بدنه‌سازی چهارباغ یک اتفاق ضد تاریخی است

چمدان : محمد عرب اظهار کرد: ارزشمندترین بناهایی که امروز به عنوان تاریخ و بناهای موزه ای تاریخ به آن ها نگاه می کنیم، بناهایی هستند که حضور انسان و تجربه زندگی در آنها صورت گرفته است.

توجه به سطح رویی تاریخ خیانت به تاریخ است

وی ادامه داد: موزه آدم شناسی و آدمک و ماکت‌ها برای این شهر کافی است، انسان‌های این جامعه باید درون شهر زندگی کنند، خاطره بسازند تا حس تعلق خاطر به شهر خودشان افزایش پیدا کند. اگر این حس تعلق ایجاد شود برای تمام شهروندان مهم است که درون این شهر چه روی می دهد و اگر این حس تعلق ارتقا یابد آنگاه نگهداری از آثار تاریخی نیز به درستی صورت می گیرد.

برنده جایزه معماری آسیا2017 افزود: سوال اساسی این است که تا چه اندازه توانسته‌ایم تاریخ را به مفهوم خود بازگردانیم. متاسفانه صرفا شکل تاریخ را تکرار کرده ایم، این در حالی است که باید بتوانیم اصل و مفاهیم تاریخ را زنده نگه داریم. توجه به سطح رویی تاریخ همچون آجر، سنگ و .... خیانت به تاریخ است، باید بتوانیم خاطرات و تجربه های تاریخی را نیز همزمان احیا کنیم.

ایسنا نوشت:عرب با اشاره به اینکه به احیای چهارباغ نقد جدی دارم، گفت: بدنه سازی را یک اتفاق ضد تاریخی می دانم، چون صرفا توهم ما از تاریخ است، چهارباغ تاریخی با خاطراتش از نسل‌های گذشته باقی مانده و در حال حاضر تمام این خاطرات را خراب می کنیم تا توهم معمارها جای آن قرار گیرد و این ضد تاریخی ترین کاری است که می توانیم انجام دهیم.

فاز دوم بدنه شرقی چهار باغ عباسی باز طراحی می شود

در تیرماه 95 هم رییس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: آنچه امروز به عنوان بدنه شرقی چهارباغ عباسی در فاز اول اجرا شده یک معماری ناهمگون با چهارباغ است و در کنار آن نوع بهره برداری از این مجموعه نیز جالب نیست.





عبدالرسول جانثاری  اظهار کرد: بازآفرینی محورهای تاریخی اصفهان یکی از اقدامات مهمی است که باید  انجام شود. این اتفاق باید مخصوصاً در منظرهای شهری که محل عبور و مرور توریست و گردشگران است بیشتر اتفاق بیافتد.

وی افزود: باید در این مناطق از شهر اصفهان بافت‌های فرسوده و قدیمی را از بافت‌های تاریخی و با ارزش جدا بدانیم، چراکه بافت فرسوده و قدیمی بلا استفاده باید بازسازی و گاهی کاملا نوسازی شود، اما بافت تاریخی واجد ارزش باید ترمیم و نسبت به نگهداری از آن اقدام شود.

رییس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: محور چهارباغ و بدنه شرقی آن یکی از محورهای مهم اصفهان با ترکیبی از بافت فرسوده و تاریخی است. منظر شرقی این خیابان که یکی از مهم‌ترین محورهای گردشگری اصفهان محسوب می‌شود از بافت فرسوده بوده و تصمیم بر دوباره سازی آن گرفته شد.

جانثاری با بیان اینکه طرح بدنه شرقی چهارباغ از 10 سال پیش مطرح بوده و برای بازسازی آن الگوهای متعددی پیشنهاد شده است، تصریح کرد: وقتی صحبت از بدنه شرقی یک محور مهم تاریخی به میان می‌آید قطعاً بحث فرم و نوع معماری آن مهم و قابل توجه است.

وی افزود: آنچه امروز به عنوان بدنه شرقی چهارباغ در فاز اول مطرح شده یک معماری ناهمگون با چهارباغ است و در کنار این معماری ناهمگون نوع بهره‌برداری از آن نیز جالب نیست. تعدادی واحد تجاری در این مجموعه وجود دارد که در عمق زیادی از خیابان چهارباغ واقع شده و کسی علاقه‌ای به تجاری سازی آن ندارد.

رییس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: این بدنه سازی به صورت خطی نبوده و در عمق کار شده است به همین دلیل استقبالی از آن نشده است.

جانثاری اضافه کرد: آنچه هم در معماری و هم در نوع بدنه سازی در فاز اول وجود دارد موجب شده تا شورای اسلامی شهر طی نامه‌ای به سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اصفهان خواستار بازطراحی فازهای دیگر بدنه چهار باغ شود و در واقع هم نوع معماری و هم نوع ساخت و ساز تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص فاز نخست که اجرایی شده است نیز کار خاصی مخصوصاً در طراحی و معماری نمی‌توان انجام داد، اما می‌توان طراح‌های جدیدی برای نوع کاربری آن ارائه داد.

کد خبر 35673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =