چمدان: با هجوم ملخ‌ها به برخی نقاط کشور، اخبار و تصاویری در مورد خوردن ملخ منتشر شده که با واکنش‌های متفاوت مردم کشور در شبکه‌های اجتماعی همراه شده است. علی بهادر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با تاکید براینکه مصرف خوراکی برخی انواع ملخ در نقاطی از ایران وجود دارد، ملخ مرده را غیرقابل مصرف دانست و تاکید کرد که ملخ دارای ارزش غذایی زیادی نیست و مصرف آن توصیه نمی‌شود.

عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست هم در مورد خوردن ملخ در کشور گفت: اتفاق عجیبی نیست و این مساله از قبل در جنوب کشور بوده است اما در عین حال ملخ‌های سمی را نباید خورد.

حامد عبدالهی رئیس انجمن معرفی و حفظ آثار و بناهای تاریخی شهرستان گراش استان فارس هم در گفتگویی با یکی از روزنامه‌های فارس گفته است: خوردن ملخ پدیده عجیب و غریبی نیست. در دوره قاجار نیز که جنوب ایران و فارس با قحطی مواجه شد مردم مجبور شدند که برای زنده ماندن ملخ بخورند. البته این موضوع در اوایل دوره پهلوی هم رخ داد اما وضعیت کنونی کمی متفاوت است. هم اکنون ملخ‌ها به مزارع و منابع طبیعی حمله‌ور شده‌اند و هر چیز سبزی را می‌خورند.

این فعال حوزه میراث فرهنگی گراش استان فارس با بیان اینکه فروش هر کیلو ملخ سرخ شده در این شهرستان بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است، افزود: خرید و فروش این حشره رونق گرفته و حتی به دیگر شهرها هم صادر می‌شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در دیگر نقاط دنیا هم خوردن ملخ به عنوان غذا دیده می‌شود. در برخی کشورها مانند غنا در زمانی که کشور با کمبود منابع غذایی روبرو است، ملخ به عنوان منبع پروتئین استفاده می‌شود اما در کشورهایی همانند تایلند، ژاپن، مکزیک و ... خوردن ملخ ربطی به فقر غذایی ندارد.

بسیاری از تایلندی‌ها عاشق درست کردن اسنک با ملخ، جیرجیرک و کرم چوب هستند. در تایلند به حشرات چاشنی می‌زنند و آنها را در ماهی‌تابه‌های گود «ووک» سرخ می‌کنند تا ترد شود. این اسنک‌ها را معمولا در پاتوق‌های خیابانی غذای محلی می‌فروشند.

ملخ

در ژاپن «اینگو» غذای محبوبی است که در منوی رستوران‌ها در سراسر ژاپن دیده‌ می‌شود. «اینگو» از ملخ سرخ شده درست می‌شود. بعضی معتقدند ملخ طعم تلخی دارد، برخی هم آن را غذایی همانند میگو می‌دانند. در ژاپن با ملخ اسنک کرانچی هم درست می‌کنند و به آن طعم شور یا شیرین می‌دهند.

ملخ در ژاپن در غذایی به اسم «تسوکودانی» هم استفاده می‌شود. در این غذا ملخ را در مخلوطی از سویا سس، شکر، ساکی و ... کمی می‌جوشانند، زمانی که این سس به خورد حشره رفت، آماده خوردن است. برخی دوست دارند موقع استفاده از این غذا شکر بیشتری به آن بزنند تا شیرین شود.

در مکزیک هم غذاهای متنوعی با ملخ درست می‌کنند و این غذاها بیشتر از اوایل تابستان تا اوایل پاییز رواج دارند، معروف‌ترین غذا در مکزیک با ملخ «چاپولین» است. در این غذا ملخ را تست می‌کنند یا سرخ می‌کنند و به آن سیر، آبلیمو، ادویه و طعم دهنده‌های دیگر می‌زنند.

ملخ در تاکو هم در مکزیک خورده می‌شود.
کد خبر 220184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیامک ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۷
    این اقای کلانتری از نفوذی ها وازکسانیست که با اخبار کذب ومشکل درست کن دولت تزویر وریاست.مخ ایشان همان بهتر که اکبند بماند