حسین زندی فعال میراث فرهنگی همدان در این باره به خبرنگار چمدان میگوید: یکی از مالکان کاروانسرا چندین شب با چند کارگر مشغول حفاری در این قسمت شده است. پریشب یکی از حجره داران به دلایلی مجبور میشود نیمه شب به حجرهاش سرکشی کند و متوجه این حفاری میشود بلافاصله با من تماس گرفت و من هم از او خواستم تا با یگان حفاظت میراث فرهنگی تماس بگیرد.
او ادامه میدهد: یگان در محل مستقر میشود و مسوولان میراث فرهنگی هم مطلع میشوند و حتی احمد ترابی معاون میراث فرهنگی استان همدان هم در محل حاضر شد و از این حفاری بازدید کرد اما پس از این رفت و آمدها در نهایت میراث فرهنگی اعلام کرد که مالک مشغول حفاری راه آب و فاضلاب بوده است؟!
زندی این پرسش را مطرح کرد که اگر این فرد مشغول حفاری راه آب بوده است چرا این اقدامات را به جای روز در شب انجام داده است؟ و روز روی آن حفاری ها را می پوشانده است؟ چرا خاک آن را کیسه کیسه از محل خارج کرده و میبردند تا مشخص نباشد کسی مشغول حفاری است؟ چرا دقیقاً این حفاری در محل کشف حوض کاروانسرا انجام شده است؟ چرا یک نفر به راحتی میتواند در این به اصلاح راه آب رفت و آمد کند؟ از سویی چرا چهار پنج ماه پیش و سال گذشته اتفاقاتی مشابه در بازار رخ داده است؟ اکنون کسی نمیداند در حفاری اخیر چیزی هم یافت شده است یا نه؟ اما چرا در مورد حفاریهای غیر مجاز مماشات میشود و آنها را به دستگاه قضا معرفی نمیکنند؟ در این صورت هر کسی میتواند دست به حفاری با عناوین مختلف بزند؟ چرا اصلاً کسی باید به خود این اجازه را بدهد که در یک بافت تاریخی آن هم جایی که مشغول مرمت میراث فرهنگی هستند بدون اجازه این سازمان اقدام به حفاری به هر بهانه ای کند؟
[caption id="attachment_175555" align="aligncenter" width="800"]

[caption id="attachment_175547" align="aligncenter" width="1100"]

[caption id="attachment_175561" align="aligncenter" width="800"]

[caption id="attachment_175569" align="aligncenter" width="800"]

[caption id="attachment_175571" align="aligncenter" width="800"]

[caption id="attachment_175573" align="aligncenter" width="800"]

