چمدان: 5 آگوست 1949 زلزله‌ای مهیب در شهر کوچک گوآنو در استان چیمبورازو واقع در رشته‌کوه آند در اکوادور رخ داد که در اثر آن یکی از دیوارهای کلیسای تاریخی آسونسیون دو گوآنو فرو ریخت و خمره بسیار بزرگی بین خرابه‌های این دیوار نمایان شد.

داخل این خمره، جسد مومیایی طبیعی مردی همراه با جسد مومیایی طبیعی موشی قرار داشت. عقیده پذیرفته‌شده این است که جسد مومیایی متعلق به «فری لاتزارو دو سانتوفیمیا» مردی روحانی است که از اسپانیا برای ترویج مذهب کاتولیک فرقه فرانسیسین به این منطقه روستایی اکوادور فرستاده شده است.

این مرد بین سال‌های 1565 تا 1572 به مردم بومی شهرستان گوآنو آذوقه و دیگر مایحتاج زندگی می‌داد و به‌عنوان مُبلغ مذهبی و نگهبان کلیسایی که در آن مومیایی پیدا شد زندگی می‌کرد.

بین مردم منطقه این اعتقاد وجود دارد که او را این‌گونه دفن کرده‌اند که «روحش بتواند همیشه آنجا پرسه بزند.»

خمره‌‌ای که مومیایی در آن قرار داشت مدتی بعد ناپدید شد و هیچ‌کس با قطعیت نمی‌تواند بگوید چرا جسد این مرد داخل آن گذاشته شده و چرا با پودر آهک شکفته پوشیده شده است.

سربندی دور نیمرخ عمودی صورت این مومیایی از چانه تا بالای پیشانی بسته شده است. بعضی معتقدند که این فقط رسمی برای آن دوره بوده و برخی دیگر بر این باورند که این سربند برای بستن دهانش استفاده شده است.

اما بسیاری از دانشمندان از این فرضیه دفاع می‌کنند که این مرد هنگام مرگ دندان‌درد شدیدی داشته است.

فیلیپ شارلیه، دانشمند فرانسوی که روی این مومیایی طبیعی مطالعه می‌کند تایید کرده است که ورمی به‌اندازه 6 میلیمتر در طرف چپ گونه وجود دارد که در اثر عفونت ناشی از آبسه فک ایجاد شده و این عفونت وقتی از دهان به پوست، خون و مغز این مرد رسیده سبب مرگ او شده است.

اما داستان‌هایی هم درباره دوستی این راهب تنهای فرقه فرانسیسین با یک موش وجود دارد و گفته می‌شود بعد از مرگ او را با تنها دوستش که این موش بوده در خمره دفن کرده‌اند.

اما این داستان چندان واقعی به‌نظر نمی‌رسد، به‌همین‌علت فیلیپ شارلیه قصد دارد جسد این مرد را از نظر هرنوع احتمال ابتلا به طاعون هم بررسی کند. به‌ویژه که بدن جسد با آهک‌اندود شده است.

این دانشمند فرانسوی علت وضعیت خوب مومیایی را که بدون هیچ اثر متلاشی‌شدن و فساد اندام‌های داخلی، به‌طور طبیعی به شکل مومیایی در آمده است در نبودن رطوبت یا باکتری‌ها و انگل‌های تجزیه‌کننده می‌داند به‌طوری‌که نتایج سی‌تی‌اسکن نشان می‌دهد که مغز، قلب، کلیه‌ها، پروستات و بخشی از ریه‌ها به‌خوبی حفظ شده‌اند.

اما تازه‌ترین نتایج آزمایش‌های باستان‌پزشکی روی این مومیایی که در موسسه میراث‌فرهنگی اکوادور نگهداری می‌شود حاکی از آن است که این مرد راهب به روماتیسم مفصلی هم مبتلا بوده است.

رماتیسم مفصلی نوعی بیماری خودایمنی است که اغلب روی دست‌ها و پاها اثر می‌گذارد و سبب بدشکلی، تخریب و از بین‌رفتن عملکردهای این اندام‌ها می‌شود. همچنین، این بیماری که با درد بسیار زیادی همراه است همزمان می‌تواند التهاب پنج یا تعداد بیشتری مفصل را سبب شود.

















[related-post id="183658"]

[related-post id="39642"]

[related-post id="3000"]

[related-post id="25090"]
کد خبر 206006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =