جزئیات تعطیلی ۵ روزه سراسری مرداد ماه | چه مشاغلی باز هستند و اجازه فعالیت دارند |

تجربه تعطیلی‌های قبلی و اعلام محدودیت‌های تردد از دو روز قبل نشان می‌دهد که این بار هم قرار است مردم برای پنج روز راهی جاده‌ها شوند، اتفاقی که هر بار پیک جدیدی را بوجود می‌آورد!

 علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پس از پایان جلسه این ستاد در گفتگویی اظهار داشت: قرار شد تا برای کاهش چرخش ویروس کرونا در کشور بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، از یکشنبه (۲۴ مرداد) ساعت ۱۲ محدودیت‌های تردد اعمال می‌شود و تا جمعه ۵ شهریور ادامه داشته باشد. این منع تردد کاملاً جدی است و به نیروی انتظامی و دادستانی کشور هم دستور داده شده است تا با خاطیان برخورد شود.

وی گفت: افرادی که در این محدودیت‌ها و منع ترددها را رعایت نکنند جریمه می‌شوند و اگر تا یک ماه آینده جریمه خود را پرداخت نکنند، مبلغ جریمه‌ها دو برابر می‌شود و به هیچ عنوان بخشوده نمی‌شود.

جزئیات تعطیلی ۵ روزه سراسری

رئیسی با اشاره به تعطیلی ادارات و دستگاه‌ها اجرایی بیان کرد: تعطیلی تمام ادارات از روز دوشنبه این هفته (۲۵ مرداد) تا پایان روز کاری شنبه هفته آینده (۳۰ مرداد) در جلسه تصویب شده است و بر این اساس به غیر از مشاغل گروه یک هیچ نهاد، اداره، صنف و یا بخش خصوصی اجازه فعالیت ندارد.

به گفته وی تمامی مجوزهایی که برای تردد بین استان‌ها صادر شده بود فاقد اعتبار است و هیچ فردی نمی‌تواند با پلاک بومی به اعتنای مجوز از استان‌ها خارج و یا با پلاک غیربومی به استان‌ها وارد شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان گفت: مجدد تاکید می‌کنم که به جز اصناف ضروری تمامی ادارات حتی بانک‌ها هم تعطیل هستند و فقط مشاغل گروه یک اجازه فعالیت دارند.

مشاغلی که اجازه فعالیت دارند

طبق آنچه رئیسی بیان کرده فهرست مشاغل گروه یک شامل موارد زیر است که مراکز اقامتی نیز شامل آنها می‌شود.

۱- کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات، کشتارگاه، انبار و سردخانه عمومی
۲- مراکز زیر ساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های سوخت
۳- حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون‌شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی.
۴- کرایه خودرو بدون راننده، پارکینگ عمومی
۵- مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی
۶- فروشگاه‌های مواد غذایی، زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار
۷- مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات پروتئینی و خدمات وابسته
۸- مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی و نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)
۹- مراکز بهداشتی، درمانی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی و مشاغل مشابه
۱۰- داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی و بذر
۱۱- مراکز تهیه، تولید و طبخ مواد غذایی و خوراکی آماده و صرفاً بیرون بر (شامل تمام گروه‌های غذایی سرد، گرم، آشامیدنی، بستنی و آبمیوه، خشکبار، شیرینی و مشاغل مشابه)
۱۲- خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی
۱۳- شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)
۱۴- رسانه‌های مکتوب و بر خط و مشاغل مشابه
۱۵- مراکز نگهداری خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توان‌بخشی و مراقبتی و آسایشگاه‌ها
۱۶- تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی، الکترونیکی، کامپیوتر، تاسیساتی، کلیه خدمات فنی و کارواش
۱۷- فروشگاه‌های انواع قطعات، لوازم یدکی، الکتریکی، الکترونیکی، صیادی، کشاورزی و تاسیساتی و سایر ملزومات مورد نیاز تولید
۱۸- فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی از قبیل گچ، سیمان، سرامیک، لوله و اتصالات)، محصولات فولادی (آهن و آلومینیوم) و پاساژهای تخصصی نظیر لاستیک، قطعات یدکی، آهن‌آلات، کامپیوتر (به استثنا پوشاک، کیف، کفش و موبایل) و آهن‌آلات
۱۹- کارگاه‌های صنعتی و ساختمانی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)
۲۰- چاپخانه‌ها،  لیتوگراف، تایپ و تکثیر و دفاتر فنی مرتبط، دفاتر آگهی تبلیغاتی، فروشندگان کاغذ و مقوا
۲۱- خشکشویی‌ها
۲۲- مراکز فروش عینک‌های طبی
۲۳- فروش گل و گیاه تزئینی و طبیعی
۲۴- فروشگاه‌های لوازم ایمنی و آتش‌نشانی
۲۵- سینما خودرو / تئاتر خودرو
۲۶- مراکز اقامتی (شامل هتل،  متل، مهمان‌پذیر، پانسیون و مشاغل مشابه)
۲۷- فروشگاه‌های مواد شیمیایی با کاربرد صنعتی و کشاورزی
۲۸- فعالیت تیم‌های ملی و لیگ‌های وابسته در رشته‌های مختلف
۲۹- غذا و ملزومات حیوانات خانگی، ملزومات و تجهیزات دامپزشکی

قرنطینه نیست تعطیلات است!

در حال حاضر نیز هر یک از اصناف اعلام تعطیلی می‌کنند مانند بورس که اعلام تعطیلی کرده اما شرکت مترو خدمات رسانی را ادامه خواهد داد. اما آنچه که فعالان گردشگری و برخی از فعالان مدیریت کسب و کار نسبت به آن اعتراض دارند این است که چرا به جای دو هفته یک هفته تعطیلی اعلام شد و وزیر بهداشت که خودش پیشنهاد دهنده این طرح بوده، با تعطیلی دو هفته‌ای موافقت نکرده و دیگر اینکه چرا مسئولان کشوری دیگر از کلمه قرنطینه استفاده نمی‌کنند.

آنها در صفحات مجازی خود اعلام می‌کنند که وقتی ۴۸ ساعت قبل از آغاز محدودیت‌ها، اعلام تعطیلی می‌شود، مردم تصور می‌کنند که باید از همین الان راهی جاده‌ها شوند تا دو روز دیگر که جاده‌ها بسته خواهد شد. چون عیسی فرهادی فرماندار تهران هم گفته که همه مبادی خروجی و ورودی تهران بسته است و از ورود و خروج هرگونه خودرو، جلوگیری خواهد شد. این مصوبه برای ما لازم‌الاجراست و بر همین اساس هیچ‌گونه مجوزی از فردا صادر نخواهد شد.

در واقع زمانی که کشور را تعطیل اعلام می‌کنند، این به معنای سفر رفتن و استراحت است وگرنه اوایل شیوع کرونا که مردم در شهرها قرنطینه بودند حتی حمل و نقل عمومی نیز اجازه ورود و خروج مردم را نمی‌داد اما اکنون نه تنها مترو، اتوبوس‌های بین شهری، هواپیما و قطارها بلیت می‌فروشند بلکه با زودتر اعلام کردن محدودیت ترددها به کسانی که می‌خواهند از این تعطیلات برای سفر استفاده کنند فرصت رفتن به جاده‌ها را می‌دهند.

حمل و نقل عمومی مجاز است!

این نوع مدیریت در کنترل بیماری کووید ۱۹ اجازه نخواهد داد تا پیک کرونا کاهش پیدا کند آنچنان که در زمان عید نوروز مردم متهم به سفر رفتن شدند در حالی که تور گردشگری فروخته می‌شد و حمل و نقل عمومی پر از مسافر بود و مردم هم احتمال می‌دادند محدودیت ایجاد شود بنابراین بیشتر سفرها از روز ۲۵ اسفند ۹۹ آغاز شد!

پیش از این حسین کیوانی ویروس شناس گفته بود که با تعطیلی تو هفته‌ای کرونا کنترل نمی‌شود چون بخش دولتی باید بتواند کسب و کارهای مختلف را مورد حمایت قرار دهد تا آنها نیز از تعطیلی چند روزه آسیب نبینند.

در تعطیلات دو هفته‌ای عید نوروز ۱۴۰۰ نیز چنین تجربه‌ای وجود داشت در این مدت اعلام شد که تعطیلات اعلام می‌شود اما مردم به سفر نروند در عین حال پرواز و بلیت فروخته می‌شد و مردم می‌توانستند به راحتی بین استان‌ها تردد داشته باشند. پس از آن وزارت بهداشت از سفر رفتن مردم گلایه کرد و گفت که پیک دیگر کرونا ناشی از سفرهایی است که مردم در نوروز رفتند این بار نیز گویا پس از پایان پنج روز تعطیلی مقصر وضعیت سیاه پس از آن را یا سفر می‌دانند یا شرکت در عزاداری‌ها!

کد خبر 249750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =