چمدان: دویچهوله نوشت: بر اساس نتایج یک تحقیق که از سوی موسسه آمریکایی گالوپ انجام شده است، کشورهای چاد، نیجر، سیرالئون، عراق، ایران، بنین، لیبریا، گینه، سرزمینهای فلسطین و کنگو ۱۰ کشوری هستند که مردمشان بدترین وضعیت را در سال گذشته میلادی تجربه کردهاند.
موسسه گالوپ برای انجام این تحقیق بیش از ۱۵۱ هزار مصاحبه را در سال ۲۰۱۸ در ۱۴۰ کشور جهان انجام داده است تا احساسات ساکنان این کشورها را درباره وضعیت زندگیشان دریابد.
در این تحقیق پرسشهایی با هدف درک عواطف و نگاه مردم به زندگی طرح شده و معیارهای سنتی تحقیقات از جمله تولید ناخالص داخلی کشورها مدنظر قرار نگرفته است.
بر اساس این تحقیق بهطور متوسط از هر ۱۰ نفر چهار نفر اعلام کردهاند که زندگی روزمرهشان با نگرانیهای بسیاری همراه است و از هر ۱۰ نفر سه نفر نیز گفتهاند همواره دچار استرس هستند.
اگرچه کشورهای اسکاندیناوی مانند فنلاند، دانمارک، نروژ و ایسلند معمولا جزو خوشبختترین کشورهای جهان هستند و امسال نیز در فهرست شادترین کشورهای سازمان ملل قرار داشتند اما مصاحبههایی که توسط موسسه گالوپ انجام شد، نشان داد احساس خوشبختی در میان مردم آمریکای لاتین بیش از مردم اسکاندیناوی است.
هر چند که در این رده بندی کشورهایی به عنوان غمگینترین و کشورهایی به عنوان شادترین معرفی شدهاند و این وضعیت مردم کشورها در رفتار آنها تاثیرگذار است اما سفر به کشورهای غمگین الزاما به معنای سختی سفر یا عدم مهماننوازی شهروندان آن کشور نیست.
[related-post id="218387"]
یورونیوز نیز در این باره نوشت: تحقیقات موسسه آمریکایی گالوپ نشان داد که مردم در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی برای دومین سال پیاپی غمگینتر و خشمگینتر و ترسناکتر از هر زمانی شدهاند. بر اساس این تحقیقات، جهان در سال گذشته میلادی به اندازۀ سال ۲۰۱۷ بدبخت باقی مانده است که نتیجه جنگها، بحرانهای سیاسی و شرایط اضطراری انسانی است.
موسسه گالوپ برای انجام این تحقیق بیش از ۱۵۱ هزار مصاحبه را در سال ۲۰۱۸ در ۱۴۰ کشور جهان انجام داده است تا احساسات ساکنان این کشورها را دربارۀ وضعیت زندگیشان دریابد. برخی از پرسشهای مطرح شده عبارتند از: آیا دیروز احساس خوبی داشتید؟ آیا دیروز با احترام با شما رفتار شده است؟ آیا دیروز خندیدهاید یا دستکم لبخند زدهاید؟ آیا دیروز چیز جالبی آموختهاید یا کار جالبی انجام دادهاید؟ آیا شما بیشترین ساعات روز را با غم و اندوه، استرس، دردهای فیزیکی، نگرانی و خشم سپری میکنید؟
نتایج این تحقیق نشان داد که در سال گذشته میلادی بطور متوسط از هر ۱۰ نفر ۴ نفر اعلام کردهاند که زندگی روزمرهشان توام با نگرانیهای زیادی است و از هر ۱۰ نفر ۳ نفر نیز گفتهاند همواره دچار استرس هستند و دردهای فیزیکی بسیاری را تحمل میکنند. یک چهارم مصاحبه شوندگان دچار غم و اندوه بودند و ۲۲ درصد از آنها نیز همواره خشمگین هستند.
بر اساس نتایج این تحقیق، ۱۰ کشوری که مردمشان بدترین وضعیت را در سال گذشته میلادی تجربه کردهاند به ترتیب عبارتند از: چاد، نیجر، سیرالئون، عراق، ایران، بنین، لیبریا، گینه، سرزمینهای فلسطین و کنگو.
به این ترتیب مردم چاد غمگینترین مردم جهانند و نسبت به مردم دیگر کشورها احساس بدبختی بیشتری میکنند. چاد از سال ۲۰۱۴ میلادی در یک رکود اقتصادی عمیق به سر میبرد و استانداردهای زندگی در این کشور به پایینترین سطح در میان کشورهای آفریقای مرکزی رسیده است. نزدیک به ۶ میلیون نفر از جمعیت ۱۵ میلیونی این کشور در فقر شدید زندگی میکنند.
اگرچه کشورهای اسکاندیناوی (فنلاند، دانمارک، نروژ و ایسلند) معمولا خوشبختترین کشورهای جهان هستند و امسال نیز در فهرست شادترین کشورهای سازمان ملل قرار داشتند اما مصاحبههایی که توسط موسسه گالوپ انجام شد نشان داد که احساس خوشبختی در میان مردم آمریکای لاتین بیش از مردم اسکاندیناوی است. بیش از ۷ نفر از هر ۱۰ پاسخ دهنده به پرسشهای نظرسنجی گالوپ در آمریکای لاتین اعلام کردهاند که دستکم در روز قبل از مصاحبه، لذت و آرامش و لبخند را تجربه کردهاند و ۸۷ درصد نیز گفتهاند که با آنها با احترام برخورد شده است.
پاراگوئه در میان کشورهای آمریکای لاتین بهترین وضعیت را دارد و نگاه مردم آن به زندگی مثبتتر است. پس از این کشور پاناما، گواتمالا، مکزیک، السالوادور و هندوراس قرار دارند. مردم این کشورها درحالی شادتر از دیگرانند که گاه با نرخ بالایی از فقر و خشونت دست به گریبانند.
جان کلیفتون از مدیران موسسه گالوپ میگوید: «مردم آمریکای لاتین بهترین زندگی را ندارند اما بیش از هرکسی در جهان لبخند میزنند و از زندگی لذت میبرند. یک علت داشتن چنین روحیهای، ویژگیهای فرهنگی این منطقه است که مردم را وادار میکند تا بر بعد مثبت زندگی تمرکز کنند.»
در خارج از قاره آمریکا، این مردم اندونزی هستند که نگاه مثبتتری به زندگی دارند.
[related-post id="215062"]
کد خبر 220375
نظر شما