چمدان: کلیسای انجیلی تبریز مربوط به اواخر دوره قاجار به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ساختمان جدید این کلیسا که کلیسای مسیحیان پروتستان تبریز است، در سال ۱۹۵۷ پس از تخریب ساختمان قدیم آن که در کوچه میارمیار قرار داشت، در کوچه والمان احداث شد.

پس از احداث خیابان شریعتی جنوبی (شهناز سابق) در سال ۱۳۲۹ و تخریب بخش‌های بزرگی از کلیسای قدیم انجیلی در محله میارمیار (مهادمهین) به صورتی که کلیسا به‌ طور کلی در مسیر خیابان جدید قرار گرفت و حیاط آن به احداث سینما و هتل آسیا اختصاص داده شد کلیسای جدید انجیلی در سال ۱۳۳۶ در کوچه والمان ساخته شد.

بنای کلیسای انجیلی شبیه صلیب بوده و محوطه حیاط آن درخت‌کاری شده‌ است. این کلیسا دارای تالار اجتماعاتی به مساحت ۱۵۰ متر مربع بوده و محراب آن چهار پله از کف تالار مذکور بالاتر است. در کلیسای انجیلی، آشوریان مقیم تبریز مراسم‌های مذهبی خود را برگزار می‌کنند.

تعطیلی و پایین کشیدن صلیب این کلیسای تاریخی که در اردیبهشت ماه صورت گرفته است واکنش‌هایی را به همراه داشته است.

[caption id="attachment_229706" align="aligncenter" width="696"]کلیسای انجیلی آشوری تبریز - تعطیلی کلیسای انجیلی آشوری تبریز - پایین کشیدن صلیب کلیسای انجیلی آشوری تبریز معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی به تعطیلی و پایین کشیدن صلیب کلیسای انجیلی آشوری تبریز واکنش نشان داده و آن را مغایر با اصول قانون اساسی دانسته است | کلیسای انجیلی تبریز مربوط به اواخر دوره قاجار در اول آذر ماه ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۱۳ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است[/caption]

بر اساس گزارش معاونت حقوقی ریاست جمهوری، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی به تعطیلی و پایین کشیدن صلیب کلیسای انجیلی آشوری تبریز واکنش نشان داده و آن را مغایر با اصول قانون اساسی دانسته است.

علی‌اکبر گرجی ازندریانی با اشاره به خبر دریافتی از هم‌وطنان مسیحی مقیم تبریز گفت: در روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه امسال، کلیسای انجیلی آشوری این شهر تعطیل و صلیب برافراشته بر آن نیز که در زمره مقدسات باورمندان این دین است، به دستور و امر یک مقام حکومتی پایین کشیده شده است.

وی ادامه داد: بر اساس خبر دریافتی، مشروعیت این اقدام با توجه به اصول قانون اساسی به‌ویژه اصول ۹، ۱۳، ۱۹، ۲۰، ۲۶، ۳۶ مورد تردید جدی است؛ به‌ ویژه با عنایت به اصل ۱۳ قانون اساسی، اقلیت‌های دینی شناخته‌شده در این اصل در انجام مراسم دینی خود آزاد هستند و از این حق بنیادین بهره‌مندند که بر اساس تعلیمات دینی منطبق با آئین خویش عمل کنند بنابراین چنین دستوری نقض صریح قانون اساسی و حق به رسمیت شناخته‌شده اقلیت‌ها است.

گرجی با اشاره به منشور حقوق شهروندی افزود: به استناد ماده ۶ این منشور، دولت باید همه امکانات خود را برای تأمین شرایط لازم بهره‌مندی شهروندان از محیط مساعد برای رشد اخلاقی، دینی و تعالی معنوی به کار گیرد و با نابردباری و افراط گری، ترویج تنفر و بی‌اعتمادی در جامعه مبارزه کند.

وی اضافه کرد: با توجه به ماده ۱۰ منشور و ممنوعیت توهین و تحقیر قومیت‌ها و پیروان ادیان و مذاهب، چنین اقدامی غیرقانونی و خلاف اصول منشور حقوق شهروندی است.

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی گفت: استاندار آذربایجان شرقی اقداماتی را از جزئیات امر اعم از زمینه‌ها و علل تعطیلی کلیسا و مرجع اقدام کننده، در راستای احترام به ادیان رسمی شناخته‌شده در قانون اساسی و حقوق بنیادین شهروندی به عمل‌آورد.
کد خبر 229702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =