او با اشاره به این که محوطهها و آثار دوران ساسانی و قرون نخستین اسلامی بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است، ادامه میدهد: آثار شناسایی شده گواه تمرکز محوطههای هخامنشی در پهنههای بالادست و مشرف به رودخانههای دائمی منطقه به خصوص رودخانهی "دالکی" و انشعابات آن است.
[caption id="attachment_36426" align="aligncenter" width="304"]

وی ادامه میدهد: بررسی باستانشناسی در این محدوده با مرکزیت کاخهای سهگانهی هخامنشی شهرستان دشتستان و با در نظر گرفتن عوارض طبیعی منطقه انتخاب شده بود، بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی شناسایی محوطههای باستانی دورهی هخامنشی و مطالعهی پراکنش آنان در این منطقه بود.
محمدخانی میافزاید: طرح بررسی باستانشناسی روشمند محدودهی کاخهای هخامنشی برازجان در راستای پروژه باستان شناختی این کاخها از نیمهی فروردین ۱۳۹۷ در محدودهای به وسعت ۱۹۰ کیلومتر مربع از اراضی شهرستان دشتستان استان بوشهر به اجرا درآمد.
[caption id="attachment_36427" align="aligncenter" width="304"]

این باستانشناس وجود کاخهای هخامنشی "چرخاب"، "بردک سیاه" و "سنگ سیاه" در این شهرستان را گواه اهمیت این منطقه در دوره هخامنشی میداند و ادامه میدهد: کاخ هخامنشی چرخاب در سال ۱۳۵۱ در عملیات راه سازی کشف و توسط علی اکبر سرفراز کاوش شد.
او با اشاره به پژوهش و کاوش کاخ "بردک سیاه" و "سنگ سیاه" در سال ۱۳۵۶ توسط اسماعیل یغمایی میگوید: این باستانشناس کاوشهای خود را در محوطه "بردک سیاه" در اوایل دهه هشتاد نیز ادامه داد، اما تا کنون بررسی روشمند و کاملی در این محدوده به منظور شناسایی پراکندگی تپهها و محوطههای باستانی و به خصوص آثار مربوط به دوره هخامنشی در ارتباط با کاخهای سهگانه به صورت منسجم انجام نشده بود.
[caption id="attachment_36428" align="aligncenter" width="304"]

نظر شما