با جستجو در بین صاحبان مراکز اقامتی رسمی مهمترین دلایلی که آنها برای عدم پذیرش زنان مطرح میکنند آن است که برخی زنان و دختران معتاد یا فراری هستند برخی نیز به والدین یا همسران خود اطلاع ندادهاند و پذیرش این گروهها منجر به دردسرهای فراوانی برای مراکز اقامتی شده است. هرچند این دسته از صاحبان مراکز اقامتی هم حق دارند، اما این موارد خاص چقدر میتواند باعث تعمیم این مسایل به کلیه زنان مجرد، مطلقه یا زنانی شود که بدون همسر و بدون تورهای گردشگری سفر میکنند و سفرهای آنها را با چالش مواجه کند؟
[caption id="attachment_5608" align="aligncenter" width="850"]

شهین دخت ملاوردی در گفتگو با خبرنگار چمدان در این باره میگوید: «هیچ گونه منعی برای ارائه اتاق به بانوان وجود نداشته و اگر هتلی مانع شود متخلف است. مشکل اقامت تنهای بانوان در مراکز اقامتی طی مراحلی چون دریافت مجوز از اداره اماکن به لحاظ قانونی حل شده است. ممکن است هتلداران یا صاحبان مراکز اقامتی سلیقهای تصمیم بگیرند و مانع اقامت بانوان تنها شوند اما به لحاظ قانونی منعی در این رابطه وجود ندارد.»
دستیار رئیسجمهور ایران در امور حقوق شهروندی در مورد سفر زنان به خارج از کشور بدون اجازه همسر هم توضیح میدهد: «بحث خروج زنان نخبه از کشور و اصلاح ماده 18 در دستور کار مجلس شورای اسلامی است و فراکسیون زنان این موضوع را در قالب یک طرح پیگیری میکند و در حال بررسی آن است.»
ولی تیموری مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری هم در این زمینه یادآور میشود: « نباید با این موضوع برخورد سلیقهای کرد . بخشنامه نیروی انتظامی خیلی وقت است در این مورد ابطال شده و حتی اطلاع رسانی هم شده است. اداره اماکن هم در این مورد مشکلی ندارد فقط زنان نیز همانند مردان هنگام مراجعه باید کارت شناسایی و هویت معتبر داشته باشند.»
سردار حسين رحيمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در گفتگو با چمدان در این باره اظهار میکند: «تا جایی که من در جریان هستم، هیچگونه ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتلها در تهران وجود ندارد، اما اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، با طرح شکایت قابل پیگیری است.»
نظر شما