چمدان : زنجان در منطقه سردسیری ایران قرار گرفته و غذای بومی آن نیز بسیار متاثر از این اقلیم است، شاید برخی غذاهای این منطقه را در دیگر شهرها خورده باشد اما با سفر به زنجان مزه اصیل آنها را کشف خواهید کرد.

جغور بغور

برخورد مردم با جغور بغور دقیقا دو روی یک سکه است برخی با شنیدن اسمش آنچنان صورتشان را با حالت انزجار جمع می‌کنند که دیگر جرات آوردن نام آن را نمی‌کنی (این دسته معمولا جغور بغوری را که حرفه‌ای پخته‌شده  نخورده‌اند) و برخی دیگر نیز تنها کافی است اشاره‌ای به این غذا کنی تا چنان هوایی شوند و آب دهنشان راه بیفتد که از زیر سنگ هم شده مجبور به پیدا کردن یا پخت جغور بغور برای آنها شوی. البته معدود افرادی هم هستند که با چشمان گشاد شده نگاهت می‌کنند که در آن صورت می‌فهمی اصلا تا کنون نامی از این غذا نشنیده‌اند.

بدون شک بهترین برخورد با این دسته افراد این است که مواد تشکیل دهنده آن را از این گروه پنهان کنی چرا که پیش از خوردن آن شنیدن مواد تشکیل دهنده ممکن است تصویر خوشایندی را به فرد ندهد بنابراین بدون آنکه حرفی در مورد این غذا بزنید بشقاب جغور بغور را جلویشان بگذارید تا خودشان این غذا را کشف کنند.

جغور بغور با تفت دادن تکه‌های کوچک جگر سفید، جگر سیاه، دل و قلوه گوسفند در خلال پیاز، رب  گوجه و گوجه فرنگی به همراه نمک و فلفل پخته می‌شود. البته این غذا را با جگر مرغ نیز طبخ می‌کنند. برخی نیز سیب زمینی نگینی سرخ شده به آن اضافه می‌کند.



 

خورشت شش انداز

شش انداز برای روزهای معمولی نیست. در زنجان شب‌های چهارشنبه سوری و شب عید طعم شش انداز می‌دهد.

برای پخت این غذا که بی‌شک مناسب‌ترین غذا برای شب‌های سرد زمستانی در منطقه‌ای سردسیر مانند زنجان است، پیاز داغ درست می‌کنند و گردو، کشمش و خرما اضافه می‌کنند، در مرحله آخر هم تخم مرغ زده شده به این مواد اضافه می‌شود و روی آن را نیز شیره انگور می‌ریزند.



 

پیازو

درست کردن پیازو تقریبا مانند این است که عدسی را با آلوچه و زردآلوی خشک درست کنیم. برای پخت این غذای قدیمی زنجان که این روزها کمتر پخته می‌شود، به پیاز تفت داده شده، آرد گندم، رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و عدس اضافه می‌کنیم و روی آنها آب می‌ریزیم که خوب پخته شوند، در آخرین مرحله پخت، آلوچه و زرد آلوی خیس خورده را اضافه می کنیم تا ترشی آنها خوب در  جان غذا بنشیند. معمولا در پیازو نان ترید و سپس آن را میل می‌کنند.



 

قیقناق

قیقناق یک جور میان وعده ایرانی است که در زنجان و تبریز پخته می‌شود، طرز تهیه و شکل ظاهری این دسر ایرانی بسیار شبیه پنکیک فرنگی‌هاست که به عنوان صبحانه آن را می‌خورند. برای پخت این غذا ابتدا تخم مرغ را با چنگال هم می‌زنند سپس شکر، آرد، گردوی خرد شده و هل به آن اضافه می‌کنند و آن را درون ماهیتابه سرخ می‌کنند، به این غذا می‌توان دارچین یا زعفران هم اضافه کرد. قیقناق را می‌توانید به نازکی پنکیک یا به ضخامت خاگینه بپزید.

کد خبر 4753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =