواهید گذراندن دوره خاصی را ثابت کنید، با نشان دادن مدرک می‌توانید این کار را انجام دهید. در دانشنامه اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی شما، رشته تحصیلی، تاریخ صدور مدرک و موارد مشابه ذکر می‌شوند تا هیچ شبهه‌ای وجود نداشته باشد.

در هر سیستم آموزشی بر اساس مقاطع تحصیلی موجود، انواع مختلفی از دانشنامه ها صادر می‌شوند. این مدرک در واقع معتبرترین مدرک دانشگاهی است که برای اقدام‌های مهاجرتی (معمولا تحصیلی) ارزش ترجمه دارد.

برای دریافت دانشنامه باید مراحل خاصی را طی کنید که این مسئله بسته به نوع دانشگاه، نوع دوره و رشته تحصیلی متفاوت است. برای مثال دریافت دانشنامه از دانشگاه‌های دولتی به سبب تحصیل رایگان، شرایط نسبتاً سخت‌گیرانه‌تری دارد.

برای دریافت دانشنامه از دانشگاه محل تحصیل در صورتی که دانشجوی دوره روزانه باشید، باید تا پایان مدت زمانی که تعهد به خدمت دارید در ایران کار کنید. در واقع در دوره روزانه به دلیل پرداخت تمام هزینه‌های تحصیل توسط دولت، موظف می‌شوید طبق منطقه‌ای که زمان کنکور بر اساس آن در دانشگاه پذیرش شده‌اید، به دولت خدمت کنید.

زمان ثبت نام در دانشگاه برگه‌ای با همین محتوا به امضای شما می‌رسد. تا پایان این مدت، ریز نمرات و دانشنامه شما در دانشگاه خواهد ماند و پس از آن می‌توانید اقدام به دریافت مدارک خود کنید.

البته راه‌هایی برای تسریع این فرایند نیز وجود دارد. برای کسانی که قصد مهاجرت داشته و یا تمایل به کار کردن ندارند، امکان خرید تعهد به خدمت وجود دارد. پس از آن که سال‌های خدمت برای شما محاسبه شد، می‌توانید با پرداخت مبلغی مشخص به ازای هر سال که به رشته تحصیلی نیز بستگی دارد، تعهدتان را بخرید و به نوعی هزینه تحصیل رایگان را بپردازید.

به علاوه می‌توانید از طریق اعلام عدم کاریابی مدارکتان را بدون پرداخت هزینه دریافت کنید. برای این کار باید به اداره کاریابی شهر خود مراجعه کرده و برای اشتغال درخواست دهید. اگر بعد از شش ماه فرصت شغلی مناسب با مهارت شما یافت نشود، با مراجعه به این اداره درخواست اعلام عدم کاریابی به دانشگاهتان را بیان می‌کنید. اداره مذکور، گواهی را به دانشگاه شما ارسال خواهد کرد.

دانشنامه چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

شرایط دریافت دانشنامه

فارغ‌التحصیل شده باشید؛ یعنی تمام واحدهای آن مقطع را گذرانده باشید و هیچ درسی باقی نمانده باشد. برای آقایان وضعیت نظام وظیفه مشخص شده باشد. این مورد می‌تواند شامل انجام خدمت سربازی و یا معافیت پزشکی، تحصیلی و … شود. مسئله تعهد به خدمت حل شده باشد؛ یعنی دوره خدمت را گذرانده باشید، گواهی عدم کاریابی ارائه کنید و یا هزینه تحصیل رایگان را بپردازید. هیچ‌گونه بدهی به دانشگاه نداشته باشید. این مورد وام‌ها و موارد این چنینی را شامل می‌شود.

کلام آخر

در صورتی که قصد مهاجرت نداشته باشید گواهی موقت هم کارتان را راه می اندازد. اما برای مهاجرت تحصیلی حتما باید اصل دانشنامه را ترجمه کنید. به عبارت دیگر به ترجمه رسمی دانشنامه نیاز خواهید داشت. در نهایت بهتر است قبل از هر اقدامی با یک کارشناس در زمینه امور مهاجرتی مشورت کنید و اگر شرایط خاصی دارید که توضیحی در ارتباط با آن وجود ندارد، حتماً از متخصصینی مانند مشاوران زبده دفتر ترجمه رسمی الف به آدرس اینترنتی www.aleftranslator.com کمک بگیرید. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد.

منبع:‌ دارالترجمه الف

کد خبر 249969