چمدان: محمد عبدالله زاده ثانی گفت: با وجود «آتشکده آذر برزین مهر» در شهرستان داورزن به عنوان یکی از سه آتشکده بزرگ ایران و رواج آئین زرتشت در گذشته این سامان، کشف این گورستان‌ها در محدوده شهرستان سبزوار دور از انتظار نیست.


این باستان‌شناس میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: درآئین زرتشتی خاک، عنصری مقدس به شمار می‌آید بنابراین در گذشته زرتشتیان بدن‌های مردگان خود را در محل‌هایی به نام "برج خاموشان" می‌گذاشتند تا گوشت آنها از بین برود یا لاشخورها و پرندگان گوشت اجساد را بخورند و پس از بین رفتن گوشت اجساد، استخوان‌ها را به استخوان‌ دانها منتقل می‌کردند تا از آلوده شدن عنصر خاک جلوگیری شود.



عبد الله زاده ثانی افزود: مشاهده شیوه‌های ‌تدفینی ‌به‌ روش استخوان‌دان یکی دیگر از نشانه‌های رواج ‌باورهای ‌زرتشتی ‌در منطقه ششتمد سبزوار است.


او ادامه داد: دو صخره مرجانی از نوع فسیل شده هم در بخش ششتمد سبزوار شناسایی شده است که قدمت آنها حدود دوران سوم زمین شناسی اعلام شده است.


شهرستان سبزوار در 230 کیلومتری غرب مشهد از شهرهای تاریخی و بزرگ خراسان رضوی است که با 950 اثر تاریخی و فرهنگی ظرفیت قابل توجه درعرصه گردشگری دارد.

کد خبر 209642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =