سرنوشت بخش‌های سوخته میدان حسن آباد چه خواهد شد؟ | مجری مرمت: زمان می‌خواهیم

بازسازی بخش‌های سوخته میدان تاریخی حسن آباد ادامه دارد و درباره سرنوشت آن تصمیماتی گرفته شده است.

چمدان - شامگاه ۲۶ تیر در حادثه‌ای هولناک یک انبار ۵۰۰ متری که محل نگهداری ابزار آلات و یراق در میدان تاریخی حسن آباد بود آتش گرفت. آتش سوزی این انبار که در مجاورت ایستگاه شماره یک آتش نشانی شهر تهران و مجموعه تاریخی حسن آباد واقع شده بود باعث شد تا بخش شمال غربی بنای تاریخی حسن آباد دچار تخریب زیادی شود.

اعضای شورای شهر تهران، رئیس شورای شهر، شهردار تهران و مسؤولان زیادی از همان شب حادثه به محل میدان حسن آباد رفته و از جزئیات وقوع این حادثه کسب اطلاع کردند.

در این زمینه بیشتر بخوانید: ضلعی که سوخت | روایت تصویری متفاوت از حادثه میدان حسن آباد

پیروز حناچی شهردار تهران فردای روز حادثه در پیامی توئیتری از همکاران خود در سازمان آتش نشانی شهر تهران تشکر کرد و نوشت: در کنار پیگیری بازسازی سریع میدان حسن آباد که بخشی از هویت تاریخی تهران زیباست نظارت بر ایمنی اماکن تجاری و انبارهای پیرامون آن را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

حجت نظری عضو شورای شهر تهران پس از وقوع حادثه گفت: کانون حریق در میدان تاریخی حسن‌آباد، انبار ابزار و یراق بود. ابزارفروشی کاربری مناسبی برای قرارگیری در یک اثر ثبت ملی نیست.

وی تأکید کرد: قبلاً نیز پیگیر تغییر برخی کاربری‌ها در بافت تاریخی بوده‌ام و جا دارد باز هم تأکید کنم که شهرداری و دیگر دستگاه‌های مربوطه این مسأله را جدی بگیرند.

برزین ضرغامی رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران حالا پس از چند ماه درباره برخی اظهارنظرها در زمینه کندی بازسازی میدان حسن آباد گفت: به نظرم برخی از دوستانی که صحبت از کندی یا توقف کار بازسازی میدان کرده‌اند اطلاعات کاملی ندارند.  براساس توافقی که صورت گرفت و از آنجایی که بخش‌هایی از میدان حسن آباد که طعمه حریق شده بود دارای مالک بود باید ساخت و بازسازی میدان بخش‌های داخلی‌اش به مالک سپرده می‌شد. اما درخصوص ساخت جداره مسئولیت با شهرداری تهران بود که اتفاقا توافقی هم در این خصوص منعقد شده که در حال تهیه نقشه‌ها و طراحی‌های لازم برای اجاره جداره هسیتم.

+ در این زمینه بیشتر بخوانید: تصمیم نهایی درباره بنای سوخته میدان تاریخی حسن آباد و تغییر کاربری آن 

رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: بازسازی محوطه‌های میراثی مستلزم اخذ مجوز و موافقت میراث فرهنگی است و طرحی که قرار است اجرا شود باید بتواند نظر مثبت میراث فرهنگی را جلب کند. در حال حاضر مالکان هم برای آنکه بتوانند کار بازسازی املاک خود را آغاز کنند در حال تهیه نقشه هستند و پس از آن باید از میراث فرهنگی مجوز بگیرند و سپس اقدام به بازسازی کنند.

ضرغامی گفت: به هیچ وجه کار مرمت و بازسازی میدان حسن آباد متوقف نشده است و در حال حاضر اقدامات با سرعت خوبی در حال انجام است اما باید یادمان باشد که کارها باید با اخذ مجوز و همچنین طراحی و نقشه پیش برود.

 مهدی جاهد مالک و مجری مرمت و بازسازی میدان حسن آباد نیز در این زمینه گفت: کار مرمت میدان حسن آباد از ۳۰ مهرماه آغاز شده است ولی به دلیل زمان نامناسب و بارندگی‌های اخیر مرمت و بهره برداری دیوار و سقف های میدان حسن آباد تا پایان سال جاری ادامه می‌یابد.  

وی گفت: ما با شهرداری تهران توافق کردیم و خوشبختانه تفاهم نامه امضا شد و براساس آن کار مرمت و احیای این بنا به من واگذار شده است که طی دو روز آینده سقف‌ها را شروع می‌کنیم.

مجری مرمت و بازسازی میدان حسن آباد افزود: امیدوارم تا پایان سال جاری کار مرمتی کل دیوارها تمام شود. تیم کاری آماده فعالیت هستند و چون شروع کار همزمان با بارندگی ها است زمان بیشتری را باید لحاظ کنیم.

مهدی جاهد تاکید کرد: کار ما زیر نظر شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی پیش می‌رود و قرار است شغل‌های تجاری در قالب امور فرهنگی ایجاد کنیم یعنی رستوران‌های سنتی، هتل آپارتمان برای گردشگران و ... بسازیم و کارهای غیر مرتبط با فرهنگ را در آن اطراف کنار بگذاریم.

جاهد  گفت: طبق صحبت‌های انجام شده قرار است کمک‌های مالی از سوی شهرداری و سازمان میراث فرهنگی شود و مجوزهای لازم را برای ما بگیرند تا ما بتوانیم کار را جلو ببریم و تا اوایل سال آینده کار را به اتمام برسانیم.

درباره میدان حسن آباد بیشتر بدانید: واقعیت‌های یک تصویر جنجالی از میدان حسن آباد تهران | احداث بانک ملی مربوط به قبل انقلاب بوده است | صدای پچپچه جن‌ها در میدانی با هشت گنبد در طهران قدیم!

کد خبر 246981

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =