بین سالهای 2015 تا 2017 پروژهای باعنوان «ماموریت اسکن اهرام» با حضور گروهی بینالمللی متشکل از دانشمندان دانشگاه قاهره در مصر، دانشگاه لاوال در کانادا و دانشگاه ناگویا در ژاپن به سرپرستی «موسسه فرانسوی میراث، نوآوری و حفاظت» (HIP) انجام شد. درمدت این ماموریت، پژوهشگران با استفاده از فناوریهای نوآورانهای ازجمله حرارتسنجی فروسرخ، تصویرسنجی، اسکن لیزری، بازسازی سهبعدی و مکانیابی میونی تولیدشده با پرتوهای کیهانی به شیوهای غیرهجومی موفق شدند چند «ناهنجاری حرارتی» را در این هرم شناسایی کنند. در بررسیهای حرارتسنجی مشخص شد که دمای سه سنگ بزرگ واقع در پایه این هرم، همسطح خاک روبه سوی شرقی، دمای بالاتری نسبت به سنگهای پیرامونشان دارند. این تغییر دما مربوط به اتاقی مخفی بود که احتمالا برای تدفین یا برای نگهداری جواهرات کاربرد داشته است.

اکنون در مطالعه جدیدی که با همکاری فیزیکدانان روسی و آلمانی انجام و نتایج آن در «ژورنال فیزیک کاربردی» منتشر شده است نشان میدهد که هرم خوفو قادر است انرژی الکترومغناطیس یا به بیانی ساده امواج رادیویی را هم در اتاقها و هم در پی متمرکز کند.
در این مطالعه فیزیکدانان نشان دادند که از این ویژگی عجیب هرم بزرگ جیزه میتوان برای طراحی ذرات نانونی جدیدی استفاده کرد که قادرند همین اثر را در میدان نوری بازتولید کنند. از این ذرات نانونی میتوان در تولید صفحات خورشیدی موثرتر و تولید بیشتر انرژی پاک بهره برد.
بهگفته این دانشمندان، این ذرات نانویی که به شکل هرمهایی در ابعاد چند میلیونیوم میلیمتر هستند وقتی در میدان نوری (خورشید) قرار میگیرند اثری شبیه هرم جیزه نسبت به امواج رادیویی تولید میکنند.
[related-post id="4415"]
نظر شما