چمدان : دسته دسته دور آرامگاه با سنگ سفیدش جمع میشوند، بلند بلند دعا میخوانند، ادای احترام میکنند و میروند و گروه دیگر میآیند.
زنهای ترکمن پارچهای نو از کیفشان در میآورند و بر روی سنگ سفید میاندازند، پارچه نذرشان بوده و رسم دارند بعد از آنکه تار و پود پارچه را خودشان با کارگاههای خانگی کنار هم گذاشتند آن را پیشکش بقعه شیخ خرقان کنند.
[caption id="attachment_32107" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
[caption id="attachment_32110" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
[caption id="attachment_32118" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
بنا چندان قدیمی نیست. در دوره پهلوی دوم به همت انجمن آثار ملی ساخته شده و تزئیناتی از آجر و کاشی دارد اما پیش از این بنایی قدیمیتر وجود داشته که از آن محرابی باقی مانده که اکنون در درون بنای مقبره نگهداری میشود.
[caption id="attachment_32114" align="aligncenter" width="615"] محراب کهنه آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
[caption id="attachment_32108" align="aligncenter" width="666"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
[caption id="attachment_32119" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
در محوطه سرسبز مقبره نیز چند تندیس از شیخ ابوالحسن خرقانی وجود دارد. یکی از آنها همانند تصویر قدیمی که از او وجود دارد نشسته بر روی دو شیر نر است و حکایت از داستان و قصههایی در مورد کرامات او دارد که این موجودات رام او بودند و روزها که شیخ برای کندن خار به بیابان میرفته او را یاری میدادند.
[caption id="attachment_32115" align="aligncenter" width="710"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
مجسمه دیگر شیخ ابوالحسن را نشسته بر سکویی با انگشتی اشاره کرده به روبرو به تصویر کشیده، تندیسی که کودکان بیشتر دوستش دارند و بر روی پای مجسمه خودشان را جای میدهند.
در محوطه کمی دورتر از بقعه، کتابخانهای نیز ساخته شده و دورتر از آن سوئیتهای کوچکی برای اقامت گردشگران.
[caption id="attachment_32123" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
شیخ ابوالحسن خرقانی عارف بزرگ اهل روستای خرقان در نزدیکی بسطام، از پیروان بایزید بسطامی و استاد بزرگانی همانند خواجه عبدالله انصاری بود که در قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری زندگی میکرد.
خرقان از توابع بسطام و در نزدیکی شاهرود ِ استان سمنان است. استانی که با داشتن بقعه ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی و ... از جمله مقاصد مهم گردشگری معنوی ایران به حساب میآید.
گردشگری معنوی از جمله انواع گردشگری است که کشورهایی همانند ترکیه، هند، تبت و... از طریق آن گرشگران بسیاری جذب میکنند.
[caption id="attachment_32117" align="aligncenter" width="1000"] آرامگاه ابوالحسن خرقانی | عکس : آیسان زرفام[/caption]
مجموعه تاریخی – فرهنگی شیخ ابوالحسن خرقانی به شماره 645 در تاریخ 22 فروردین سال 46 در فهرست آثار ملی ثبت شده است. یکی از تاثیرگذارترین تابلوهایی که دراین بنا وجود دارد، یک خوشنویسی از کلام شیخ ابوالحسن خرقانی به خط جهانگیر نظام العلما است: «هر که در این سرا درآید نانش دهید، نانش دهید و از ایمانش مپرسید، چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد، البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد.»
کد خبر 32083
نظر شما