چمدان: این کتاب در چهارده فصل تالیف شده و درآن به موضوعاتی مانند تاریخچه پیدایش، محله های قدیمی ، موزه ها و بناهای تاریخی، صنعت حمل و نقل و چاپ ، فرهنگ و ادبیات عامه، مشاهیر، آموزش ،ترویج علم و هنر و صنایع دستی پرداخته شده است.
نویسنده در مقدمه این کتاب آورده است : تاریخ نگاری تبریز دارای پیشینه ای طولانی است و با توجه به اینکه نگارش درباره پیدایش تبریز از اوایل سده پنجم میلادی صورت گرفته است، در این کتاب جغرافیای تاریخی تبریز و قسمت اصلی و هسته مرکزی شهر در دوره مورد نظر ( از دوره باستان تا پایان عصر اتابکان) مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته قاسم کاوه ای ، این کتاب گزیده هایی از نوشته های صاحب نظرانی است که عمر خود را در این راستا صرف کرده و در معرفی فرهنگ و میراث تبریز نقش داشته اند چرا که انتقال فرهنگ غنی و میراث و تجربیات گذشتگان که تخصص نیز مجموعه همین تجربیات است، می تواند برای آیندگان مفید باشد.
گفتنی است، این کتاب یک کتاب اجتماعی است که با شرح وقایع و تصاویر گذشته سعی در فراهم کردن آینده ای در مختص جامعه امروزی دارد چرا که تبریز شهر کهنسال و باستانی است .
لازم به ذکر است، نویسنده این کتاب تجربیات نگارنده گان پیشین را بازنویسی و تطبیق کرده است و سعی بر این بوده که موثق ترین مطلب نوشته شود.
یادآور می شود،در انتهای کتاب نقشه های تبریز در گذر زمان ضمیمه شده است.
کتاب «تبریز، میراث و فرهنگ» نگاهی به تاریخ، پیدایش و باورها منتشر شد
کد خبر 246218
نظر شما