چمدان: سارا اخوت با اعلام این خبر گفت: در حین عملیات مرمت بنای تکیه محله دوشنبه ای واقع در جنب بقعه امامزاده راضیه و مرضیه (ع) ، هفت عدد سنگ قبر کشف شد که از نظر فرم به دو نوع صندوقی و ایستاده (ریشه دار) است.




او افزود: به جز یک مورد از این سنگ مزار های صندوقی که فاقد نوشته و تنها دارای دو نقش کنده محرابی شکل در قسمت بدنه است، بقیه سنگ ها دارای کتیبه هستند.

اخوت خاطر نشان کرد: سه عدد از این سنگ مزارها تنها دارای نوشتار ساده مربوط به مشخصات متوفی بوده ، اما سه سنگ قبر دیگر علاوه بر مشخصات متوفی دارای تزئینات پرکار است.



او بیان کرد: جنس این سنگ مزارها از نوع رسوبی ، رودخانه ای و یک مورد مرمر سفید بوده و دارای تزئیناتی شامل نقوش کنده ی محرابی شکل و اسلیمی و همچنین کتیبه هایی به خط ثلث و نسخ است.

معاون میراث فرهنگی استان گلستان تصریح کرد: با توجه به مطالعات صورت گرفته توسط کارشناسان سنگ مزارهای بدست آمده مربوط به دوره های تیموری و صفوی است که نمونه های مشابه آن ها در موزه ی باستان شناسی گرگان موجود است.

او گفت: با توجه به این که در بسیاری از محلات شهر استرآباد قدیم ، گورستان هایی در اطراف اماکن مذهبی مانند امامزاده ها ، مساجد و تکایا شکل گرفته است ، لذا به نظر می رسد این سنگ مزارها مربوط به گورستان قدیمی این محل در جوار امامزاده راضیه و مرضیه (ع) است که در مرمت های دوره های متاخر تر ، از آن ها در ساخت سکوی این تکیه استفاده شده است.

اخوت یادآور شد: شورای کارشناسی برای انتقال یا نگهداری این سنگ‌های قدیمی تشکیل و تصمیم گرفته شد، این آثار به دلیل این که بخشی از هویت وابسته به محله  دوشنبه‌ای ، بنای تکیه و همچنین امامزاده است، پس از مستندنگاری ، تهیه گزارش و همچنین ایجاد تعبیه ی مناسب قرارگیری این سنگ ها در همان محل کشف، حفظ و نگهداری شود.

کد خبر 234083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =