چمدان: پرهام جانفشانی از تازه‌ترین روند واگذاری بناهای تاریخی به منظور احیا، مرمت و بهره برداری مدت معین توسط بخش خصوصی بناهای تاریخی خبر داد و گفت: «خانه امام جمعه» و «خانه پدری جلال آل احمد» تهران، «خانه شادمان» و «خانه حظیره‌ای» یزد، «کاروانسرای ورده» شمال ساوه استان مرکزی، «خانه فاطمی» استان گلستان و «قلعه زائر خضرخان» شهر اهرم استان بوشهر از جمله این موارد است.

جانفشانی گفت: «عمارت ملک» بوشهر، «قلعه دزک» روستای دزک چهارمحال و بختیاری، «خانه خادم باشی» اردبیل، «خانه بخردی» اصفهان، »کاروانسرای مهر» سبزوار خراسان رضوی، «خانه مستوفی» خراسان جنوبی، «خانه حشمت اللشکر» شهرسرخه از استان سمنان، «خانه میررحیمی» و «خانه ابراهیمی» شهر دامغان استان سمنان، «حمام خان» شهر سنندج استان کردستان، «خانه غفاری» کرمان، «خانه فیض مهدوی» کرمانشاه از جمله دیگر اماکن تاریخی و فرهنگی است به مزایده گذاشته می شود.

اطلاعات تکمیلی آن هفته آینده در روزنامه های کثیر الانتشار در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

[related-post id="79515"]

[caption id="attachment_205307" align="aligncenter" width="1280"]خانه امام جمعه تهران خانه امام جمعه در محدوده بافت تاریخی تهران در خیابان ناصر خسرو (ناصری سابق) روبروی وزارت دارائی در کوچه امام جمعه قرار گرفته است | محله‌ای که این خانه در آن واقع شده در گذشته‌های دور به نام محله عودلاجان شهرت داشته است و تکیه دولت سابق هم در همین محله و با اندکی فاصله از خانه امام جمعه قرار داشته است | قدمت این بنا به دوره قاجاریه می‌رسد و در سال ۱۳۷۵در فهرست آثار ملی ثبت شد | این بنا، نخست خانهٔ «میرزا آقاخان نوری» صدراعظم ناصرالدین شاه بود. بعدها امام جمعهٔ تهران آن را خرید و در آن ساکن شد. حاج «سیدابوالقاسم امام جمعه» پسر ارشد «سیدزین الدین امام جمعه» و نوهٔ دختری «معیرالممالک» (نظام الدوله) بود که پس از فوت پدر، امامت جمعه و تولیت مسجد امام را برعهده گرفت و چندی بعد با دختر مظفرالدین شاه، «شکوه الدوله» (زن سابق موقرالسلطنه) ازدواج کرد. «حاج ابوالقاسم امام جمعه» از اواخر حکومت محمدشاه قاجار تا چندی بعد از مشروطه، عهده‌دار منصب امامت جماعت تهران بود[/caption]

 
کد خبر 205304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =