چمدان: آدِلاسیوس ابالکوس برای مردی که حدود سال 700 میلادی، قرن‌ها بعد از سقوط امپراتوری رم غربی، در سوییس زندگی می‌کرد نامی کاملا لاتینی است.

میریام وولشلگر، باستان‌شناس دپارتمان باستان‌شناسی کانتون سولوتورن در خصوص این نام لاتینی عجیب می‌گوید: «در آن دوره، انتخاب اسمی از این دست عمدی بوده است. درحقیقت قرن هشتم، سال‌هایی بوده است که ژرمن‌های آلامانی به‌سمت مناطق کوهپایه‌ای شمالی کشور می‌رفتند و تلاش می‌کردند هر آنچه را که از زبان و فرهنگ امپراتوری رم باقی‌مانده بود تغییر دهند. به‌همین‌علت، به‌نظر می‌رسد مردم بومی این مناطق می‌خواستند با گذاشتن نام‌های لاتینی روی فرزندانشان فرهنگ رُمی را حفظ کنند. اما به‌هرو، نام آدِلاسیوس و بیشتر چیزهایی که فکر می‌کنیم درباره او می‌دانیم درحد گمانه‌زنی است.»

درمدت کاوش‌های سال 2014 در شهر گرانشان در شمال سوییس، باستان‌شناسان توانستند 47 قبر مربوط به اوایل سده‌های میانی را کشف کنند که یکی از آنها اسکلت آدلاسیوس بود.

این باستان‌شناسان برپایه بقایای این تدفین تخمین زدند که آدلاسیوس بین 19 تا 22 ساله بوده و حدود 2متر قد داشته است. علت مرگ زودهنگام این جوان قدبلند بیماری عفونت استخوانی مزمن در اثر کمبود ویتامین بوده است.

اسکار ویلسون، باستان‌شناس متخصص در بازسازی سه‌بعدی چهره اسکلت‌ها، سرپرستی بازسازی صورت آدلاسیوس را به‌عهده گرفت. زمانی‌که او با کمک چاپگر سه‌بعدی، جمجمه این جوان سوییسی را بازسازی کرد متوجه وضعیت دندان‌های بسیار سالم و مرتب او شد.

نیلسون که سابقه بازسازی چهره مردان دوره نوسنگی را داشت در این‌خصوص می‌گوید: «هرگز دندان‌هایی تا این حد منظم و سالم ندیده‌ بودم.»

آلداسیوس از اول ماه ژوئن در موزه کولتور-هیستورشن در شهر گرانشان به نمایش درخواهد آمد و سپس از ماه نوامبر به موزه دولتی باستان‌شناسی کانتون سولوتورن سوییس منتقل خواهد شد.









[related-post id="11106"]

[related-post id="33001"]

[related-post id="39642"]
کد خبر 225152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =