چمدان: علیم یارمحمدی با انتقاد از رویکرد بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در تخصیص ارز نیمایی به ایرلاین‌ها گفت: به طور حتم این اقدامات و ناهماهنگی وزارتخانه با بانک مرکزی مشکلات بسیاری را برای شرکت‌های هواپیمایی ایجاد کرده و تاکنون بخشی کوچکی از ایرلاین‌ها تنها توانسته‌اند از این ارز استفاده کنند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس ادامه داد: در شرایط کنونی 55 درصد از هزینه ایرلاین‌ها ارزی است که عدم تأمین آن می‌تواند بر عملکرد شرکت‌ها تأثیر بگذارد.

یارمحمدی با بیان اینکه قطعا ناهماهنگی و اقدامات غیرقابل قبول وزارت صنعت و بانک مرکزی در تخصیص ارز به ضرر مردم و مسافران تمام می‌شود به خانه ملت گفت: به طور حتم با تعلل بانک مرکزی و وزارت صنعت در تخصیص ارز نیمایی به ایرلاین‌ها، این شرکت‌ها مجبور هستند که ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کنند و این مسئله بار دیگر به افزایش قیمت بلیط هواپیما دامن می‌زند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اعلام اینکه این کمیسیون نشست ویژه‌ای را برای بررسی مشکلات ایرلاین‌ها برگزار می‌کند، گفت: قطعا این نشست با حضور مسئولان سازمان هواپیمایی، بانک مرکزی و وزارت صمت برای بررسی مشکلات ایرلاین‌ها به ویژه مسئله قیمت بلیط و نحوه تخصیص ارز نیمایی برگزار می‌شود.

[caption id="attachment_186567" align="aligncenter" width="1024"] اگر این وضعیت تأمین ارز آزاد برای شرکت‌های هواپیمایی ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود ایرلاین‌ها حداکثر تا ۳ ماه دیگر دوام بیاورند و پس از آن با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد[/caption]

ارز نگیریم فقط ۳ ماه دوام می‌آوریم

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با انتقاد از سهل‌انگاری بانک مرکزی در اختصاص ارز نیما به شرکت‌های هواپیمایی گفت: اگر ارز نیما به شرکت‌های هواپیمایی اختصاص نیابد ناچاریم ارز آزاد بخریم و نرخ بلیت را هم بر اساس ارز آزاد محاسبه کنیم.

مقصود اسعدی سامانی اظهار داشت: با وجود وعده ارائه ارز نیما به شرکت‌های هواپیمایی و تعیین نرخ‌های بلیت بر اساس ارز نیما توسط شرکت‌های هواپیمایی، اما ایرلاین‌ها کماکان در دریافت ارز از سامانه نیما مشکلات زیادی دارند و روند تخصیص ارز توسط بانک مرکزی بسیار کند است.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی بیان کرد: تاکنون پرونده‌های زیادی توسط شرکت‌های هواپیمایی در بانک‌های عامل برای تخصیص ارز نیما‌ تشکیل شده است اما با وجود ارائه کد تخصیص از بانک مرکزی، ارز درخواستی از سوی بانک‌های عامل تأمین نشده است، در حالی که هم‌زمان بسیاری از شرکت‌ها غیر از شرکت‌های هواپیمایی موفق به دریافت ارز شده‌اند.

وی اضافه کرد:‌ حتی در برخی روزها ارز قابل ارائه در سامانه نیما وجود ندارد و باید تدبیر ویژه‌ای برای شرکت‌های هواپیمایی اتخاذ شود و اگر این روند ادامه پیدا کند قطعاً شرکت‌های هواپیمایی دچار زیان و چالش می‌شوند زیرا نمی‌توانند هزینه‌های خود را پرداخت کنند و طبیعتاً اگر نتوانند هزینه‌های خود را پرداخت کنند طرف‌های خارجی هم به آنها سرویس نمی‌دهند و قاعدتاً پروازهای خارجی و برخی پروازهای داخلی آنها دچار چالش می‌شود که در این‌باره می‌توان به بدهی 16 میلیون دلاری شرکت‌های هواپیمایی به فرودگاه نجف اشاره کرد.

اسعدی سامانی با اشاره به دیگر مشکلات شرکت‌های هواپیمایی در دریافت ارز نیما گفت: از سوی دیگر بانک مرکزی کد تخصیص ارز نیما به شرکت‌های هواپیمایی ارائه می‌دهد اما «نیرو محرکه» در وزارت صنعت، معدن و تجارت هم باید این موضوع را تأیید کند اما این سیستم هم به دنبال آن است که مثلاً قطعه‌ای که ما قصد خرید آن را داریم، آیا مشابه داخلی دارد یا خیر و در پایان هم کار به نتیجه نمی‌رسد و فعلاً ایرلاین‌ها سرگردان هستند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اضافه کرد: وقتی مراتب اعتراض را به بانک مرکزی اعلام می‌کنیم آنها می‌گویند ما تأیید کرده‌ایم بروید سراغ وزارت صنعت ببینید چرا تأیید نکرده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت‌ها در ‌دو ماه گذشته بلیت‌های خود را با نرخ ارز سامانه نیما یعنی حدود ۸۰۰۰ تومان عرضه کرده‌اند و پیگیری‌های انجام شده تاکنون برای اخذ ارز نرخ سامانه نیما از بانک مرکزی با بانک‌های عامل به نتیجه نرسیده است و شرکت‌ها مجبور به تهیه ارز آزاد بوده‌اند، در صورت عدم اختصاص ارز مورد نیاز، شرکت‌ها ناگزیر به محاسبه نرخ پرواز‌های خود با نرخ ارز قابل دسترسی در بازار خواهند بود و افزایش نرخ بلیت اجتناب‌ناپذیر است.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی تأکید کرد: اگر این وضعیت تأمین ارز آزاد برای شرکت‌های هواپیمایی ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود ایرلاین‌ها حداکثر تا ۳ ماه دیگر دوام بیاورند و پس از آن با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد.
کد خبر 186514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =