چمدان : سالواتور موندی به معنی «منجی جهان» تابلویی که تا سال 2005 تصور می‌شد نسخه کپی باشد در این سال دوباره کشف و سرانجام در سال 2011 تایید شد که این اثر منسوب به لئوناردو است.

این تابلوی کوچک رنگ روغن روی بوم که در ابعاد 66 در 45 سانتیمتر است در مدت فقط 18 دقیقه و 47 ثانیه از قیمت پایه 75میلیون دلار با قیمت نهایی 450میلیون و 312هزار و 500 دلار در حراجی کریستیز فروش رفت تا رکورد بالاترین قیمتی را که تاکنون برای یک تابلوی نقاشی پرداخت شده است از آن کند.

[caption id="attachment_5662" align="aligncenter" width="1225"] سالواتور موندی یا منجی جهان رکورد بالاترین قیمتی که تاکنون برای یک تابلوی نقاشی پرداخت شده است را از آن خود کرد[/caption]

 

از 20 تابلوی نقاشی داوینچی، سالواتور موندی تنها تابلو از این نابغه عصر نوزایی است که در اختیار مجموعه‌دار خصوصی قرار دارد.

در تابلوی منجی جهان، لئوناردو مسیح را به شکلی نقاشی کرده است که یک دستش را در حالت تبرک‌کردن بالا آورده و با دست دیگر، گوی بلورینی گرفته است.

گفته می‌شود که حدود سال 1500، در طول جنگ دوم ایتالیا کمی بعد از آنکه لویی دوازدهم پادشاه فرانسه، دوک‌نشین میلان را فتح کرد و کنترل جنوا را در دست گرفت، لئوناردو داوینچی منجی جهان را برای او کشید. در این دوره، خود لئوناردو از میلان به فلورانس نقل‌مکان کرده بود.

[caption id="attachment_5663" align="aligncenter" width="1910"] از 20 تابلوی نقاشی داوینچی، سالواتور موندی تنها تابلو از این نابغه عصر نوزایی است که در اختیار مجموعه‌دار خصوصی قرار دارد[/caption]

 

این تابلو احتمالاً در سال 1625 همراه با هنریه‌تا ماریا وقتی با شاه چارلز اول انگستان ازدواج می‌کند به انگلیس می‌رود و در اتاق شخصی او در کاخ ملکه در گرین‌وویچ نگهداری می‌شود.

چارلز اول در 1649 با خاتمه جنگ داخلی انگلیس اعدام شد و این نقاشی در اموال مجموعه سلطنتی به قیمت 30 پوند ارزش‌گذاری شد تا اینکه در 1651 در ازای بدهی به فردی به‌نام جان استون فروخته شد اما پس از «بازگردانی پادشاهی انگلستان» در 1660 به شاه چارلز دوم بازگردانده شد.

[caption id="attachment_5661" align="aligncenter" width="1225"] سالواتور موندی تابلویی است که تا سال 2005 تصور می‌شد نسخه کپی باشد دوباره کشف و سرانجام در سال 2011 تایید شد که این اثر منسوب به لئوناردو است[/caption]

 

این تابلو در مدت یک قرن بعد از آن بازهم دست‌به‌دست شد تا اینکه در 1763 به شاه جرج سوم فروخته شد و بعد از آن ناپدید شد تا اینکه در سال 1900 یک مجموعه‌دار انگلیسی به‌نام بارونت اول سِر فرانسیس کوک این تابلو را برای مجموعه شخصی‌اش خرید و از آنجاکه در اثر مرمت‌هایی که در طول این سال‌ها روی آن انجام شده بود به اثر کپی بیشتر شبیه شده بود، به یکی از شاگردان لئوناردو به‌نام برناردینو لویینی نسبت داده شد.

[caption id="attachment_5660" align="aligncenter" width="1600"] سمت چپ: قبل از مرمت | سمت راست: بعد از مرمت[/caption]

 

سال 1958 بارونت چهارم سِر فرانسیس کوک، نوه بزرگ بارونت اول فرانسیس کوک، این تابلو را به‌عنوان اثری از جووانی آنتونیو بولترافیو، شاگرد لئوناردو، به قیمت 45 پوند فروخت. سالواتور موندی تا سال 2005 به بولترافیو منسوب بود. در این سال، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که این نقاشی کار خود لئوناردو است. سرانجام در سال 2011 نیکولاس پنی، مدیر نشنال گالری، این تابلو را به اتفاق آراء منسوب به داوینچی اعلام کرد.
کد خبر 5659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =