چمدان: خرمشهر، شهر موزه‌ای زنده از جنگ است و هنوز می‌توان خاطرات جنگ را در کوچه پس کوچه‌های آن رد زد. با این حال غم سنگین باقی مانده از جنگ انگار این شهر را به فراموشی کشانده است، حتی آن مسجد معروف را بازسازی کردند و برخی از عجیب‌ترین نماهای تاریخ ایران حالا دیگر وجود ندارد. شهر هر چند مامنی برای خاطرات، داستان ها و قصه‌های جنگ است و مردمانش راویان بخشی از تاریخی هستند اما این ظرفیت خرمشهر نادیده گرفته می‌شود و بخشی از پازل تاریخ جنگ تنها در موزه جنگ خرمشهر به نمایش درآمده است. موزه جنگ خرمشهر، کنار رود کارون قرار گرفته و هنوز می‌شود بخشی از خاطرات را مرور و آثار جنگ را در آن دید. خاطراتی که از آغاز جنگ و اشغال خرمشهر شروع می‌شود. از سوم خرداد  و خونین شهر می‌گذرد و با ممد نبودی ببینی یادی از فداکاری‌ها و رشادت‌ها می‌کند.

ساختمان اين موزه در سال ۱۳۰۹ساخته شد، و تا پایان جنگ کاربری آن بخش اداری شركت نفت بوده است. با بازسازی گوشه‌ای از ساختمان اداری شركت نفت، در سال ۷۵ اين مكان به عنوان مركز فرهنگی دفاع مقدس افتتاح شد. با توجه به اينكه اين مركز محل دیدبانی دشمنان در دوران جنگ بوده است، دست نوشته‌های اشغالگران عراقی بر روی ديوارهای ساختمان به جای مانده است، كه يكی از دست نوشته‌ها، جمله” آمده‌ايم تا بمانيم ” بوده است که در این مرکز، خودنمايی می‌كند. مرکز فرهنگی خرمشهر دارای چهار سالن مقاومت، اشغال، آزادسازی و بازسازی خرمشهر است که در هر بخش گوشه‌هایی از حماسه آن دوران را نشان می‌دهد. همچنین در این مرکز فرهنگی، آثار به جامانده از سرداران شهید حماسه مقاومت خرمشهر همچون سید محمدعلی جهان‌آرا، بدالرضا موسوی، از فرماندهان سپاه خرمشهر و دیگر شهدای ارتش و سپاه و نیز ادوات نظامی آن دوران به نمایش گذاشته شده است.

عکس‌هایی از موزه را در ادامه ببینید:

















به گزارش چمدان، موزه جنگ خرمشهر در خیابان امام‌خمینی(ره)  و در کنار پل شهید جهان‌آرا (پل فلزی) قرار دارد. بازدید از این موزه رایگان است.

عکس‌ها: خبرگزاری مهر و ایسنا
کد خبر 225608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =