-
ورود غیر بومیان به مازندران ممنوع | مازندران به شدت درگیر ویروس کرونا
مسئولان مازندران از مسافرانی که با وجود هشدارهای قبلی خود را به مبادی ورودی استان رساندهاند و منتظر وارد شدن به داخل استان هستند خواستهاند تا سفرشان را لغو کرده و به محل زندگیشان بازگردند.
-
از سوی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی؛
مراتب ثبت ملی ۱۷ اثر فرهنگیتاریخی به استاندار یزد ابلاغ شد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامههای جداگانهای به استاندار یزد مراتب ثبت ۱۷ اثر فرهنگیتاریخی این استان را ابلاغ کرد.
-
۶ هزار سال پیش سیستم مدیریت اداری در تم گاوان کرمان وجود داشت
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: کاوشهای باستان شناختی تم گاوان ثابت کرد با توجه به مدارک و شواهد به دست آمده نظیر مهر و دیگر آثار مکشوفه میتوان گفت دست کم حدود ۶ هزار سال قبل یک سیستم مدیریت اداری در منطقه جنوب کرمان از ایران وجود داشته است.
-
کرونا مجموعههای بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی را به تعطیلی کشاند
رئیس میراث فرهنگی شهرستان شاهرود از تعطیلی دو مجموعه پربازدید بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی خبر داد.
-
میراث فرهنگی سکوت میکند تا لولههای گاز از تاریخ ساسانیان عبور کند؟
شهر تاریخی «سیروان» را بعد از ۱۴۰۰ سال و بعد از استقرار تدریجی حدود ۱۰۰۰ نفر از مردم منطقه روی ویرانههای معماری این شهر تاریخی ساسانیان، حالا با مجوزی که میراث فرهنگی برای گازکشی در عرصه و حریماش صادر کرده، زیر پای لودرها خرد میشود.
-
مکزیک با یک مجسمه تقلبی سر نیجریه کلاه گذاشت
دولت مکزیک بهتازگی یک مجسمه برنزی نادر را که از آفریقا به خارج از این قاره قاچاق شده بود، به نیجریه پس داد، حال کاشف بهعمل آمده که این مجسمه، یک اثر تقلبی ارزان قیمت است.
-
تختجمشید روزانه ضدعفونی میشود
مسئول اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت از ضد عفونی کردن روزانه مجموعه جهانی تخت جشمید در راستای مقابله با بیماری کرونا خبرداد.
-
تهران هم عالیقاپو داشت
عمارت «عالیقاپو»، در گمان بیشتر مردم ایران، نامی گره خورده با عمارت تاریخی میدان «نقشجهان» اصفهان است؛ اما جالب است بدانید، تهران هم تا همین ۹۰ سال پیش در میدان «ارک»، عمارت عالیقاپو داشت.
-
مسجد جامع تاریخی عقدا تخریب شد؟
رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اردکان در پاسخ به برخی مطالب منتشر شده در شبکه های مجازی در خصوص تخریب در مسجد جامع عقدا گفت: در بازدید از این بنای تاریخی هیچگونه تخریبی در ساختار آن مشاهده نشد.
-
کرونا، برخی موزههای کشور را تعطیل کرد
مدیر کل موزههای کشور از تعطیلی موزههایی خبر داد که در آن شهرها احتمال شیوع ویروس کرونا وجود دارد.
-
سرنوشت عجیب مجسمهای که به اشتباه به ایتالیا رفت
مجسمه «مریم مجدلیه» ساخته «آندریا دلا روبیا» مجسمهساز ایتالیایی دوران رنسانس که در زمان نازیها در اختیار «هرمان گورینگ» فرمانده نیروی هوایی ارتش قرار داشت و بعد از شکست آلمان به ایتالیا رفته بود، به برلین تحویل داده شد.
-
خودروی مصدق ثبت ملی شد
مدیرکل دفتر ثبت آثار گفت: «۸۲ اثر منقول فرهنگی تاریخی از ۹ استان در فهرست آثار ملی کشور بهثبت رسید.»
-
نقاشی صحنه شکار ۴۰ هزار ساله اندونزی در خطر نابودی | تاثیر مخرب سیمان سازی بر غار ماقبل تاریخ
محققان معتقدند، نقاشی چند ده هزار سالهای که روی دیوار غاری در جزیره «سولاوسی» اندونزی قرار دارد، در خطر نابودی است.
-
حفاریها از تل یونجه داراب سر درآوردند
در حالی یک دانشآموخته باستانشناسی از ایجاد چند گودال حفاری غیرمجاز در محوطهی تاریخی «تلیونجه» خبر میدهد که چند سالی است این تپه تاریخی علاوه بر آسیب اتوبانی که از میانه آن رد شده، هر روز شاهد کوچکتر شدن آن از طریق رشد زمینهای کشاورزی در اطراف خود است.
-
از قم تا ری، چالش عتبه بوسی و مقابله با کرونا
در حالی که تایید ورود کرونا به ایران و فوت دو تن از این بیماری در قم مردم را نگران کرده است، موضوع حضور در حرمهای مطهر و بوسیدن ضریح و احتمال واگیری کرونا به چالشی تازه تبدیل شده است.
-
داستان کرونا بعد از کتابسوزی؛ آیا گام دوم است؟
داستان کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ که در چین مطرح شد، تا این روزها که وزارت بهداشت خبر ظاهر شدن آن در قم را اعلام کرده، جدای از جنبه پزشکی آن، و مسأله اعتماد به آزمایشات انجام گرفته، در چارچوب بحثهای جاری از تمدن و علم اسلامی، و رفتاری که نسبت به آن از طرف نهادهای دینی و شماری از متدینین مطرح شده، به عنوان یک مورد ویژه قابل بررسی است.
-
گور دخمههای لیار سنگ بن بجا مانده از دوره اشکانی | تدفین در داخل گور دخمه تا چه زمانی رواج داشت؟
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان قدمت گوردخمههای لیارسنگ بن را دوره اشکانی دانست که نشان میدهد رایجترین سنت تدفین بصورت دسته جمعی در این دوران انجام گرفته است.
-
سرنوشت رازآلود رادیو سیتی | چه تضمینی وجود دارد که خریدار سینما رادیو سیتی را تخریب نکند؟
سینما رادیو سیتی یکی از سینماهای مدرن ایران بود که در سال ۳۷ افتتاح و در سال ۵۷ تعطیل شد. با پیروزی انقلاب اسلامی این سینما در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفت و به تازگی خبر رسیده است که به بخش خصوصی فروخته شده است. هرچند مسئولان بنیاد شهید تأکید دارند در قرارداد فروش این سینما تاکید شده که ساختمان این سینمای قدیمی که در فهرست میراث ملی هم ثبت شده است، تخریب نشود، اما به تازگی نگرانیهایی درباره سرانجام این سینما بهوجود آمده است.
-
عابدی:
اگر ایرادی در مرمت گنبد شیخ لطفالله باشد پیمانکار باید خسارت بدهد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی اصفهان در مسئلۀ مرمت گنبد شیخ لطفالله ذینفع و ضرر نیست و در این مسئله پیمانکار باید پاسخگو باشد، از برگزاری سمیناری برای بررسی مرمتهای انجامشده بر روی آثار تاریخی اصفهان در سال ۱۳۹۹ خبر داد.
-
پیکاسو مانند هاروی واینستین از زنان سواستفاده می کرد؟
الافور الیاسون هنرمند ایسلندی - دانمارکی به نقد پابلو پیکاسو پرداخت و او را فردی سوءاستفاده گر شبیه هاروی واینستین نامید.
-
تصویر کوروش کبیر روی بیلبوردهای انتخاباتی+ عکس
استفاده از تصویر کوروش در یک بیلبورد تبلیغاتی به مناسبت انتخابات، موجی از اظهارنظر را به راه انداخته است.
-
تل تهماچی دیلم بوشهر ثبت ملی شد
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناوه و دیلم گفت: با تلاش همکاران اثر تل تاریخی تهماچی شهرستان دیلم در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
-
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان:
بازار تاریخی شهر بروجرد ثبت ملی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از ثبت ملی بازار تاریخی شهر بروجرد خبر داد.
-
کوههای رنگی زنجان-ماهنشان به فهرست میراث ملی پیوست
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: آلادغلار یا کوههای رنگی زنجان- ماهنشان از اعجاز بی نظیر طبیعت در فهرست میراث ملی به ثبت رسید.
-
ساختمان و مرکز چاپ و نشر مجله توفیق تخریب شد
هفته نامه توفیق از سال ۱۳۰۲ تا سال ۱۳۵۰ چیزی حدود نیم قرن شبهای جمعه منتشر میشد. ساختمان این مجله هم که پاتوق طنزنویسهای آن روزگار بود و نسلی از طنزنویسهای امروزی را پرورش داد، مکانی بود پرخاطره برای همه آن چهرههایی که روزگاری به این ساختمان رفت و آمد داشتند.
-
انتقاد شدید مجری تلویزیون از میراث فرهنگی درباره مرمت مشکلدار گنبد مسجد شیخ لطفالله
اگر ریگی به پای کار مرمتتان نیست، اسناد را شفاف، به رسانهها بدهید!
انتقاد شدید مجری تلویزیون از میراث فرهنگی درباره مرمت مشکلدار گنبد مسجد شیخلطفالله اصفهان به بهانه دروازه فوتبال شدن این بنای ارزشمند را مشاهده می کنید.
-
برادر وزیر پیشین مصر به جرم دزدی آثار باستانی به ۳۰ سال زندان محکوم شد
رئوف غالی، برادر یوسف غالی، وزیر پیشین اقتصاد مصر در زمان حسنی مبارک به دلیل تلاش برای دزدیدن و خارج کردن هزاران شئ باستانی از کشور به سی سال زندان محکوم شد.
-
نخستین مدرسه پونک را چه کسی ساخت؟ | نقش همسران فرمانفرما تا بتول باجی در پیشرفت محله پونک تهران
اگر چه مرور تاریخ شفاهی روستاهای پایتخت بیشتر رد خاطرات مردان روستا را دنبال میکند بااین حال نباید از نقش زنان به خصوص زنان فاضله و با کمالات آن روزها غافل ماند. زنانی که مدرسه ساختند و زمینه سواد و تحصیل دختران را برای نخستین بار مهیا کردند.
-
نقشه گردشگری شهر تهران رونمایی شد
در سومین روز از نمایشگاه بین المللی گردشگری ۲۵ بهمن، نقشه دوزبانه گردشگری تهران و دو کتاب گردشگری شهر تهران با حضور وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی رونمایی شد.
-
آیین دیگ جوش ثبت ملی میشود؟ | این دیگ برای خدا میجوشد
یکی از رسوم کهن در شهرستانهای جهرم، خفر، فیروزآباد، کازرون و برخی دیگر از مناطق استان فارس، برپایی آیین دیگجوش برای باران خواهی و شکرگزاری به درگاه خدای سبحان است که به علت فراگیری آن، قابلیت ثبت به عنوان میراث ناملوس ملی فارس را دارد.