مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتو گو با خبرنگار چمدان در این باره گفت: چند روزی است که نه تنها در بافت تاریخی یزد بلکه در تمامی شهرهای استان یزد با این مساله روبرو هستیم و همه نیروهای ما بسیج شدهاند تا شهرها و مناطق مختلف را در این زمینه پایش کنند.
وی ادامه داد: حل این مساله باید با کمک شهرداری انجام شود چرا که ما امکانات لازم را نداریم و آتشنشانی میتواند این آبهای سطحی را جمعآوری کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در مورد علت این اتفاق گفت: در گذشته اینآبها وارد قناتها میشدند، اما در 60-50 سال گذشته بسیاری از قناتها خشک، تخریب و پر شدهاند و ارتباط آنها با آبهای سطحی از بین رفته است.

فاطمی افزود: حجم آب و بارندگی بسیار زیاد است، از همه دستگاههای مرتبط درخواست کمک کردیم، اما امکانات محدود است و امیدواریم هرچه زودتر این آب جمعآوری شود.
او اظهار کرد: تا کنون خسارت جدی اعلام نشده به جز در برخی از پشتبندهای اطراف شهر که قابلیت بازسازی دارند. داخل معابر و برخی خانههای تاریخی را نیز آب گرفته است.
فاطمی در پاسخ به اینکه چه کار اساسی برای حل این مشکل و جلوگیری از وقوع دوباره آن میتوان انجام داد؟ گفت: هیچ کار سریعی نمیتوان انجام داد. قناتها در طول دورههای مختلف توسط شهرداریها یا مردم پر شدهاند، برای احیای آسیاب وزیری یزد حدود 1000 ماشین خاک از این محل تخلیه کردیم بنابراین باز کردن دوباره قناتها کار بسیار دشواری است اگرچه از حدود چند ماه پیش با همکاری اداره آب و شهرداری طرحی را در این باره ارائه کردهایم.

او با اشاره به اینکه برخی آبراههها و مسیلها نیز در کفسازیهای شهرداری در دورههای مختلف از بین رفتهاست، افزود: خوشبختانه امسال در فصل پاییز و پیش از آغاز بارندگیها مراسم آئینی باز کردن ناودانها را که سالهای سال در یزد انجام میشد را با کمک شهرداری انجام دادیم که بسیار کمک کننده بود چرا که بسیاری از پشت بامها طاقت این حجم از بارندگی را نداشتند.
نظر شما