گزارش بی‌بی‌سی از جنجال فم‌ تریپ ایران | عکاس نامدار فرانسوی: سلفی‌های زیبا کمکی به گردشگری نمی‌کنند؛ دوست دارم ایران را واقعی تجربه کنم

هفته‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام عکس‌ها و ویدیوهای گوناگونی از جاذبه‌های ایران منتشر می‌شد. تصاویری وسوسه انگیز و زیبا در حساب‌های اینستاگرامی پرطرفدار و غیرایرانی. اما چیزی که این تصاویر را به هم مرتبط می‌کرد، هشتگ‌های famtrip، #Feeliran# و letsfeeliran# و فم تریپ بود.

چمدان - فم تریپ (Familiarization trip) را می‌توان یک روش بازاریابی دانست که مختص ایران نیست و پیش‌تر هم در کشورهای مختلف از جمله همسایه‌های ایران، ترکیه و عربستان سعودی برگزار شده است. این گونه سفرها را اصولاً شرکت‌های مسافربری و یا خطوط هواپیمایی برای دست‌اندرکاران و فعالان صنعت گردشگری ترتیب می‌دهند تا با آشنایی نزدیک با زیرساخت‌ها و جاذبه‌های مقصد بتوانند بسته سفری شخصی شده و متناسب با سلیقه مسافرها ارائه دهند. اما گسترش شبکه‌های اجتماعی و درآمدزایی از این طریق، فم تریپ را هم دستخوش تغییر کرد. آنچنان که بلاگ‌نویس‌های سفر (سفرنامه‌نویس‌ها) و چهره‌های تأثیرگذار شبکه‌های اجتماعی را بر آن داشت که این وارد این عرصه نو شوند.

بی‌بی‌سی نوشت: هدی رستمی گردشگر و چهره مشهور اینستاگرامی ایرانی به کمک حامیان مالی و یک شرکت مسافربری ایرانی، پروژه فم‌تریپ ایران را ترتیب داده بود به نام فیل‌ایران (Feeliran) یا به عبارتی «ایران را حس کنید»  تا ظرفیت‌های گردشگری ایران را به عنوان یک مقصد کمتر شناخته شده به جهان بشناساند و تجربه دست اولی در اختیار گردشگرهای دعوت شده بگذارد تا به واسطه آنها چندین میلیون دنبال‌کننده آنها در شبکه اجتماعی هم با ایران آشنا شوند؛ حرکتی که می‌تواند در راستای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری ایران تأثیرگذار باشد.  

در پروژه «ایران را حس کنید»  از ۱۲ اینفلونسر (تاثیرگذار) مشهور از کشورهای برزیل، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، هند، روسیه و اوکراین به ایران دعوت شده بود تا به ایران بیایند و احساسشان را درباره ایران با مخاطبان چند صدهزار نفری یا میلیونی شان در اینستاگرام به اشتراک بگذارند.

عکاس نامدار فرانسوی: مدعوین در فم تریپ در بهترین هتل‌ها بودند و در شیک‌ترین رستوران‌ها غذا خوردند اما ایران ابعاد بیشتری دارد و دوست دارم واقعی‌تر سفر کنم

«ووتیارا خام»  عکاس نامدار فرانسوی که با دعوت برگزارکننده‌های فم‌تریپ ایران برای اولین بار به ایران سفر کرده بود، می‌گوید در رسانه‌ها نام ایران را همیشه گره خورده با تحریم شنیده است.

ووتیارا خام از شرکت در فم‌تریپ ایران لذت برده ولی می‌گوید به نظر او گرفتن سلفی‌های زیبا کمک چندانی به گردشگری نمی‌کند. ووتیارا می‌گوید مدعوین در این برنامه در بهترین هتل‌ها اقامت داشته و در شیک‌ترین رستوران‌ها غذا می‌خورده‌اند. اما از نظر او، ایران ابعاد بیشتری دارد و او دوست دارد باز به ایران سفر کند تا بتواند با جوانب مختلف و واقعی‌تر کشور آشنا شود.

علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایران، ماه گذشته گفته بود سفر این چهره‌های تأثیرگذار به ایران پروژه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری بوده و این وزارتخانه برای امر تبلیغات، مبارزه با ایران‌هراسی و معرفی چهره واقعی ایران آن را ترتیب داده است اما هدی رستمی مسئول برگزارکننده این برنامه، ادعای آقای مونسان را در صفحه اینستاگرامش تکذیب کرد و نوشته بود که امیدوار است گوینده این حرف بتواند آن را ثابت کند. پس از آن معاون وزیر گفت تأمین کل هزینه‌ها و هماهنگی‌ها به عهده بخش خصوصی بوده و وزارت گردشگری نقش تسهیل‌کننده را داشته است.

فم تریپ ایران با حاشیه های فراوانی همراه بود و خیلی سریع مخاطبان را در دو قطب منتقد و موافق روبروی هم قرار داد. بسیاری این پروژه را دولتی و با اهدافی فراتر از گردشگری دانستند. اما وجه اقتصادی ماجرا از نظرها پنهان نماند و بعضی کارشناس‌ها آن را یک نمایش دانستند که با واقعیت‌های زیرساخت گردشگری ایران فاصله دارد.

+ در این زمینه بیشتر بخوانید: مسجد شیخ لطف‌الله را فرش فروشی کردند | چه کسی به فم تریپ مجوز ورود به مناطق ممنوعه مسجد را داد؟

کد خبر 247031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =