-
کشف اسکلت بانوی ۲ هزار ساله در اصفهان | چرا صورت روی کتف چپ چرخیده است؟
یک اسکلت متعلق به دوره اشکانی به قدمت دو هزار سال در عملیات نجاتبخشی آثار تاریخی شمال تپه تاریخی اشرف اصفهان کشف شد.
-
جغجغه زنی آیینی بهجا مانده از صفویه | گردشگری آیینی راهی بهسوی زنده نگه داشتن میراث معنوی
مراسم چغچغه زنی، یک حرکت و جریان مردمی و یکی از آیینهای مرسوم عزاداری در روستای تاریخی انجدان است که در فهرست آثار معنوی کشور نیز به ثبت رسیده است. قدمت این آیین کهن به دوره تیموریان و صفویه میرسد و مردم عزادار این روستا در روزهای نهم و یازدهم محرم آن را اجرا میکنند.
-
وزارت میراث فرهنگی در تغییر قبرستان ابنبابویه چه نقشی دارد؟
از سال ۹۷ طرح همسانسازی قبور قبرستان ابن بابویه، مطرح و مکاتباتی با نهادهای ذیربط انجام شد.
-
ترکیه دوباره برای جذب گردشگر دست به کار شد
ترکیه به منظور بازگرداندن گردشگران، مسجد لاله در استان قرشهر ترکیه و یک مقبره که در پشت آن قرار دارد و به قرن ۱۳ تعلق دارند، مورد بازسازی و مرمت قرار میگیرند.
-
نابودی کامل یکی از میراث تاریخی فرانسه در آتشسوزی کلیسای نانت
ارگ کلیسای جامع نانت که در سال ۱۶۲۰ ساخته شده بود و از نا آرامی های انقلاب فرانسه، بمبارانها و آتشسوزی سال ۱۹۷۲ جان به در برده بود، تسلیم شعلههای آتش شد.
-
میراث فرهنگی به شهرداری شاهدیه اخطار داد
شهرداری شاهدیه به تازگی تا بنا گوش یک آبانبار تاریخی را آسفالت کرده که مدیر کل میراث فرهنگی یزد در این باره میگوید: به شهرداری اخطار داده و منتظر جمعآوری آسفالت هستیم.
-
تخریب بزرگترین بنای خشتی ایران بعد از ارگ بم در دامغان!
دو برج تاریخی باروی دامغان به صورت ۱۰۰ درصدی تخریب شد.
-
استاد غلامحسین امیرخانی در گنجینه زنده بشری ثبت شد
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامهای به استانداران تهران و قزوین مراتب ثبت «استاد غلامحسین امیرخانی» به عنوان گنجینه زنده بشری را ابلاغ کرد.
-
تماشای تنها کشتی قرن هفدهمی از دریای بالتیک | اصرار بی جای پادشاه سوئد به زیبایی کار، کشتی را غرق کرد
تایتانیک، لوزیتانیا، آریزونا، اینها اسامی هستند که وقتی به کشتی های غرق شده فکر می کنیم، به ذهن می آیند، اما کشتی جنگی سوئدی، واسا، در خاطرات ما نیست. واسا یک نمایش دیدنی از طراحی دریایی بود که به دست سلطنت سوئد تحت فرماندهی گوستاو آدولف دوم در اوایل قرن ۱۷ ساخته شد.
-
اردوغان فرمان تبدیل ایا صوفیه به مسجد را امضا کرد | یونسکو ابراز تاسف کرد و یونان تحریک آمیز خواند
رئیسجمهوری ترکیه فرمان تغییر کاربری موزه ایاصوفیه به مسجد را امضا کرد. این تصمیم با واکنش اتحادیه اروپا، یونسکو، یونان و آمریکا مواجه شده است.
-
۶ لباس سنتی از سراسر جهان ؛ از ساری ۶ متری تا دامن اسکاتلندی
ما در سیارهای زندگی میکنیم که سرشار از رنگهای زیبا است، توسط افرادی که کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند و به روش خود بی نظیر هستند پر شده است. از نظر فرهنگ، از نظر غذا، یا از راه زندگی، همه چیز متفاوت است. حتی آنچه می پوشند! "زیبایی نهفته در تنوع" و این لباسهای رنگارنگ سنتی از سراسر جهان فقط این واقعیت را اثبات میکند. این لباسها نه تنها فرهنگ مردم را تعریف میکنند بلکه بخشی از هویت آنها نیز هستند. در حالی که زنان هندی کاملاً زرق و برق دار و پیچیده شده در ساری به طول ۶ متر به نظر میرسند، مردان اسکاتلندی در دامنهای سنتی خود بسیار خوشتیپ به نظر میرسند.
-
یک اکتشاف مهم در جاده ابریشم؛ بقایای ساختمانهایی با قدمت ۳هزار سال پیش از میلاد
باستانشناسان که در شمال غربی چین مشغول کاوش بودند به بقایای سکونتگاه متعلق به عصر برنز دست یافتهاند که در مسیر مشهورترین جاده تجاری جهان باستان یعنی جاده ابریشم قرار دارد.
-
روحانی هدایای نفیس رئیسجمهوری به میراثفرهنگی تحویل میدهد
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور از موافقت دکتر روحانی برای تحویل هدایای نفیس و ارزشمند به رئیس جمهوری در دورههای مختلف به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خبر داد.
-
هشتگ "انزلی چی" نمادی که بر سر آن توافق نیست | منتقدان: اصالت و هویت شهر را نمایندگی نمی کند
هشتگ انزلی چی که بر روی موج شکن تاریخی انزلی نصب شده اگرچه از سوی کنشگران اجتماعی این شهر ساحلی به عنوان نمادی غیر متعارف نامیده میشود و انتقادهای بسیاری را به دنبال داشت.
-
کلیسای غوطه ور ایزنیک | رمز و رازهای باستانی پنهان در زیر دریاچه ایزنیک
امروزه شهر ایزنیک بیشتر به خاطر سرامیک های خیره کننده معروف است. اما از نظر تاریخی، این شهر، یک مرکز فرهنگی مهم در دوره بیزانس و اوایل مسیحی بوده است. این ریشههای باستانی خود را در سال ۲۰۱۴ نشان دادند که یک باسیلکای ۱۶۰۰ ساله در زیر آب در سواحل دریاچه ایزنیک پیدا شد.
-
موزه لوور بازگشایی می شود | ۱۰ میلیون بازدید از سایت لوور در روزگار قرنطینه کرونا
ژان لوک مارتینز، مدیر موزه لوور، در بیانیه ای گفت: "لوور مفتخر است اعلام کند که بعد از هفته ها قرنطینه که همه ما تحمل کرده ایم، لوور درهای خود را دوباره باز خواهد کرد. "
-
بوگاتی ون وورن محمدرضا پهلوی آخرین پادشاه ایران در موزه پترسون کالیفرنیا + فیلم
بوگاتی تایپ 57 توسط ون وورن «Vanvooren» خودروساز فرانسوی طراحی شد و این خودروی لوکس هدیه فرانسه در سال 1318 به شاه وقت ایران بود. از 4 دستگاه باقی مانده، این یکی تنها نمونه سالم است که اکنون متعلق به یک کلکسیونر آمریکایی است.
-
تخت جمشید درهایش را به روی مسافران باز کرد | ضدعفونی روزانه برای مبارزه با کرونا
از اوایل اسفند ماه مجموعه جهانی تخت جمشید همچون دیگر مراکز کشور، به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود که با اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا درهای اماکن گردشگری استان فارس و شهر شیراز بعد از تعطیلی سه ماهه به روی گردشگران باز شد.
-
ثبت میدان نقش جهان اصفهان به عنوان ثروت میراث فرهنگی در دنیا
نقش جهان اصفهان در قالب یک طرح تحقیقاتی به عنوان ثروت (دارایی) میراث فرهنگی در دنیا ثبت و معرفی شد تا زمینه جذب سرمایهگذاری بیشتر برای استفاده بهینه از آن فراهم شود.
-
با ماشین از وسط نقاشی ون گوگ عبور کنید | ابتکار یک موزه در روزگار کرونا
نمایشگاه ون گوگ در پاریس به نام la nuit ettoilée که سال گذشته افتتاح شد به این دلیل شناخته شده است که به بازدید کنندگان اجازه می دهد در داخل نقاشی های ون گوگ از جمله شب پر ستاره، آفتابگردان و اتاق خواب قدم بزنند. اما اکنون، همتای آن در تورنتو، راهی منحصر به فرد برای غوطه وری در دنیای ون گوگ ارائه می دهد.
-
متن وصیت نامه تختی چه بود؟ + فیلم و عکس
همزمان با سالروز تاسیس موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک وصیتنامه تاریخی جهان پهلوان «غلامرضا تختی» و تندیس برخی قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی رونمایی میشود.
-
نابودی در کمین حیدر تکیه سی تبریز | آخرین باقیماندههای بافت قاجاری تبریز نفسهای آخر را میکشند
حیدر تکیه سی، از محلات قدیمی تبریز با داستان هایی شنیدنی است که ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد اما این روزها حال چندان خوبی نداشته و نفس های آخر خود را می کشد.
-
از سرنوشت گران قیمتترین خانه تهران خبری در دست نیست | مواد فروشان دستگیر شده را به اینجا میآوردند
کاخ ثابت پاسال با معماری خیرهکننده خود گوشههایی از قصر ورسای، کاخ سفید و معماری اروپا در قرن ۱۹ میلادی را یادآوری میکند. این خانه جا خوش کرده در محله امانیه سرگذشت چندان مطلوبی نداشت و سالهاست در کشاکش تخریب و نوسازی یا مرمت و احیا، اخبارش دست به دست میشود. ثبت ملی این عمارت که به کاخ سنگی یا کاخ ورسای تهران معروف است، در سالهای گذشته آن را از تخریب نجات داد اما به نظر میرسد این روزها حتی به ثبت ملی رسیدن آن هم نمیتواند نجاتدهنده این کاخ باشد. درهای عمارت سالهاست که بسته شده و دیوارها در حال فروریختن است. کاخ «ثابت پاسال» طنابی است که یک سوی آن را مالک خصوصی برای ساختوساز واحدهای تجاری و فرهنگی در آن میکشد و سوی دیگرش را انجمنهای حفاظت از خانههای تاریخی و فعالان میراث فرهنگی.
-
فیلم | داخل قبر فردوسی چه بود؛ یک مشت استخوان و دو جمجمه!
روایت بازسازی آرامگاه و شکافتن قبر فردوسی را از زبان قاسم ارفع، سرکارگر بازسازی آرامگاه، کسی که استخوانها را از قبر بیرون آورده و دفن کرده است، ببینید و بشنوید. در جریان بازسازی آرامگاه فردسی در سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۷، قبر فردوسی را میشکافند و بقایای او را پس از هزار سال از مزارش بیرون میآورند.
-
به مناسبت ۲۵ اردیبهشت و روز بزرگداشت فردوسی؛ نمایش ۵۰ نسخه خطی نفیس از شاهنامه در گنجینه رضوی
گنجینه نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با برخورداری از ۵۰ نسخه نفیس از شاهنامه فردوسی، مرجع بزرگی از نسخ خطی از این اثر بزرگ ادبی است که در محل این کتابخانه به نمایش درآمده است.
-
کشف آثار تاریخی در صندوق امانات
کشف آثار باستانی از صندوق امانات یک کشور اروپایی، گلایه از کمبود بودجه وزارت میراث فرهنگی و کشف کتیبه ساسانی در نقش رستم از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
-
مونسان: مجلس در بحث ساختار به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کمک کند
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «گردشگری موضوعی فرابخشی است همه اهرمهای گردشگری در اختیار این وزارتخانه نیست، بنابراین از نمایندگان منتخب مجلس یازدهم شورای اسلامی تقاضا دارم در بحث ساختار به این وزارتخانه کمک کنند تا مشکلاتمان رفع شود.»
-
ماه رمضان در زمانه قاجار
مرحوم احمد منشور میگفت با «برادرم موقر» در مجلس قمار تا صبح مشغول شدیم چون به سحری نرسیدیم روزه را خورده بعد به منزل آمدیم خبر روزه خوری ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود همینکه وارد شدیم مادرم از ما رو گرفت. چند روز با ما مثل جذامیها رفتار میکردند قدغن شده بود نوکرها به ما نزدیک شوند. غذایی اگر میآوردند، در اتاق میگذاشتد و فرار میکردند. ظرفهای غذای ما را علی حده در حضور ما کنار حوض، خاکمال میکردند تا بالاخره با وساطت برادر بزرگتر ما را توبه دادند و دوباره به عضویت خانه پذیرفتند.
-
فرامرز خوشاب فعال میراثفرهنگی ایذه اعلام کرد
حفاریهای منطقه ایذه در دوران کرونا به طرز چشمگیری افزایش یافته است
فرامرز خوشاب با اشاره به حفاریهای غیر مجاز در دوران کرونا و جولان قاچاقچیان اموال فرهنگی ایران گفت: اینک در نزدیکی روستایی در ۵ کیلومتری شهر این اتفاق رخ داده و اهالی خبردار شدند.
-
تخت جمشید؛ به مناسبت روز بینالمللی بناها و محوطههای تاریخی
۱۸ آوریل، در تقویم جهانی مصادف با روز بینالمللی بناها و محوطههای تاریخی نامگذاری شده است. تخت جمشید یا پارسه نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته پایتخت تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده است.