چمدان :خانه دولو که بیشتر ما آن را با لوکیشن‌های مجموعه تلویزیونی کیف انگلیسی و مجموعه ویدئوی خانگی شهرزاد می‌شناسیم،  مربوط به دوره پهلوی اول است و در تهران، خیابان مجاهدین اسلام، کوچه قائن، پلاک ۱۲ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۸۶۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اینجا در سریال کیف انگلیسی خانه منصور ادیبان (با بازی علی مصفا) و در فصل اول سریال شهرزاد خانه یکی از دوستان فرهاد دماوندی بود. البته تعداد فیلم‌ها و سریال‌هایی که در این خانه فیلمبرداری شده بسیار بیشتر است.

وارثان مالک این خانه تاریخی از مدتی پیش به دنبال گرفتن حکم خروج از ثبت این خانه بودندکه با پيگيری‌های حقوقی، حكم تثبيت ثبت ملی خانه دولو از سوی شعبه ٤٥ ديوان عدالت اداری صادر شد.

در پرونده ثبتی خانه دولو آمده است: «این ملک از ابتدای احداث (1324 ه.ش) تا کنون کاربری مسکونی دارد و آن را فردی به نام آقای «جلوه» به همراه ملک کناری (همسایه غربی) به طور همزمان می‌سازد و سپس در سال 1344ه.ش به اقای دولو (پدر مالک فعلی) می‌فروشد. پس از فوت او  این خانه به پسرشان واگذار می‌شود.»



اما به گفته سجاد عسگری دبیر کمیته پیگیری خانه‌های تاریخی تهران، ظاهراً بعدها از بین انبوه خانه‌های قدیمی محله فخرآباد که در بیست سال گذشته تبدیل به آپارتمان شدند، بخت یار این خانه بود که نظر سینماگران را به خودش جلب کرد و ظاهراً از سوی نهادهای متولی امر سینما و تلویزیون خریداری شد و بدین ترتیب سود باقی ماندنش بر منافع تخریبش چربید!

از سویی گفته می‌شود که این خانه منتسب به سرلشگر محمود دولو یکی از شهرداران پیشین ایران است.

در کتاب شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران (جلد دوم) درباره او آمده است: در 1278 متولد شد و فارغ‏ التحصیل مدرسه ‏نظام مشیرالدوله است. از 1299 خدمات خود را در ارتش شروع كرد و به تدریج درجات نظامى را گرفت.

در شهریور 1320 در خراسان فرمانده هنگ بود، مدتى از طرف متفقین در اراك زندانى شد. پس از آزاد شدن از زندان متفقین، درجه‏ سرتیپى گرفت و عمده مشاغل وى عبارت بود از فرمانده تیپ كرمان، فرمانده پادگان شمال، فرمانده لشكر تبریز، فرمانده گارد مسلح گمرك، فرماندار نظامى تهران، ریاست اداره موتورى ارتش، فرمانده لشكر اصفهان، ریاست اداره ذخائر ارتش و بالاخره فرمانده لشكر خراسان.

سرلشكر محمود دولو در سال 1336 شهردار پایتخت شد و متجاوز از یك سال در این سمت باقى بود. از آن تاریخ در كارهاى عام‏ المنفعه و مباشرت‌هاى شهرى خدماتى انجام مى‏‌داد. همین شهرت را در ارتش دارا بود. غالبا مشاغل مهم به او ارجاع مى‌شد.

حسن خلق، صداقت در گفتار، انجام كار مردم در حد توانائى از خصوصیات او بود. خیلى به مردم تكیه مى‏‌كرد. همین امر باعث شد او را كنار بگذارند. از مال دنیا طرفى نبست.
کد خبر 36490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =