فهرست شرکت‌های مرمتی و پیمانکاران را منتشر می‌کنیم | وکلای درجه یک به کمک پرونده‌های میراث تهران می‌آیند

چمدان : پس از مدیریت ۴۵ روزه مجید مهدوی در اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در دوران پسا خسروآبادی مدیر اسبق میراث فرهنگی استان تهران از سال 92 تا 96 ، دلاور بزرگ‌نیا مدیر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران در حکمی در 16 اسفند 96 بر صندلی ریاست اداره کل میراث فرهنگی استان پرحاشیه تهران تکیه زد و اکنون پس از سه ماه و نیم از آغاز این مدیریت، در آستانه ورود به تابستان نشست رسانه‌ای برگزار کرد.

در این نشست که به طرح موضوعات مختلف پرداخته شد، خبرنگار چمدان به طرح این موضوع پرداخت که به نظر می‌رسد با وجود انتقادات اصحاب رسانه به معاون میراث فرهنگی و روابط عمومی این اداره کل، آنچه سبب اتفاقات متعدد در حوزه میراث فرهنگی تهران می‌شود وجود مجموعه به هم پیوسته‌ای است که از سویی برخی هدایت می‌شوند. این افراد یا در شورای فنی و مراکز تصمیم‌گیری حضور دارند یا در آنجا اعمال نفوذ می‌کنند یا سفارش می‌کنند تا پروژه‌های مرمتی و .. به یک گروه خاص سپرده شود. از سویی ضعف آموزش منابع انسانی، فسادهای موجود در برخی مراکز این اداره کل که حتی منجر به برکناری گروهی یا سپردن آنها به دستگاه قضایی شده همچنین کمبود نیروی انسانی در تهیه پرونده‌های ثبتی و کم توان بودن بخش حقوقی این اداره کل در دفاع از پرونده‌های ثبتی در دادگاه از جمله مواردی است که دست روابط عمومی و معاون میراث فرهنگی تهران را بسته است.

از این پس همه پرونده‌ها به شورای فنی ارجاع داده نمی‌شود

اما بزرگ‌نیا در پاسخ به طرح این موضوعات به خبرنگار چمدان گفت: «شورای فنی یک شورای مشورتی است به خانم سپیده سیروس‌نیا ( معاون میراث فرهنگی استان تهران) اعلام کرده‌ام نیاز نیست کلیه پرونده‌ها به شورای فنی ارجاع داده شود مگر آن که در پرونده‌ای نیاز به یک معماری و مرمت خاص و هویت‌دار باشد یا موضوع تخریب خاصی مطرح باشد که از خرد جمعی بزرگان بخش مرمت و میراث و باستان‌شناسی باید بهره‌ گرفت. ما باید از این افراد مشورت بگیریم و باز هم تأکید می‌کنم این شورا، یک شورای مشورتی است.»

این مقام مسوول میراث فرهنگی استان تهران توضیح داد: «اگر جایی مشورت این دوستان در تصمیم اجرایی و مدیریتی میراث فرهنگی خللی ایجاد کند ما چهارچوب و روند خودمان را پیش می‌گیریم. خوشبختانه میراث فرهنگی تهران از شناخته شده‌ترین افراد در این زمینه کمک می‌گیرد. توجه داشته باشیم اگر پروژه‌هایی در گذشته بر اساس رودربایستی و سفارش شکل گرفته باشد، همیشه تعبیرش بد نیست و شاید منظور خاصی پشت آن نبوده است. ممکن است فرضاً من سفارش کنم فلان پروژه را به فلان شخص بدهید که دانشجوی من بوده و شناخت کاملی از آن دارم و...نیت بدی هم پشت آن نیست، اما در نگاه بیرونی شاید بازتابش این گونه باشد که حتماً مفسده‌‌ای در میان است چون جو جامعه به سمت و سویی است که اصل بر عدم اعتماد به مدیران است.»

40 کشور شفافیت عملکرد دارند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران افزود: «حداقل 40 کشور را می‌شناسم که شفافیت عملکرد دارند حتی همین همسایه ما افغانستان در آسیای مرکزی یکی از کشورهای دارای شفافیت عملکرد است. هر کسی می‌تواند به پایگاه‌های اطلاع‌رسانی مراجعه کند و بداند کدام پروژه از سوی کدام شرکت اجرا می‌شود و اسناد مناقصه شفاف است. البته که در این اواخر سازمان برنامه و بودجه هم به دنبال شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی عام است و از سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادهای مختلف می‌خواهد که این موضوع را پیگیری کنند.»

فهرست پیمانکاران و مرمتگران را اطلاع‌رسانی می‌کنیم

او تأکید کرد: «ما هم باید فهرست تمام پیمانکارانی را که با این اداره کل همکاری می‌کنند، اسامی هیأت مدیره و مبلغی که دریافت می‌کنند را در اختیار رسانه‌ها و عموم بگذاریم. این‌ها موضوعات قابل پنهان کردن نیست و اساساً هم نباید پنهان شود. در همه آن کشورها که اشاره کردم شما فرضاً می‌توانید به بخش میراث فرهنگی‌شان مراجعه کنید و فهرست تمام شرکت‌های مرمتی و اطلاعات مربوط به آن را تا 100 صفحه رایگان و مابقی را در ازای دریافت پول تحویل بگیرد. دنیای امروز دنیای شفافیت و عملکرد شیشه‌ای است. لازم نیست ما هم یک دیوار بتونی دور خودمان بکشیم. اسامی پیمانکاران، شرح خدمات آنها، مناقصه و مبالغ دریافتی در اختیار ماست و هرزمان که لازم است رسانه‌ها آن را دریافت کنند. من به شفاف‌سازی اعتقاد دارم. متأسفانه ما در سیستم اداری به عدم شفاف سازی عادت کردیم و این یک آفت است باید از این عادت فاصله بگیریم.»

ما ضعف کارشناسی داریم

بزرگ‌نیا در مورد ضعف نیروی انسانی هم به خبرنگار چمدان گفت: «ما ضعف کارشناسی داریم. به این موضوع هم اعتراف می‌کنیم. در مقطعی در دولت‌های پیشین یک حجم عجیب و غریب نیروی مازاد و غیر متخصص در سازمان از رشته‌های شیلات و ژنتیک و و...داشتیم و همچنان هم حضور دارند در حالی که این منابع انسانی هیچ ارتباط موضوعی با سازمان ندارند. در حال جبران این ضعف با حضور بخش خصوصی هستیم به عنوان مثال شرح خدمات طرح جامع گردشگری را با کمک نیروهای متخصص دانشگاه پیام نور پیگیری می‌کنیم.»

سازمان مرکزی اجازه حضور وکلای حاذق را به میراث تهران داد

او در خصوص پرونده‌های مهم قضایی میراث استان تهران هم خبر داد که سازمان میراث فرهنگی این مجوز را به استان داده تا بتواند وکیل درجه یک و حاذق را به کار بگیرد.

فساد اداری را اطلاع‌رسانی کنید

وی تصریح کرد: حوزه علوم انسانی حوزه منشوری است و نمی‌توان فرضاً دو عامل مشخص را در حوزه فساد اداری دخیل دانست اما به تمامی رسانه‌ها و فعالان میراث فرهنگی اعلام می‌کنم در صورت دیدن هرگونه تخلف بلافاصله اطلاع بدهند تا موضوع را پیگیری کنم.
کد خبر 37345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =