چمدان: علی اصغر مونسان در برنامه دستخط در واکنش به این سئوال که اعضای دولت چقدر برای رفع مشکلات مردم تلاش می‌کنند و آیا مردم هم این تلاش را احساس می‌کنند یا خیر گفت: آنچه که من در دولت می‌بینم این است که همه اعضای دولت تلاش می‌کنند امور برای مردم راحت‌تر و روان‌تر شود اما اینکه حس مردم اینگونه است یا نه باید از مردم پرسید.‎

وی افزود: همیشه انتقاد و پیشنهاداتی وجود داشته و دارد اما اعضای دولت خیلی تلاش می‌کنند. گاهی برخی موضوعات را نمی‌شود مطرح کرد و در عام به آن پرداخت؛ البته نه به این دلیل که مردم غریبه باشند بلکه به دلیل سوء استفاده آن طرفی آبی‌ها ... شاید طرح برخی مسائل مسیر را برای دشمنان باز کند و متوجه شوند کجا محدودیت داریم و کجا دچار مشکل هستیم. البته حتما مردم درست می‌گویند و توقع آنها از مسئولان و دولت درست است و باید بیشتر به آنها پرداخت اما موضوعات این چنینی هم هست.

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره رابطه‌اش با سایر اعضای دولت نیز گفت: تلاشم این بوده که به همه اعضای دولت احترام بگذارم و سعی کنم روابط خوبی برگزار کنم تا ماموریت‌های کاری درست پیش برود.

معاون رئیس جمهور در پاسخ به این سئوال که آیا از افزایش قیمت‌ها در بازار و زندگی مردم خبر دارد یا خیر گفت: کمتر خرید می‌روم و بیشتر خانواه خرید خانه را انجام می‌دهند اما از قیمت‌های بازار مطلع هستم.

وی ادامه داد: شرایط شرایط ویژه‌ای است. به ترکیه اشاره می‌کنم البته قصدم قیاس یا توجیه نیست اما خوب است به این نکته توجه شود. ترکیه را ببینید. ظرف چند روز همه چیز در این کشور به هم ریخت. لیر آن به یکباره شدیدا افت کرد. یک تهدید توییتری بازار ترکیه را به هم ریخت و فقط دو مقام آن را تحریم کردند نه کل این کشور را. اما ملت ما فشار تحریم را از اول انقلاب تحمل کرده است. این که توانستیم بگذریم به دلیل تجریه مسئولان و تحمل بالای مردم بوده است.


معاون رئیس جمهور افزود: ترامپ بارها گفته بود که از برجام خارج خواهد شد و به همین دلیل دولت پیش بینی‌های لازم را کرده بود. البته برخی دستگاه‌ها کمتر و برخی بیشتر برای مواجهه با چنین اتفاقی آماده شده بودند.

مونسان با بیان اینکه اعتقاد قلبی دارم که مردم ما بسیار بزرگ هستند گفت: مردم وقتی ببینند که مسئولان و مدیران تلاش می‌کنند حتی اگر به نتیجه و هدف نرسند راضی هستند. تیم ملی ما در جام جهانی یک باخت هم داد اما مردم جشن گرفتند چون تلاش تیم ملی را دیده بودند. رهبری هم در دیدار دولتمردان به این موضوع اشاره کرده بودند.

دستور به مدیر سعدآباد برای پذیرش یک گروه نمایشی با علم به اعتراضات مردم

معاون رئیس جمهور به خاطره‌ای درباره فاصله نظام با مردم اشاره کرد و گفت: جمعه هفته گذشته توانستم دختر کوچولویم را با خانواده به یکی از پارک‌ها ببرم. چند جوان دور هم بودند و کار نمایشی داشتند که به صورت غیررسمی اجرا می‌کردند و مردم به آنها پرداخت‌هایی انجام می‌دادند. این جوانان بنری زده بودند که آقای رئیس جمهور ما را حمایت کنید. درگیر شدم بروم جلو یا نه ... گفتم اگر بروم می‌گویند می‌خواهد خودش را نشان دهد و اگر نروم کوتاهی کرده‌ام. با خانمم مشورت کردم که باید بروم جلو تا چهره نظام مثبت دیده شود. این گروه نمایشی جا می‌خواستند برای اجرا. آنها می‌گفتند جایی برای اجرا ندارند و دائما بساط آنها را جمع می‌کنند. همانجا به مدیر مجموعه سعد آباد زنگ زدم و گفتم همین الان به این جوان‌ها زنگ بزن و با اینکه می‌دانم در موزه‌ها و بناهای تاریخی نمی‌شود چنین برنامه‌هایی را اجرا کرد و حتما به دلیل جایگاه فاخر موزه‌ها و بناهای تاریخی مورد اعتراض مردم قرار می‌گیریم اما بهتر است اقدامی برای این گروه جوان صورت گیرد تا نگویند فاصله نظام با مردم خیلی زیاد است.

اولین کسی بودم که بعد از برجام هواپیما وارد کشور کردم

مونسان در واکنش به این سئوال که چرا مدیران دولت همه تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد برجام گذاشتند گفت: من مدیر اجرایی بودم و اهل سیاست هم نیستم که به چپ و راست ربط پیدا کند اما انصافا برجام فضای مثبت کاری برای ما ایجاد کرد. از مدیران اجرایی مثل صنعت کشتیرانی یا هواپیمایی بپرسید. در کیش بعد از برجام اولین کسی بودم که هواپیما وارد کرد. کیش ایر که متعلق به منطقه آزاد کیش است دارای 10 فروند هواپیما بود؛ سه فوکر و 7 بوگینگ ام دی که همگی بالای 30 سال قدمت داشتند و باید کنار گذاشته می‌شدند اما نمی‌توانستیم. بعد برجام من دو ایرباس 321 مدل 2007 و 2008 اقساطی برای این ایرلاین گرفتم که الان جزء بهترین هواپیماهای کشور هستند.  پول حداقلی 6 میلیون دلار دادیم و مابقی اقساطی که از محل پرواز همین هواپیماها این اقساط پرداخت می‌شود. دو ایرباس 320 اجاره‌ای هم به این ناوگان اضافه کردیم. فضای بعد از برجام امکان توسعه داد و الان که برجام آسیب دیده این همه مشکل ایجاد شده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور و تیم امور خارجه تلاش کردند تا برجام محقق شود گفت: رئیس جمهور هیچ وقت نگفت همه پشت برجام بایسند تا اگر رفت جلو، شما هم جلو بروید و اگر نرفت، شما هم نروید. من همیشه با شتاب کار کرده‌ام اما برجام شتاب من را بیشتر کرد اما هیچ وقت من متوقف نشدم.

وی تاکید کرد: مدیران اجرایی باید خودشان این را لحاظ می‌کردند و نباید بیندازیم گردن رئیس جمهور. برخی حتی از برجام هم بهره نگرفتند.

خواهرزاده که هیچ ؛ هیچ نسبتی با رئیس جمهور ندارم 

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در واکنش به شایعه نسبت فامیلی با حسن روحانی گفت: از روز اول دولت یکی از مواردی که برای من حاشیه ایجاد کردند فامیل بودن با رئیس جمهور بود. یکی از مشکلات کشور همین حاشیه‌هاست. گاهی تا 50 درصد انرژی ما صرف حاشیه‌ها می‌شود. من 5 سال است که مدام اعلام می‌کنم خدا شاهد است هیچ نسبتی با رئیس جمهور ندارم چه برسد به خواهرزاده ایشان بودن. تکذیبه داده‌ام که البته اخیرا دیگر باور کرده‌اند.

وی درباره واکنش رئیس جمهور به این شایعات نیز گفت: رئیس جمهور چه بگوید. من باید تکذیب می‌کردم که کردم.

به گزارش چمدان، مونسان درباره آمار گردشگر خارجی گفت: زمانی که من وارد سازمان میراث فرهنگی شدم یعنی مرداد سال گذشته کاهش 3 درصدی ورودی گردشگر داشتیم اما در پایان سال به رشد 4 درصدی رسیدیم. در واقع در پایان سال 96 رشد چهار درصدی گردشگر خارجی را تجربه کردیم. اما خوشبختانه در چهار ماهه اخیر شاهد رشد 38 درصدی گردشگر ورودی به کشور هستیم.

 

ویدئو | آمار گردشگران خارجی در ایران

پنج کشوری که بیشترین توریست را به ایران اعزام می‌کنند


وی در پاسخ به این سئوال که کدام کشورها بیشترین توریست به ایران را اعزام می‌کنند گفت: عراق، آذربایجان، ترکیه، ارمنستان و عربستان. حتی آمار عربستانی‌ها که بعد از واقعه سفارت آمار گردشگرانشان در ایران به شدت کاهش یافته بود در ماه‌های اخیر با رشد روبرو شده‌ است. در واقع سفر مردم کشورهای منطقه به ایران رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه از ابتدای امسال شاهد کاهش سفر اروپایی‌ها به ایران بوده‌ایم گفت: علت کاهش سفر اروپایی‌ها به ایران، ایران هراسی است که دشمنان ایجاد می‌کنند. البته جالب است بدانید که بر اساس گزارشی که تورگردان‌ها ارائه می‌کنند اروپایی‌ها سفر خود به ایران را کنسل نکرده‌اند ولی می‌گویند بگذاریم ببینم وضعیت چگونه می‌شود. آنها فکر می‌کنند ایران آشفته بازار شده است. تصور بنده این است که اگر زمان بگذرد به نقطه تعادلی بازخواهیم گشت.

وی به آمار صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: در مورد صنایع دستی نیز رشد خوبی داشته‌ایم. تا پایان اردیبهشت ماه بر اساس آمار گمرک 32 میلیون دلار صادرات داشتیم که 16 درصد رشد را نشان می‌دهد. همچنین در صنایع دستی طرح تجاری‌سازی را آغاز کرده‌ و برندسازی را در آن درنظر گرفته‌ایم. طراحی مبتنی بر سلیقه مشتری، بسته بندی و مارکتنیگ هم در این طرح مورد توجه قرار می‌گیرد. ضمن اینکه صنایع دستی ما از فضای مجازی به خوبی استفاده می‌کند و ما هم به این امر کمک می‌کنیم.

معاون رئیس جمهور به آمار دیگری در حوزه صادرات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 281 میلیون دلار صنایع دستی از مبادی گمرکی صادر کرده‌ایم. 5 میلیون و 100 هزار گردشگر خارجی هم در کشور داشتیم که اگر هر کدام به طور متوسط 50 دلار صنایع دستی خرید کرده باشند که حتما بیش از این بوده 250 میلیون دلار صادرات چمدانی می‌شود. بنابراین بیش از 500 میلیون دلار صادرات صنایع دستی در مجموع داشتیم. جا دارد که تا 2 میلیون دلار افزایش پیدا کند.

واگذاری بناهای تاریخی زیر سطح یک به مردم 

مونسان در زمینه وضعیت حوزه میراث فرهنگی نیز گفت: در حوزه میراث فرهنگی از مشارکت مردم بیشتر بهره می‌گیریم. ایران تاریخی و پهناور است و همه این موضوع را می‌دانیم اما فکر نمی‌کردیم در هر شهری که برویم پر است از آثار تاریخی و چند هزار ساله .. اینگونه نیست که فقط شیراز و اصفهان و ... تاریخی باشند. ما تلاش کردیم که میراث زیر سطح یک را به مردم واگذار کنیم. مردم سرمایه‌گذاری، ترمیم و مرمت می‌کنند و از آن کسب و کار در می‌آورند و اشتغالزایی می‌کنند. این اقدام شروع شده بود و ما به آن سرعت داده‌ایم.

او در توضیح سطح یک نیز گفت: بناهای تاریخی مثل فلک افلاک، پاسارگاد، تخت جمشید و ... سطح یک هستند که در مورد این سطح واگذاری نداریم اما زیر این سطح اقداماتی برای واگذاری به مردم شده و در حال انجام است.

مونسان ادمه داد: مجموعه‌ای داریم به نام صندوق احیا و مردمت بناهای تاریخی. این مجموعه در چهار سال دولت یازدهم 43 پروژه را واگذار کرده بود که 10 مورد آن به بهره برداری رسیده بود. اما در یکسال گذشته 37 پروژه را واگذار کردیم که 10 مورد آن به بهره‌برداری رسیده است. صندوق توسعه ملی 8700 میلیارد تومان منابع در اختیار می‌گذارد تا در صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی هزینه کنیم و پروژه‌ها را جلو ببریم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره آمار بازنشستگی این سازمان پس از تصویب قانون جدید گفت: سازمان میراث فرهنگی آمار بالای بازنشستگی ندارد. من نگران این قانون هم نبودم. جوانگرایی کار بسیار خوبی است. من ترکیبی معاونان و مدیرانم را منصوب کرده‌ام. در حد معاونان دو معاون مشمول بازنشستگی می‌شوند که احساس می‌کردم در این معاونت‌ها تجربه بیشتری نیاز است. یکی معاون امور مجلس و دیگری معاون توسعه مدیریت. بخش‌های عملیاتی یا جوان هستند یا میانسال. بنابراین ما تغییرات زیادی نداریم.

به گزارش چمدان، مونسان در واکنش به این سئوال که آیا سفارتخانه‌های ایران در کشورهای مختلف در معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری ایران کم کاری می‌کنند گفت: وزارت امور خارجه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی را شروع کرده است. من تقریبا همه سفرا را در تهران یا زمانی که در کیش بودم ملاقات کرده‌ام. نکته مهم این است که موضوع گردشگری برای همه سفرای ما موضوع مهم و اصلی شده است و اقدامات خوبی هم صورت گرفته است مانند صدور ویزای الکترونیکی. گردشگران خارجی واقعا در این زمینه مشکل داشتند و گلایه می‌کردند از روند صدور طولانی ویزای ایران. اما در مورد معرفی ایران واقعا باید تلاش بیشتری شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بودجه تبلیغات ما بسیار اندک بود. آنقدر اندک که حتی صرف تبلیغات تلویزیونی خودمان هم نمی‌شد. متاسفانه تبلیغات را سرمایه‌گذاری نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم هزینه است. خوشبختانه امسال سازمان برنامه و بودجه رقم خوبی را به این موضوع تخصیص داد. اقداماتی را شروع کردیم که انشالله بتواند سرآغاز معرفی بیشتر کشور در خارج کشور باشد.

مو.نسان اضافه کرد: ما و ترکیه همزمان چین را هدفگذاری کردیم. چین 121 میلیون گردشگر خروجی دارد. ما این همه ارتباطات سیاسی و اقتصادی با چین داریم اما چین توریست زیادی برای ایران نمی‌فرسند. ما پرتال جامع گردشگری را راه اندزای کردیم. عدد چند میلیونی بازدید کننده هم پیدا کرده است. این پرتال جا دارد که ارتقاء پیدا کند و چند زبانه شود. انشالله زودتر به بخش غیردولتی واگذار خواهیم کرد تا با دقت بیشتری کار این پرتال ادامه یابد.

وی با بیان اینکه اگر به همان اندازه که به صنعت و کشاورزی پرداختیم، حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی را مورد توجه قرار دهیم به طور حتم شاهد رشد فزاینده‌ای خواهیم بود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه در صنایع دستی 70 درصد خانم‌ها درگیر هستند که بخش زیادی از آنها سرپرست خانوار هستند گفت: باور کنید فقط یک ماموریت ما اقتصادی است. ما ماموریت اجتماعی هم داریم. موفق‌ترین دستگاه کشور در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها بدون شک سازمان میراث فرهنگی است. ما این روند را معکوس کرده‌ایم. متولی بوم‌گردی‌های کشور، جوان‌های شهر با ریشه‌های روستایی هستند که به روستاهایشان بر می‌گردند و خانه‌های آبا و اجدادشان را به اقامتگاه بومی تبدیل کرده و بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان گردش اقتصادی ایجاد می‌کنند و شادی و نشاط هم فراهم می‌کند. گردشگری در روستاها و شهرها که رونق بگیرد سایر بخش‌ها نیز به حرکت درمی‌آیند. یکی از مزیت‌های گردشگری این است که همه صنایع را فعال می‌کند. صنعت دریایی، زمینی، هوایی، کشاورزی و ... را فعال می‌کند.

 

ویدئو | واکنش مونسان به افزایش قیمت بلیت هواپیما

قیمت هواپیما به نرخ سابق برگردد

مونسان در واکنش به این سئوال که گران بودن سفر داخلی مردم را به سفر به کشورهای منطقه از جمله ترکیه سوق می‌دهد گفت: ما تلاش کردیم بسته‌های ارزان قیمت سفر را فراهم کنیم اما ابزارهای مستقیم ما کم است. باید خواهش کنیم دستگاه‌های دیگر کمک کنند. مثلا ناوگان حمل و نقل که دست ما نیست اما باید به نوعی قیمتش تحت کنترل قرار گیرد.

وی درباره افزایش قیمت بلیت هواپیما نیز گفت: بلیت هواپیما باید با تلاش دوستان به قیمت قبل برگردد ... وزارت راه هم انشالله پیگیری می‌کند. با جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مکاتبه کردم و او هم دستوراتی داد. وزیر راه هم نگرانی دارد. دولت اینگونه نیست که بی‌تفاوت باشد. دوستان ناوگان هوایی هم حرف‌هایی دارند. آنها قبلا ارز 4200 تومانی می‌گرفتند اما الان نمی‌گیرند ...

هر گردشگر خارجی معادل 30 بشکه نفت

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه هر گردشگر به اندازه 30 بشکه نفت ارزش دارد اما جدی گرفته نمی‌شود گفت: از گردشگر سلامت 2500-2400 دلاری داریم تا گردشگر زیارتی 400 تا 600 دلاری. متوسط چیزی جدود 1400 تا 1500 دلار می‌شود. هر بشکه نفت را 50 دلار در نظر بگیریم می‌شود 30 بشکه نفت. متاسفانه جدی نمی‌گیریم ...

رنگ زرد ایران در سایت برخی سفارتخانه‌های خارجی و ضرر قطع ارتباط بوکینگ

مونسان درباره سند جامع گردشگری نیز گفت: این سند در کمیسیون‌های دولت در حال رسیدگی و بررسی است. تلاش کردیم جامع باشد. اگر نقطه ضعفی هم داشته باشد چکش کاری می‌شود تا وقتی وارد صحن دولت شد واقعا جامع باشد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در واکنش به نمایش ایران به رنگ زرد در سایت برخی سفارتخانه‌های خارجی گفت: کشورهای مختلف برای سفر را به رنگ‌های سبز، زرد و قرمز نشان می‌دهند. در واقع کشورهایی که به رنگ زرد یا قرمز نشان می‌دهند به این معنی است که سفر به این کشورها به عنوان مقصد گردشگری دارای ریسک است. ما در ناحیه قرمز نیستم اما برخی ایران را در لکه‌های زرد رنگ قرار داده‌اند. در واقع زرد و قرمز به نوعی عدم توصیه وزارت خارجه آن کشور برای سفر به این مقاصد به حساب می‌آید.

به گزارش چمدان، مونسان درباره قطع ارتباط بوکینگ با ایران نیز گفت:  یکی از بزرگترین سایت‌های رزرواسیون هتل یعنی بوکینگ بعد از تحریم‌های اخیر رابطه‌اش را با ایران قطع کرد. در سایت‌های دیگر کمابیش هستیم اما اصلی‌ترین سایت همین بوکینگ بود. البته این ارتباط قبل برجام هم نبود. بعد از برجام فراهم شد و اتفاقا شاهد رشد هم بودیم اما متفاسانه دوباره این ارتباط با تحریم‌های جدید قطع شد.

دو خواسته مونسان درباره عوارض خروج از کشور که محقق نشد

معاون رئیس جمهور درباره افزایش ناگهانی و سه برابری عوارض خروج از کشور در سال جاری نیز گفت: من با افزایش ناگهانی و سه برابری عوارض خروج از کشور مخالف بودم. ضمن اینکه تاکید داشتم که اگر افزایشی صورت می‌گیرد این رقم به توسعه گردشگری که نحیف است اختصاص پیدا کند. اولی که نشد و عوارض خروج از کشور را سه برابر کردند. دومی هم محقق نشد و عدد بسیار کمی از درآمد عوارض خروج از کشور را به ما اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: درباره مسئنله ارز مسافرتی هم نمی‌خواستیم مردم را یک دفعه دچار شوک کنیم که مردم فکر کنند اتفاقات بزرگتری در راه است. من خواستار هدفمند شدن ارز مسافرتی بودم اما می‌گفتند یک دفعه فشار زیادی به بازار ارز وارد خواهد شد. برخی می‌گویند چرا ارز مسافراتی را به طور کامل قطع نکردید که باید در پاسخ بگویم که ممکن بود تقاضای بزرگ به بازار وارد شود و تلاطم دیگری را به تلاطم موجود اضافه کند.

فعال شدن مستر کارت و ویزا کارت در ایران؟ ؛ شدنی نیست ...

رئیس سازمان میراث فرهنگی در واکنش به اینکه آیا امکان فعال شدن کارت‌های اعتباری بین‌المللی برای گردشگران خارجی در ایران وجود ندارد گفت: این موضوع به بانک مرکزی برمی‌گردد اما اگر منظورتان ویزا کارت و مستر کارت است که ریشه آمریکایی دارند شدنی نیست. البته عدم کاربرد این کارت‌ها در کشورمان اثرش کمتر از قطع ارتباط بوکینگ نیست. توریست‌ها عادت ندارند پول نقد همراه خود به سفر ببرند. آنها کارت‌های بین المللی دارند که در همه جای دنیا کاربرد دارد به ویژه کانتر هتل‌ها. اما وقتی می‌خواهند به ایران بیایند این کارت‌ها کار نمی‌کند و باید نقدینگی زیادی با خودشان به ایران بیاورند که همین امر برای آنها مشکل و ترس ایجاد می‌کند.

مونسان ادامه داد: اگر بانک‌های کشور کمک کنند می‌توانیم در مبادی ورودی به کشور از گردشگران خارجی ارز بگیریم و کارت بانکی ریالی به آنها بدهیم و هنگام خروج از کشور نیز دوباره باقیمانده ریالی مانده در کارت را به ارز تبدیل کرده و به آنها برگردانیم. اقداماتی از سوی برخی بانک‌ها در این زمینه تا قبل از تحریم‌های جدید صورت گرفته بود اما متاسفانه عملیاتی نشد.

سوابق کاری مونسان؛ از کار با مرحوم منصور ترکان تا اکبر ترکان و قالیباف 

به گزارش چمدان، معاون رئیس جمهور درباره سوابق کاری خود نیز گفت: کارم را از سال 72 از بخش خصوصی شروع و در توسعه اسلکه شهید رجایی فعالیت کردم. بعد یک اتفاق من را به کار دولتی کشاند.

مونسان ادامه داد: دو مقطع در پارس جنوبی بودم.در  مقطع اول دولتی بود که از آن جدا شدم. در مقطع دوم خدا رحمت کند منصور ترکان مدیرعامل شرکت مانا را که از من خواست شرکتش را با توچه به تجربه‌ام در پارس جنوبی در ارائه قیمت برای حضور در یک مناقصه کمک کنم. شرکت مانا یکی از شرکت‌های سازمان گسترش بود. کمک کردیم و در مناقصه برنده شدیم. او تاکید کرد که بمانم تا کار کمی جلو برود. بعد از مدتی دوباره گفت در بخش دولتی خدمت کنی برکتش بیشتر است. من ماندگار شدم. همان پروژه را مسئولیش را به من داد و من دوباره به پارس جنوبی بازگشتم. آنجا بود که دیگر از بخش غیردولتی جدا شدم.

وی ادامه داد: بعد از پارس جنوبی در مقطعی به بنیاد مستضعفان رفتم و بعد دوباره به پارس جنوبی آمدم. سپس بعد از مدتی دوباره به بنیاد برگشتم و مدیرعامل شرکت آتی ساز شدم. بعد از آن به شهرداری رفتم که دوره قالیباف بود. معاون فنی و عمرانی شهرداری از من دعوت کرد که نشستی با دکتر قالیباف داشته باشم. آتی‌ساز هم مجموعه شناخته شده‌ای است در حوزه ساختمان. هر کس آنجا باشد موضوعات شهری و شهرداری هم باید بلد باشد و به کار عمرانی هم ذاتا تسلط دارد. مدیرعامل سازمان مهدسی و عمران شهر تهران شدم. مدتی هم مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی بودم. بعد هم رفتم کیش و مدیرعامل منطقه آزاد کیش شدم.

مونسان با بیان ایکه در بنیاد مستضعفان از فروزنده مدیرعامل آن زمان بنیاد خیلی یاد گرفته است گفت: آقای فروزنده الان مشاور رئیس جمهور هستند. او در بنیاد حساب کشی شدیدی داشت و از مدیران توانمند کشور است.

معاون رئیس جمهور در واکنش به این سئوال که چه ارتباطی با آقای قالیباف داشتید که وارد شهرداری تهران شدید گفت: خوشبختانه یادم نمی‌آید جایی را با توصیه رفته باشم. خدا عنایت کرده که وقتی از جایی جدا شدم تا جای بعدی فاصله‌ای نیفتاده است. ارتباطم با کسانی که کار کرده‌ام بسیار مطلوب بوده و هست.

مونسان ؛ سربازی که راننده داشت ...

وی با بیان اینکه مدیرعامل منطقه آزاد کیش را ترکان به وی پیشنهاد کرده است به خاطره‌ای از دوران سربازیش اشاره کرد و گفت: من سربازی را صنایع دفاع رفتم. در صنایع دفاع خیلی پرتلاش بودم به نحوی که در پروژه‌های عمرانی نقش‌های جدی ایفا کردم. یک روز مدیر پشتینانی صنایع دفاع (در زمان وزارت دفاع ترکان) گفت در اوشون که اردوگاه صنایع دفاع داریم سیل آمده و پل آسیب دیده است، بروید و گزارش فنی تهیه کنید. به محل حادثه رفتم. پل قدیمی بود و نمی‌ارزید ترمیم شود. بهتر بود پل جدید بسازیم و پایه وسط را حذف کنیم تا اگر دوباره سیل آمد از زیر پل رد شود و پل ماندگار باشد. این موارد را در گزارش ذکر کردم و تحویل دادم. پیشنهاد مناقصه را برای ساخت پل مطرح کردم اما گفتند خودتان انجام دهید. تاکید کردم که کار من نیست اما باز هم گفتند بروید، انجام دهید تا تجربه پیدا کنید. همه روش‌هایی که انجام دادیم هنوز بعد از 20 و چند سال اجرا می‌شود. همانجا من را از حالت سرباز بودن خارج کردند. دیگر لباس سربازی نمی‌پوشیدم. راننده در اختیارم گذاشتند و پاداش‌هایی می‌دادند.

واکنش به فساد در کیش و پس گرفتن 7 میلیارد تومان زمین در جزیره

به گزارش چمدان، مدیرعامل سابق منطقه آزاد کیش درباره حرف و حدیث‌های فراوان درباره زمین‌های کیش و سوء استفاده از آنها گفت: در زمان بنده، همه چیز بر مدار قانونی بود و حرف و حدیثی در این زمینه نداشتیم. محیط کیش کوچک است و شایعه زیاد. شایعاتی که سریع منتشر می‌شود و قبلی‌های ما را یک مقدار گرفتار هم کرد. اما خیلی‌ از مطالبی که درباره کیش مطرح می‌شود غلو شده است.

وی با بیان اینکه من بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان زمین را در کیش پس گرفتم بدون اینکه تهدیدی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده باشم گفت: زمین‌هایی بدون اجازه خرید و فروش برای بهره‌برداری واگذار شده بود تا پس از ساخت سند آن صادر شود اما برخی پشت صجنه وکالتی آن را می‌فروختند. ما سراغ آنها رفتیم که مثلا 10 سال پیش زمینی گرفته بودند و بدون هیچ اقدامی رها کرده بود یا فقط گودبرداری آن را انجام داده بود. ما این زمین‌ها را پس گرفتیم بدون اینکه تهدیدی برای سرمایه گذاری باشد.

معاون رئیس جمهور افزود: بروکراسی زیاد و سختی داریم که گاهی موضوع سرمایه‌گذاری را کلا منتفی می‌کند. یعنی سرمایه‌گذار را از سرمایه‌گذاری پشیمان می‌کند. در راهروهای بروکراسی سعی شده فرایند نظارت زیاد باشد اما گاهی همین عامل فساد می‌شود. وقتی پله‌ها را زیاد می‌کنیم مشکلات هم زیاد می‌شود.

وی گفت: مبارزه با این فساد یک عزم همه جانبه ملی می‌خواهد و چون همه درگیر روزمرگی هستند کمتر پیش می‌آید یک بار سیستم را پالایش و بازنگری کنیم. مثلا خود من اصلا فرصت نکرده‌ام که به عقب برگردم و سیستم را اصلاح کنم. من که نباید پرونده دربیاورم. دستگاه‌های نظارتی باید به عقب برگردند.

مونسان در واکنش به این سئوال که گاهی هم تصمیمات مدیران فسادزا می‌شود مانند پیش فروش سکه که برخی هزاران سکه خریداری کردند گفت: تصمیمات اشتباه هم در میان تصمیمات مدیران است اما گاه واقعا نمی‌دانند که تصمیمشان مشکل‌زا می‌شود و بعد متوجه می‌شوند. البته این سئوال را من نباید پاسخ دهم اما برداشتم این بود که نمی‌خواسنتد التهاب ایجاد شود و مردم فکر کنند مخزن خالی است و طلایی وجود ندارد.

 

ویدئو | اظهارات همسر و مادر علی اصغر مونسان 

مونسان از ازدواج سنتی تا بازیگران محبوب سینما و طرفداری از پرسپولیس تهران

علی اصغر مونسان درباره زندگی شخصی خود نیز گفت: سال 79 ازدواج کردم. شخصی همسرم من را به خانواده‌ام معرفی کرد و دیدار دو خانواده با هم شکل گرفت. مهریه یادم نیست چقدر بود اما زیر 200 سکه است. همسرم مهندس کامپیوتر و شاغل است. یک دختر 8 ساله هم دارم.

وی ادامه داد: خانمم از روز اول با این سمتم موافق نبود و به شدت به آرامش خانواده تاکید داشت. من ظلم زیادی به خانواده کرده‌ام. هر سمت بالاتری می‌گرفتم می‌گفت وای مصیبت بیشتر شد. سال‌های زیادی در منطقه جنوب بودم. خانمم صبر زیادی دارد. هیچ وقت من را اذیت نکرده اما ناراضی بوده ... توکل خیلی زیادی هم دارد که خیلی کمک کرده است.

به گزارش چمدان، مونسان با بیان اینکه قبل اینکه به این مصاحبه تلویزیونی بیایم پیامکی به همشیره دادم که سال تولدمان چه زمانی است (با لبخند) گفت: زمانی که ازدواج کردم در پارس جنوبی کار می‌کردم و فردای ازدواج هم به مطنقه رفتم.

معاون رئیس جمهور درباره علاقه‌اش به سینما و آخرین فیلمی که دیده است گفت: آخرین فیلمی که دیدم مربوط به جشنواره فجر می‌شود که درباره پلاسکو بود (چهار راه استانبول). من علاقه‌مندی و آشنایی به حوزه سینما دارم و بازیگر محبوبم پرویز پرستویی است و البته مرحوم انتظامی. زمانی که در شرکت توسعه فضای فرهنگی بودم آقای انتظامی مراجعه کرد و دوست داشت خانه‌اش در قیطریه به موزه تبدیل شود و چقدر خوشحالم که به موزه تبدیل شد. رفتیم خانه ایشان را تملک کردیم و تبدیل به موزه کردیم. آن موقع کسالت داشت و می‌گفت باید تا زنده هستم این موزه را ببینم.

مونسان درباره علاقه‌اش به ورزش نیز گفت: ورزشی هستم و پرسپولیسی و از بچگی قرمز بودم. البته مدت کوتاهی هم در هیئت مدیره پرسپولیس حضور داشتم.
کد خبر 189767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =