چمدان: سردار امیر رحمت الهی فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی چهارم دی ماه در سومین نشست تخصصی فرماندهان، معاونان و مدیران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: این نشست با محوریت بررسی روش‌های تقدم امنیت نرم افزاری بر امنیت سخت افزاری، چگونگی مشارکت پذیری مردم در حفاظت از آثار تاریخی و عملکرد یگان حفاظت در 9 ماه ابتدایی امسال تشکیل شده است.

او ادامه داد: بیش از 34 هزار اثر ثبتی، 23 اثر غیرمنقول ثبت جهانی، 420 پایگاه حفاظتی و 1930 نفر کارکنان یگان حفاظت را تشکیل می‌دهند، ماموریت‌های یگان حفاظت چند وجهی است، جنبه حفاظتی، امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی از وجوه وظایف یگان حفاظت محسوب می‌شود.

رحمت اللهی گفت: ارتباط رادیویی 25 استان با مراکز انتظامی ناجا ایجاد شده است تا در شرایط اضطراری امکان استفاده از پشتیبانی و حمایت ماموران نیروی انتظامی فراهم باشد، با توجه به گستردگی آثار تاریخی و عدم امکان نظارت مستقیم یگان حفاظت، برای اولین بار نرم افزار میراث بان طراحی شده است، متاسفانه بانک اطلاعاتی در سازمان وجود نداشت، همچنین نیروی انسانی با آثار تاریخی موجود تطابق ندارد، جایگزین کردن روش‌های نوین حفاظت، گستردگی آثار و نبود امکانات لجستیک برای نظارت بر آثار از جمله دلایل طراحی این نرم افزار بوده است.

فرمانده یگان حفاظت به کارکردهای این نرم افزار اشاره کرد و گفت: ثبت اطلاعات آثار، قابلیت دسترسی آسان به اطلاعات، مستندسازی آثار، امکان ثبت تصاویر آثار، دسترسی سریع و آسان به اطلاعات، تحلیل جرایم، گزارش گیری، نظارت بر عملکرد واحدهای اجرایی، تحلیل وضعیت آثار از جمله کارکردهای نرم افزار میراث‌بان است.

او افزود: دو دستگاه تریلر حامل 20 تن صنایع دستی ساخت کشور چین امسال توقیف شد.

رحمت الهی ادامه داد: امسال 5 هزار و 478 مورد اخطاریه برای افرادی که قصد دست اندازی به آثار تاریخی داشته‌اند صادر شده است و از این تعداد 541 مورد منجر به تشکیل پرونده قضایی شده است. این نشان می‌دهد که با عزم جمعی و ابتکار عمل می‌توان جلوی وقوع جرم را در لحظه آغاز آن گرفت.

فرمانده یگان حفاظت گفت: بررسی و مطابقت فنی ورود فلزیاب‌ها به کشور به همکاری یگان حفاظت در حال انجام است، امسال هزار و 145 نفر مجرم در حوزه میراث فرهنگی دستگیر شده‌اند، 6هزار و 810 قلم شیء تاریخی اصیل کشف شده است و 15312 شیء تقلبی که جرم مستقل کلاهبرداری محسوب می‌شود نیز کشف و ضبط شده است. 996 شیء تاریخی از سوی خود مردم تحویل به یگان حفاظت استان‌ها تحویل شده است، 284 دستگاه فلزیاب کشف شده است و 266 مورد مجوز برای استفاده قانونی از فلزیاب صادر شده است، 217 مورد اسکورت در سال جاری از سوی یگان انجام شده است که 6 مورد برای انتقال اشیا برای نمایش در خارج از کشور بوده است و 211 مورد اسکورت داخلی صورت گرفته است.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در خصوص استان‌های پیشرو در کشف اشیای عتیقه گفت: استان مازندران، کرمانشاه و کرمان استان‌هایی هستند که عمدترین کشفیات اشیای عتیقه در آنها اتفاق افتاده است.

علی اصغر مونسان  نیز در این مراسم با اشاره به آنکه میراث فرهنگی متعلق به همه بشریت است گفت: وقتی جرمی علیه میراث اتفاق می‌افتد گویی این جرم علیه تمام بشریت اتفاق افتاده است. اگر بخواهیم از میراث فرهنگی حفاظت کنیم باید از ابزارهای مختلف بهره جوییم چراکه بیش از 34 هزار اثر ثبت ملی و بش از یک میلیون سایت تاریخی شناسایی شده، داریم که به نظر می‌آید با توجه به بودجه محدود نیازمند انجام کارهایی برای پیشگیری از وقوع جرم در حوزه میراث هستیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه با رونمایی از اپلیکیشن میراث‌بانان گفت: گاهی اوقات بخش‌های دولتی و نهادهای عمومی دقت کافی را ندارند و برخی از استعداد ما صرف بخش‌هایی می‌شود که باید در کنار ما قرار گیرند چراکه برخی فکر می‌کنند اجازه دارند که به واسطه طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی، میراث فرهنگی را از بین ببرند. این در حالی است که هیچ طرح توسعه‌ای نیز توجیهی برای از بین بردن میراث فرهنگی نیست. مگر می‌شود هویت یک کشور را که به سادگی ایجاد نشده، بتوانیم با طرح عمرانی خدشه‌دار کنیم؟ میراث فرهنگی متعقل به تک تک افراد جامعه است.

مونسان همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به آنکه تمام موزه‌های فعال کشور زیر نظر سازمان متولی میراث، یعنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت می‌کنند، گفت:  از تمایل دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و نهادهای مختلف برای راه‌اندازی موزه استقبال می‌کنیم هر چند مالکیت و بهره‌رداری این موزه‌ها می‌تواند توسط دستگاه‌های مختلف انجام شود اما نظارت بر موزه‌ها سازمان متولی است.

او درباره تخریب خانه‌های تاریخی که در فهرست ملی میراث فرهنگی ثبت شده‌اند، گفت: خانه‌های ثبت ملی با دقت پایش می‌شوند اما کمابیش شاهد تخریب نیز هستیم برخی اوقات سهل‌انگاری از سوی شهرداری‌ها اتفاق می‌افتد با این وجود سعی می‌کنیم تعامل و هماهنگی مناسبی با شهرداری‌ها داشته باشیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین در خصوص تخریب بافت تاریخی شیراز گفت: متاسفانه در طرح گسترشی که در شیراز شاهد هستیم در گذشته اقدامات تخریبی زیادی در بافت تاریخی اتفاق افتاد البته اخیرا نیز چند مورد ساختمان تاریخی تخریب شد که از استاندار درخواست کردیم تا به این مهم ورود کنند.

او ادامه داد: همانطور که نیز گفته‌ام طرح تخریب بناهای تاریخی به بهانه طرح توسعه پذیرفته شده نیست. در این راستا کمیته امنیت در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شد و نماینده‌هایی از وزارتخانه‌های مختلف مانند وزارت اطلاعات، امور خارجه، امنیت و غیره در این کمیته حضور داشتند و به بررسی تخریب بافت تاریخی شیراز پرداختیم حتی نمایندگان از شورای تعلیم و نمایندگان مجلس در محل حضور یافتند و تاکید بر توقف تخریب‌ها دادند.

به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، سه خانه تاریخی که در شیراز تخریب شدند باید عین به عین ساخته شوند در این خصوص حکم قضایی صادر شده و امید است تا این حکم اجرایی شود.

به گزارش چمدان، نرم‌افزار میراث‌بان در حاشیه این نشست رونمایی شد. این نرم‌افزار متشکل از دو بخش ثبت اولیه اثر و بازدید مجدد است. ثبت نام اثر و مامور بازدیدکننده، شناسنامه اثر، موقعیت جغرافیایی و اهمیت امنیت پایدار و بازدید ادواری، ثبت طول و عرض جغرافیایی توسط گوگل مپ، فاصله تقریبی اثر تا اولین پایگاه میراث فرهنگی،بررسی آثار تخریب و ارسال مستندات تصویری از امکانات این نرم‌افزار است.
کد خبر 197977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =