چمدان : روز جمعه ۳۰ خرداد جسد قاضی منصوری، یکی از متهمان پرونده فساد طبری، مقابل یکی از هتلها در کشور رومانی پیدا شد. قاضی منصوری در پرونده مشهور طبری یکی از چهرههای خاص بود که با مرگش ابعاد جدیدی به پرونده داد.
قاضی منصوری که هنوز مشخص نشده چند روز در این هتل اقامت داشته، قرار بود تا تشکیل شدن دادگاه دوم در دو هفته آینده از رومانی خارج نشود. او پیشتر قول داده بود در اولین فرصت به ایران بازمیگردد تا پاسخگوی اتهام همکاری با اکبر طبری در پرونده فساد مالی و رشوهخواری ۵۰۰ هزار یورویی خود باشد؛ قولی که هرگز عملی نشد و منصوری در سقوط از فراز پلهها در یک جمعه آخر بهار جان خود را فرسنگها دور از ایران از دست داد.
قاضی منصوری کیست؟
غلامرضا منصوری بازپرس شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه بود. وی که در اواخر سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شده بود، چندی پیش با انتشار ویدئویی در فضای مجازی از تمایل خود به بازگشت به کشور در اولین فرصت ممکن خبر داده بود. چند روز پس از اعلام آمادگی غلامرضا منصوری از متهمان فراری پرونده اکبر طبری برای بازگشت به ایران پس از بازگشایی مرزها، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری منصوری در رومانی و تحویل وی به اینترپل خبر داد.
غلامرضا منصوری، قاضی پیشین اجراییات شهرستان لواسانات متهم به گرفتن رشوه ۵۰۰ هزار یورویی بود. آقای منصوری حدود یک ماه و نیم پیش، ۱۹ خرداد، و یک روز بعد از اولین جلسه دادگاه اکبر طبری با انتشار ویدئویی در توئیتر به مطرح شدن نامش در شبکههای اجتماعی پاسخ داد و گفت: متواری نیست و بنا داشته هر چه سریعتر به ایران بازگردد اما به علت محدودیتهای کرونا موفق به این کار نشده است.
زمان وقوع حادثه
حدود ساعت ۲:۳۰ جمعه ۳۰ آذر از طرف پذیرش هتل duke در رومانی با پلیس تماس گرفتهاند و گزارش دادهاند که جسد یکی از مسافران در پیاده روی مقابل هتل افتاده است و در گزارش پلیس به عنوان مردی ۵۲ ساله ایرانی که تحت تعقیب پلیس بوده معرفی شده است.
تأیید خبر مرگ قاضی منصوری
وزارت امور خارجه ایران خبر مرگ قاضی منصوری را تأیید و اعلام کرد که منتظر دریافت جزئیات کامل این حادثه از مقامات رومانیایی هستند.
گزارش پلیس از مرگ قاضی منصوری
طبق گزارش پلیس ایران، بر اساس پیام رسمی که از سوی اینترپل بخارست در کشور رومانی دریافت کردهاند، قاضی منصوری به قصد خودکشی خود را از پنجره هتل به پایین پرتاب کرده و فوت شده است.
سردار هادی شیرزاد درباره کشف جسد قاضی منصوری در کشور رومانی گفت: پیامی از اینترپل بخارست (کشور رومانی) دریافت کردیم مبنی بر اینکه برای فرد تحت تعقیب اعلان قرمز آقای "غلامرضا منصوری" یک حادثه غیرمترقبه رخ داده و وی خود را از پنجره هتل محل اقامتش در بخارست به پایین پرت کرده است.
درباره هتل Duke محل اقامت قاضی منصوری
هتل Duke Romana در نزدیکی مرکز بخارست، در فاصله کمی از میدان رومانا، قرار گرفته است. هتل DUKE چهار ستاره است. بوکینگ درباره اش نوشته است: هتل وای فای رایگان دارد و دسترسی های خوبی به نقاط اصلی شهر دارد. تمام اتاق ها و سوئیت های هتل دوک رومانا دارای تهویه هوا، مجهز به تلویزیون کابلی صفحه تخت، صندوق امانات، مینی بار و حمام اختصاصی هستند.
در رستوران هتل نیز میهمانان می توانند از غذاهای تهیه شده توسط سرآشپزهای با تجربه لذت ببرند.
موقعیت جغرافیایی هتل جالب است و در نزدیکی خیابان تاریخی ویکتوریا است. نزدیکترین مترو با هتل ۲۰۰ متر فاصله دارد.
هتل ترانسیلوانیا را به یاد دارید؟
ترانسیلوانیا منطقهای تاریخی در مرکز کشور رومانی امروزی است که از طرف شرق و جنوب با مرزهای طبیعی رشتهکوه کارپاتیان احاطه شده است و از سمت غرب تا کوهستان آپوسنی امتداد مییابد و چشماندازهای خیرهکنندهای هر گردشگری را بهسوی خودش جذب میکند.
اما نکته مهم این شهر پیوند بسیار نزدیکش با یکی از مهمترین شخصیتهای ادبی اروپا است؛ کنت دراکولا، شخصیت خوناشام رمان معروفی با همین نام اثر برام استوکر، نویسنده ایرلندی قرنهای نوزدهم و بیستم میلادی است که چاپ اول آن در سال ۱۸۹۷ منتشر شد. از زمان انتشار این کتاب تاکنون صدها نمایش و فیلم با اقتباس از آن ساخته شدهاند و هزاران شخصیت خوناشام دیگر بهواسطه شخصیت کنت دراکولا به دنیای ادبیات و هنر راهیافتهاند.
رمان دراکولا که در ژانر ادبی گوتیک دلهره نوشته شده است درباره فردی به نام دراکولا بهمعنی «پسر شیطان» است که در سال ۱۴۲۲ به دنیا آمد و در سن ۴۰ سالگی زمانیکه درحال مرگ بود با شیطان پیمان بست تا عمر جاودانه داشته باشد به این شرط که شب و روز خون آدمیزاد را بهعنوان غذا بخورد. اگر دراکولا بهمدت سه روز پیاپی خون انسان نمیخورد پیمانش با شیطان شکسته میشد.
شخصیت کنت دراکولا بهعنوان یکی از جذابترین سوژههای سینما و تئاتر ژانر وحشت شناخته میشود. بهطوریکه خود استوکر، اولین اقتباس تئاتری این رمان را در سال ۱۸۹۷ به روی صحنه برد و اولین اقتباس سینمایی از شخصیت کنت دراکولا در سال ۱۹۲۲ بر پرده نقرهای نقش بست. اما شاید بتوان مجموعه انیمیشنهای «هتل ترانسیلوانیا» را یکی از شیرینترین اقتباسهای سینمایی از این شخصیت دانست که علاوهبر حضور خود دراکولا میزبان دیگر شخصیتهای ادبیات ژانر دلهره ازجمله «مرد گرگنما» و «هیولای فرانکناشتاین» است.
اما چرا استوکر ایرلندی، زادگاه این خوناشام را در ترانسیلوانیای رمانی و زمان پیمانش با شیطان را در قرن پانزدهم انتخاب کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که برام استوکر، دراکولا را با الهام از شخصیتی واقعی به نام «ولاد سوم» معروف به ولادِ بهمیخکِشنده یا ولاد دراکولا خلق کرد.
ولاد سوم، فرمانروای قرن پانزدهم سرزمین وویوودای افلاخونیه (رومانی کنونی) است که بهخصوص بهدلیل مجازاتهای سختی که اعمال میکرد از جمله به میخکشیدن گناهکاران، شناخته میشود. او پس از جنگهای طولانی با سلطان محمد عثمانی در سال ۱۴۷۷ به دست نیروهای عثمانی کشته شد. آنها سرش را از تن جدا کردند و در استانبول بر سر میلهای قرار دادند و در میدان شهر به نمایش گذاشتند.
در شهر ترانسیلوانیا دو قلعه به نامهای «قلعه کوروین»، «قلعه بران» وجود دارند که گفته میشود جزء املاک ولاد سوم بودهاند و بههمینعلت، گردشگران به آن قلعه «دراکولا» میگویند. این قلعهها بهخصوص برای جشن هالووین برنامههای گردشگری خاص و دلهرهآوری را به گردشگران ادبی و علاقهمندان ژانره وحشت عرضه میکند.
گویا رومانی کشوری پر از رمز و راز بوده و خواهد بود. رازهایی که فکر کردن درباره آنها مخفوف و ترسناک است.
نظر شما