چمدان : جزئیات جدید شرایط گرفتن ویزا در «درعیه» که منطقه ثبت جهانی «حی الطریف» در آن قرار دارد اعلام شده است. قدمت این منطقه به قرن ۱۵ میلادی باز میگردد و اولین پایتخت عربستان سعودی بوده است. این اقدام در شرایطی انجام شد که این کشور محافظهکار یا مشکلاتی روبروست.
بخشی از تاسیسات صنعت نفت عربستان در اوایل ماه جاری مورد هدف قرار گرفت و رهبر این کشور نیز همچنان به خاطر سابقه خود در زمینه حقوق بشر، تحت فشار قرار دارد. او از سال گذشته نیز با انتقادات شدید بین المللی درباره قتل روزنامه نگار جمال خاشقجی مواجه است.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز به شهروندانش که قصد سفر به عربستان را دارند توصیه کرده است که به دلیل تروریسم و خطر حمله هواپیماهای بدون سرنشین و موشک به اهداف غیرنظامی در این کشور بیشتر احتیاط کنند. همچنین گروه حقوق بشر سازمان عفو بین الملل در گزارش ۲۰۱۸ خود هشدار داده است که «مقامات عربستان به شدت حقوق آزادی بیان، تشکیل و اجتماع را محدود کردهاند.»
با این وجود عربستان سعودی امیدوار است که با برنامه ویزای جدید خود تعداد بازدیدکنندگانش را با گردشگرانی که برای دیدن ۴ سایت دیگر میراث جهانی یونسکو این کشور یعنی «جده» بزرگترین واحه در جهان، واحه «الاحصا» جایی که ۲.۵ میلیون درخت نخل خرما در آن وجود دارد، سنگ نگارههای ۱۰ هزار ساله در منطقه «حائل» در شمال کشور و سایت باستان شناسی «الحجر» میروند افزایش دهد.
عربستان سعودی به طور رسمی بزرگترین کشور خاورمیانه و سیزدهمین کشور بزرگ جهان است که ۱۳ سکونتگاه دارد که هر کدام به گفته کمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان، یک منطقه فرهنگی مجزا هستند و چشمانداز طبیعی آن از ساحل دریای سرخ تا کوههای عسیر را در بر میگیرد.
تقریباً یک چهارم شبه جزیره عربستان که ۸۰ درصد آن در کشور عربستان سعودی است، بزرگترین کویر پیوسته در جهان و خالی از سکنه است.
به غیر از این جاذبهها دولت سعودی می گوید که در حال ساخت «مقاصد جدید گردشگری» است، از جمله توسعه لوکس دریای سرخ، ایجاد «شهر تفریحی» خارج از ریاض و نئوم و یک شهر آیندهنگر جدید در شمال غربی این کشور که پیشبینی میشود بخش اول آن تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.
عربستان همچنین برگزاری طیف وسیعی از جشنوارههای فرهنگی از جمله جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ در مارس ۲۰۲۰ را نیز برای جذب گردشگر خارجی تدارک دیده است.
تلاش برای توسعه گردشگری بخشی از پروژه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که هدف آن کاهش وابستگی این کشور به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد و ترویج هویت ملی این کشور است.
بر اساس آمارهای دولتی، عربستان در حال حاضر هر سال بیش از دو میلیون بازدید کننده برای مراسم سالانه حج دارد اما هدف این کشور اکنون جذب سالانه ۱۰۰ میلیون بازدید کننده داخلی و بین المللی تا سال ۲۰۳۰ است به طوری که گردشگری تا ۱۰٪ تولید ناخالص داخلی این کشور را تامین کند.
احمد الخطیب رئیس کمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان، این اقدام جدید عربستان در حوزه گردشگری را «لحظهای تاریخی برای کشور» خواند و گفت: «مهمان نوازی سخاوتمندانه در قلب فرهنگ عرب است و ما مشتاقانه منتظر هستیم که پذیرایی بسیار گرم خود را به میهمانان نشان دهیم... به بازدیدکنندگان میگوییم از اولین کسانی باشید که گنجینههای عربستان را کشف میکنند.»
ولیعهد این کشور، محمد بن سلمان هم اخیراً سعی کرده است با مهار اقتدار پلیس مذهبی این کشور ، چهره فوق محافظه کارانه عربستان سعودی را به هم زند و اجازه داده تا کنسرتهای مختلط در این کشور برگزار و برای زنان گواهینامه رانندگی صادر شود.
با این حال، بسیاری از مکانهای عربستان هنوز هم از نظر جنسیت، تفکیک شدهاند و زنان باید در مکانهای عمومی از شانه تا انگشت پای خود را بپوشانند. (اگرچه این کار هنگام پیاده روی یا مسافرت در مناطق دور افتاده لازم نیست و پوشیدن بیکینی در سواحل خصوصی مجاز است).
«قدیه» ؛ شهری که مهمترین مرکز تفریحی عربستان میشود | لاسوگاس سعودیها اینجاست | پروژه اصلاحات عربستان به تفریحات جوانان رسید
CNN نوشت: عربستان سعودی مدتهاست که خارج از محدوده مقاصد گردشگری بینالمللی است اما اکنون این کشور برای اولین بار کاملاً درهایش را روی گردشگران خارجی باز کرده است.
کد خبر 245937
نظر شما