ویلای ییلاقی جهان پهلون تختی و توضیح عضو شورای شهر تهران درباره تغییر نام خیابان ژاله به تختی

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درباره تغییر نام خیابان تختی که در محدوده منطقه یک تهران رخ داده است گفت که در نامگذاری معابر به نام مشاهیر، تاکید بر تناسب واقعی مکان با نشانه‌های تاریخی زندگی فرد در محل و عدم تکرار هستیم.

«محمدجواد حق شناس» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: جمعی از مدال آوران کشتی ایران نامه‌ای خطاب به فرماندار تهران نوشته و نسبت به این نامگذاری و تغییر نام خیابان جهان پهلوان غلامرضا تختی اعتراض کردند که به نظر می‌رسد سو برداشتی برای علاقمندان و دلسوزان حوزه کشتی و ورزش کشور پیش آمده است.

وی گفت: خیابان تختی براساس نقشه سازمان جغرافیایی و کارتوگرافی ملی ایران به سال ۱۳۴۷ و ۱۳۵۵، به نام خیابان ژاله بوده و براساس نقشه‌های بعد از انقلاب (سال ۱۳۶۴)، این خیابان به نام تختی تغییر نام داد.

وی ادامه داد: انتصاب خیابان تختی به آن نام‌آور شاید به دلیل قرارگرفتن ویلای ییلاقی جهان پهلون تختی باشد که توسط محمدرضا پهلوی به وی اعطا شد و او نیز از ویلا استفاده نکرد و آن را به خواهرش واگذار کرده و همان ویلا هم حدود ۲۰سال پیش تخریب شده و جای آن امروز یک برج احداث شده است.

حق شناس با بیان اینکه خانه پدری تختی در منطقه ۱۲، محله خانی آباد قدیم قرار دارد که از سال‌ها پیش خیابان مجاور خانه او به نام جهان‌پهلوان تختی نامگذاری شده بود، عنوان کرد: به همین دلیل نیز آن محله به تختی مشهور شده و تابلو خیابان نیز به نام کامل جهان پهلوان غلامرضا تختی نصب شده است.

عضو شورای تهران تاکید کرد: قرار است براساس مصوبه شورا در بودجه ۹۷ و ۹۸ شهرداری تهران، خانه پدری تختی توسط مدیریت شهری خریداری و خانه موزه تختی در این محل راه اندازی شود.

وی گفت: همچنین زورخانه گردان که در ابتدای تقاطع خیابان تختی و مولوی قرار داشت و محل ورزش جهان پهلوان تختی بود، در ادوار گذشته تخریب شده که براساس مصوبه شورا قرار است بازسازی شود و یادمان تختی نیز در ابتدای خیابان نصب شود.

وی با بیان اینکه از خیابان تختی ۱۵ معبر به همین نام در شهر تهران وجود دارد که سیاست شورای شهر تهران این است که اسامی اشخاص در جای اصلی خود حفظ شوند و اسامی تکراری به دلیل تکراری بودن و به‌اشتباه‌انداختن شهروندان در آدرس‌های شهری، به اسامی دیگر تغییر نام یابند.

حق شناس افزود: قطعا نام تختی برای همه مردم ایران زمین مهم و حائز اهمیت است و این موضوع بر شورای شهر نیز پوشیده نیست.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد:  این شورا در تلاش است نام تختی را در زادگاه اصلی او در منطقه ۱۲ به عنوان یکی از مناطق تاریخی پایتخت حفظ کند و قطعا تغییر نام خیابان های دیگر که به اشتباه در ادوار گذشته به نام های یکسان از این نام آور و دیگر بزرگان نامگذاری شده است.

 اعضای شورای شهر تهران در جلسه هفته گذشته این شورا، بن بست تختی در محدوده منطقه یک را به نام «جلیل شهناز» تغییر نام دادند.

ویلای ییلاقی نبود، خانه سال‌های واپسین بود

دراین باره روزنامه پیروزی نوشت: چیزی که در مورد منزل تختی عنوان می‌شود، درست نیست و به نظر می‌رسد لازم است در این خصوص تحقیقات بیشتری شود. این مکان ویلای ییلاقی نبوده است. او همراه با خانواده‌اش (مادر و خواهران) در این منزل سکونت داشت. بعد از مدت کوتاهی پس از ازدواج، همراه با همسرش مرحوم شهلا توکلی در خانه‌ای دیگر سپری کرد، به دلیل مشکلات مالی بار دیگر به منزل مسکونی‌اش در منطقه تجریش بازگشت و در این خانه نیز پسرش بابک به دنیا آمد.

او خانه را به خواهرش واگذار نکرده بود بلکه براساس یکی از چند وصیت‌نامه‌ای که بعد از مرگ جهان پهلوان به آن استناد شد، خانه‌ غلامرضا تختی تا سن قانونی بابک تختی، در اختیار مادر و خواهرانش قرار گرفت. البته این خانه هرگز به بابک تختی نرسید و پیش از آن ایده‌ تبدیل آن به موزه تختی اجرایی شود، مثل خیلی دیگر از خانه‌های قدیمی که دنیایی از خاطره و تاریخ را در خود داشت، با خاک یکسان شده و به ساختمانی جدید تبدیل شد اما آن خیابان از دهه ۶۰ به بعد، به نام تختی باقی ماند و کسی نتوانست نام جهان پهلوان را از آن خیابان بگیرد.

کد خبر 247426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سارا IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    2 3
    علاوه بر ۱۵ خیابان میدان تختی هم در منطقه ۷ وجود داره... واقعا این همه خیابان و میدان برای ورزش دوستان یا شاید بهتر باشه بگیم ورزش زده گان کافی نیست؟!!!!