شاید بهنظر برسد که تمام کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده آمریکا از نظر ایمنی در شرایط بسیار مناسبی قرار داشته باشند و کشورهای خاورمیانه درگیر جنگ و تروریسم. این درحالی است که نتایج تحقیقات و پیمایشهای بینالمللی نشان میدهد بخشهایی از خاورمیانه و شمال آفریقا ایمنتر از برخی از محبوبترین مقصدهای گردشگری هستند. به عنوان نمونه، خطر جرم و جنایت در اردن کمتر از فرانسه، ایتالیا، آمریکا و تایلند است. خطر وقوع جرم و جنایت و تروریسم در مراکش کمتر از بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده است.
تازهترین «گزارش جهانی خطر» که در روزهای اخیر منتشر شده است، «شاخص رقابتپذیری سفر و گردشگری 2017» که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده است و همچنین دادههای پایگاه «مناسب برای سفر» که از سوی سازمان حفاظت بهداشتی اسکاتلند منتشر میشود، سه ردهبندی مختلف را ارائه کردهاند که به ترتیب کشورهای مقصد گردشگری جهان را براساس نرخ جرم و جنایت، نرخ بلایای طبیعی و نرخ بهداشت ردهبندی میکنند. این شاخصها میتواند اطلاعات خوبی را درخصوص وضعیت کلی ایمنی در کشورهایی که گردشگران قصد سفر به آنها را دارند عرضه کنند.
براساس این گزارش، نرخ جرم و جنایت در ایسلند از همه کمتر است و این کشور بهعنوان امنترین کشور جهان برای سفر معرفی شده است. جای تعجب هم نیست زیرا از سال 2000 تاکنون فقط 36 نفر در این کشور به قتل رسیدهاند. اماراتمتحدهعربی و سنگاپور هم در رتبههای دوم و سوم امنترین کشورهای جهان قرار گرفتهاند. بدترین نرخهای امنیت از نظر جرم و جنایت مقصدهای گردشگری برای آفریقای جنوبی، ترکیه، تایلند، هند و مکزیک ثبت شده است.
بین کشورهای محبوب گردشگری، ژاپن از نظر خطر وقوع بلایای طبیعی خطرناکترین کشور معرفی شده است. بهطوریکه نرخ خطر بلایای طبیعی در این کشور 13.47 درصد است. از نظر وضعیت بهداشتی، ایالاتمتحده، استرالیا، کانادا، نیوزلند، اماراتمتحدهعربی و ژاپن کمترین خطر را برای مسافران دارند. «تب دنگی» سنگاپور و استرالیا و «مالاریا» و «زیکا» بخشهایی از هند، آفریقای جنوبی و تایلند را تهدید میکند.
ردهبندی 20 مقصد سفر از نظر نرخ جرم و جنایت (از بهتر به بدتر)
- ایسلند
- اماراتمتحدهعربی
- سنگاپور
- اسپانیا
- استرالیا
- کانادا
- ژاپن
- مراکش
- اردن
- باربادوس
- یونان
- ویتنام
- فرانسه
- ایتالیا
- ایالاتمتحده
- مکزیک
- هند
- تایلند
- ترکیه
- آفریقای جنوبی
ردهبندی 20 کشور با بیشترین خطر بلایای طبیعی (از بهتر به بدتر)
- باربادوس
- ایسلند
- اماراتمتحدهعربی
- سنگاپور
- فرانسه
- کانادا
- اسپانیا
- ایالاتمتحده
- استرالیا
- ایتالیا
- اردن
- ترکیه
- آفریقای جنوبی
- مکزیک
- تایلند
- مراکش
- هند
- یونان
- ویتنام
- ژاپن
جایگاه ایران در سه ردهبندی مختلف
شاخص رقابتپذیری سفر و گردشگری 2017│ ایران در گزارش «شاخص رقابتپذیری سفر و گردشگری 2017» از بین 136 کشور از نظر ایمنی و امنیت در رتبه کلی 87 قرار گرفته است. این ردهبندی براساس نرخ جرم و جنایت، خشونت و تروریسم انجام شده است و کشورمان بهترتیب از نظر هزینه کسب و کار در جرم و جنایت و خشونت در رتبه 78، از نظر قابلیت اطمینان به خدمات پلیس در رتبه 72، از نظر شاخص حوادث تروریسم در رتبه 104 و از نظر نرخ قتل نسبت به 100 هزار نفر جمعیت در رتبه 84 از 136 کشور قرار گرفته است.
در این گزارش، ایران در بخش بهداشت و سلامت بهطورمتوسط رتبه 93 از 136 کشور را به دست آورده است و به ترتیب، از نظر تراکم پزشک نسبت به هزار نفر جمعیت در رتبه 91، دسترسی به آب آشامیدنی سالم در رتبه 71، تختهای بیمارستانی نسبت به 10 هزار نفر جمعیت در رتبه 135، درصد شیوع اچآیوی در جمعیت بزرگسال در رتبه اول (کشورمان همراه با 57 کشور دیگر در این رتبه قرار دارد و رصد شیوع این ویروس در بزرگسالان ایرانی 0.1 درصد محاسبه شده است) و همچنین موارد وقوع مالاریا نسبت به 100 هزار نفر جمعیت در رتبه 76 قرار دارد.
ردهبندی گزارش جهانی خطر│ براساس این گزارش، بین سالهای 2012 تا 2016 نرخ متوسط خطر در ایران 4.87 درصد محاسبه شده که این رقم از نظر قرارگرفتن در معرض بلایای طبیعی مثل زلزله، طوفان، سیل، خشکسالی و افزایش سطح آب دریا برابر با 10.19 درصد و از نظر آسیبپذیریهای وابسته به زیرساختها، تغذیه، شرایط زندگی و اوضاع اقتصادی 47.78 درصد است و با این امتیاز ایران توانسته است از ردهبندی کشورهای بسیار کمخطر، کمخطر، خطر متوسط، پرخطر و بسیار پرخطر در شمار کشورهای کمخطر قرار گیرد.
اینترنشنال SOS │ اینترنشنال SOS بزرگترین سازمان بینالمللی ارائهدهنده خدمات امنیت و مراقبتهای پزشکی سفر در جهان است. براساس ردهبندی این سازمان که 18 نوامبر 2018 بهروزرسانی شده است ایران همچنان در رده کشورهای کمخطر قرار دارد.
[caption id="attachment_191260" align="aligncenter" width="2000"]

[caption id="attachment_191252" align="aligncenter" width="927"]

[caption id="attachment_191253" align="aligncenter" width="1433"]

[related-post id="39789"]
[related-post id="6223"]